Skavsår och syskon

Fick den briljanta idén att gå in till stan idag.

När jag stod där i hallen tänkte jag att jag lika gärna kunde slå två flugor i en smäll och gå in mina nya svarta pumps. Det är ju liksom eccoskor tänkte jag, då lär de ju inte vara några problem, de är ju utformade för att vara bekväma.

Ha.ha.

Två timmar, 15 skavsår, två paket plåster och några hysteriska utbrott senare fick jag erkänna mig själv besegrad.

Inte en meter till kunde jag gå med de jäkla helvetesblåsor som skapat små blåskollonier på mina fötter. Så Robert som tio gånger i morse sagt till mig att han slutar halv två och att jag måste vara hemma för att han inte har någon nyckel fick snällt stå och vänta på att mamma skulle sluta jobba och plocka upp mig.

väl hemma tänkte jag vara lite snäll och gav honom hela min påse med torkad frukt som lite förlåt för att han varit tvungen att vänta. (en storsint gest när det gäller oss syskon kan jag tala om!)

vad han sa?


- jag äter inte rutten frukt.


morgonlöpning

Samtal mellan mig och mina löparskor imorse;

L: Vaaknaa, det är jättefint väder ute!
J: ...
L: helt underbart för en löprunda!
J: Dra åt helvete
L: nej men nu ska du inte vara sån, upp och hoppa!
J: Inte en chans i världen
L: Varför ska vi göra såhär varje morgon?
J: för jag tänker inte hoppa upp
L: du kommer inte kunna somna om ändå
J: öhm.. Att jag kommer!
L: Nej, för snart kommer ditt samvete börja gnaga, helt klart bättre att hoppa upp redan nu!
J: Idiot.
L: Det är för din skull!
J: Jag vill inte
L: Kom igen
J: ÅÅÅÅHHHHH
L: Såja, och så andra foten
J: Jag ser ju inget, det är inte lönt
L: sätt i linserna och klä på dig
J: Jag vet inte var mina träningskläder är
L: allt ligger i den där väskan där
J: jävlahelveteskit
L: se där! Det var väl inte så svårt?
J: jag hatar det här.
L: jag vet. men det gör inget, man kan springa ändå
J: ....


yepp, mina morgonar än aningens mer spännande än era. I know.


packning återigen

Mitt stora problem här i världen är att jag är för lat och bekväm av mig.


Jag gör verkligen allt utom det jag borde göra.. hittils har jag hunnit med en milslång löprunda, städning, tvättning och även en hel del pluggande.

men min väska, ja den står där på golvet och gapar hånfullt mot mig, väl medveten om att jag kommer slita håret av mig i förtvivlan när jag är så illa tvungen att göra några tappra ansträngningar till packning. Jag undrar i mitt stilla sinne om det inte är värt att betala 2000 extra och dra med sig en väska till.

Idiot säger ni


helt klart, säger jag.


But I don't really care! För i valet mellan galenskap och idioti känns idioti lite mer hanterbart.

Skattemyndigheten

Ni vet filmen baksmällan.. Han som bär runt på en bebis precis hela tiden och ser ut som orden borste, kam, schampo, tvättmaskin och vatten är helt okända begrepp

han såg jag idag.

Bakom disken på skattemyndigheten. Han delade ut kölappar.

Ja. Jag vet inte vilket som är mest komiskt. Det faktum att en person som ser ut att inte ha vaknat än (någonsin) och använder sitt skägg som kylskåp av döma hur det såg ut står och representerar en ändå ganska formell och hög myndighet som skatteverket

eller det att man först var tvungen att ställa sig i en kö för att få en kölapp till nästa kö.





Pollenallergi?

Gah min näsa håller på att döda mig!

är detta månne en antydan till en pollenallergi? något jag inte under en sekund i mitt 19åriga liv har känt av innan..

känns detta som bästa tidpunkten?!?! har jag lust att skrika åt den irriterande grej som sitter mitt i mitt ansikte, tyckte du kanske att jag hade för lite att tänka på eller?!

Jag har kunnat bada i pollen förut, inte varit allergisk mot minsta lilla pyttegrej i livet. Faktum är att när jag var liten var detta något som bekymrade mig, alla andra hade coola saker (notera att jag var liten) att vara allergiska mot; getingar, mjölk, nötter till och med färgämnen! och som jag också önskade att jag var allergisk mot något så jag med kunde skryta. Det gick till och med så långt att jag ljög om att jag var allergisk mot ris.. jag vet i dagens läge att detta kanske inte var världens bästa lögn men vad gjorde man inte för att vara cool.

Men icke! jag tålde ALLT!


och nu..


nu kan jag fasen inte ens sticka tån utanför dörren utan att böra böla och snyta mig i så stora mängder att jag ensam skulle kunna fylla mälaren på en kvart vid eventuell uttorkning.


så. jävla. tragiskt.

Fattigbarn

Börjar snart klättra på väggarna!

Har visserligen varit och shoppat idag men det hjälper inte.. jag håller på att dö av uttråkning. Finns det ingen som har lust att åka till stockholm och träffa mig??

jaja köpte i vilket fall ett par riktigt snygga Eccopumps att ha på flygplatsdagarna :) Skönt att ha det avklarat men trist dock att min plånbok hatar mig. Dessutom behöver jag ett par nya löparskor.. men jag får väl anta att dom har sånna i Italien också!

Fy bubblan vad jag längtar iväg! Det flyger plan här över precis hela tiden och varje gång får jag en sån där himla lust att bara kapa ett och åka iväg :) den här lilla visiten hemma är alldeles lagom lång, hade jag varit tvungen att stanna längre hade jag nog krupit ur skinnet.

Köpte för övrigt massa havregyndsgröt idag :P En kompis sa att det är svindyrt där nere så tänkte det var bäst att bulla upp med lite haha, hur det ska få plats i väskan är dock ett stort mysterium! men det löser sig! Med tanke på min ekonomiska situation har jag inte ens direkt några val :P det bästa av allt är att jag inte får någon lön i maj utan den kommer i juni, men då är jag banne mig rik för då kommer även skatteåterbäringen och den var himlens bra! :D

om man skulle ta sig en löprunda kanske :)

Funny little feeling

Det är konstigt hur vissa saker fortfarande kan kännas

såg några bilder nyss, får väl antagligen skylla mig själv men var verkligen inte alls beredd på min egen reaktion.. jag älskar verklgen mitt liv, jag gör verkligen det! men ibland kan jag inte låta bli att tänka på hur det skulle sett ut om jag valt och prioriterat annorlunda. Om mina drömmar någon gång skulle fått stå tillbaka för annat. Men jag anatar att det inte skulle varit jag isf.

Egentligen ångrar jag ingeting, oftast inte. men små små saker kan göra sig påminda och kännas lite. Men jaja, någon gång i livet kanske jag kan vakna upp i sånna ögonblick igen och faktiskt vilja stanna kvar i dem, vara mogen för att faktiskt välja det livet.

Bläh vad sentimental jag känner mig då! Man får säga vad man vill men att ha ett hjärta av is skulle nog allt underlätta livet en aning tror jag minsann!


Min hosta håller på att döda mig! men jag orkar verkligen inte sitta hemma idag, funderar på att åka ut till djurgården och ta en promenad, eller åka in till stan och shoppa. Ska för övrigt flytta min adress hit idag :) så snart kommer jag vara stockholmare ;)


hujedamej



Såhär såg jag ut i Lördags..





och såhär ser jag ut idag..



Det är inte det att jag inte gillar Sverige, men detta är bara obehagligt.

framme

Framme hos mamma äntligen!

Har sovit några timmar nu men känner mig banne mig lika trött för de! usch vad töligt med en sån här resa. Och till råga på allt var de nog bra nära att vi inte kom med bussen deån flygplatsen. Hade iof varit skönt att få sova på hotell en natt också..

Är ju himlens glad över att det är fint väder här iaf, hade det varit dåligt väder hade jag blivit helt deprimerad för bara efter en dag i sverige längtar jag tillbaks till värmen som bara den! Jag är uppriktigt sagt helt förundrad över att jag faktiskt har jobbat i -30 grader.. imorse när det var -1 höll jag helt ärligt på att frysa ihjäl.

Ska försöka mig på en löprunda in till stan och tillbaks så kanske man återfår lite energi.. men först ska jag äta massa av mammas hemlagade mat :D

bussresa

Sitter för tillf'ället i göteborg och väntar på en buss som ska ta mig till stockholm.

Gissa om jag är lite sur för att ett plan direkt till arlanda avgick ca två timmar efter vårat! Gah! nu blir det åtta timmar bussresa med två byten :S fy fanken

en rolig sak var dock att planet som vi åkte med skulle fortsätta till oslo sen, så alla passagerare som skulle dit skulle sitta kvar vilket sas upprepade gånger i högtalarna! När vi gått av och väntade på våra väskor hör vi en stressad röst i högtalarna fråga om det möjligen finns någon person som hoppat av i göteborg som skulle till oslo för de saknar nämligen en person.

haha. kul att höra det och inse att man precis gjort världens miss :) Nu är jag visserligen kär i en norrman men oj jag får väl tillstå att det måste finnas en grund för alla norgehistorier som finns :)

Spanien

Idag var dagen då jag drack världens godaste kaffe. Oj vad många adjektiv jag skulle kunna använda mig av för att beskriva exakt hur gott det var men ja.. det räcker med att säga att det var världens godaste.

Fick krupp på att ligga hemma och kurera mig så svalde allehanda tabletter och drog med mig min huvudvärk ner till bussen för att åka in till stan. Jag vet inte varför men jag kände mig verkligen lycklig när jag strosade runt där i stan och lyssnade på all spanska runt omkring mig, och fulländningen blev total när jag hittade det här lilla cafét med KAFFET severat av en liten spansk gumma.. och inte nog med detta, till efterrätt kom hon faktiskt med en liten bakelse (japp, gratis!) som var utan dess like.

Kvalitetstid på ett charmigt café på Gran Canaria. Och självklart blev det en hel del shopping också.. så nu ska det bli väldigt spännande att se vad min övervikt på väskan kommer kosta mig.

Några timmar av filosofi på MasPalomas gator ledde slutligen till tre konstateranden;

1. Spanska kvinnor är så jäkla mycket vackrare än spanska män! oj gud jag vet inte hur många gånger jag fick motstå en impuls att stanna tvärt och misstroget betrakta par som gick hand i hand. En ytterst vacker kvinna med snygga kläder, smal och vältränad, naglar och hår i perfekt ordning hand i hand med en kort och satt (notera TJOCK!) man med lite förtunnat hår och surmulen uppsyn. Och även de yngre paren!

2. Spanjorers uppfattning om snygga killar skiljer sig aningens från svenskars. Ju sliskigare killen är, ju tightare kläder han har och ju mer hans backslick glänser desto sexigare är han. och tro mig.. detta är de fullt medvetna om! ju mer gay han ser ut att vara desto snyggare tycker han att han är och desto jobbigare kommentarer tycker han sig ha rätt att säga. Nu säger jag inte att alla spanjorer är sånna, visst finns det snygga också!! men det konstiga är att de som jag finner otroligt attraktiva är dem som ingen i spanjen verkar tycka vara det. Killar med vanliga t-shirts, vanligt hår, vanliga muskler och ja allt sånt.. nej de är alldeles för straightlooking för att få en plats i det spanska sammhällets snyggkategorier.

3. Spanjorerna har helt missförstått poängen med vägskyltar. En idé vore
att gå ut i media med informationen om att vägskyltar inte bara är vägdekorationer utan faktiskt har ett syfte att fylla. På de spanska vägarna gäller Störst kör först och nåde den som vågar tro att en väjningspliktskylt innebär att du faktiskt får köra före en buss. Har man inte detta klart för sig är fem prejningar och tre påkörningar inom en kvart det man ska vänta sig.

Usch nu lät allt så negativt :P visst är det sant men jag måste säga att jag verkligen verkligen tycker om den här ön!


GAH!

Det ar sa jakla varmt idag!!



Sjuk

40 graders feber och 6 avsnitt av True Blood.

Yey, kul torsdag (?) ah ja.. jag ar fruktansvart kar i alexander skarsgard efter denna dagen iaf.

Har fatt min biljett hem pa lordag, sa hall nu tummarna for att jag kommer pa planet och att det aker hela vagen till goteborg! Roligt att jag sedan kommer fa aka buss precis hela nattem for att komma till stockholm men jaja, det ar sant man far ta!

For att muntra upp min vardag ska jag springa ivag och kolla pa barnshowen strax, min kropp protesterar over detta till multum men det skiter jag banne mig i for jag kommer snart borja gora kullerbyttor av ren uttrakning!

Just nu maste jag erkanna att livet kanns aningen blaaa och eftersom jag ar en san dar manniska som tyvarr har sjalomkan valdigt lattillghangligt under huden har m in dag gatt at till att sucka och stona over min misar!

men vet ni vad?

Det far man faktiskt gora nar man ar sjuk.

Sjuk

40 graders feber och 6 avsnitt av True Blood.

Yey, kul torsdag (?) ah ja.. jag ar fruktansvart kar i alexander skarsgard efter denna dagen iaf.

Har fatt min biljett hem pa lordag, sa hall nu tummarna for att jag kommer pa planet och att det aker hela vagen till goteborg! Roligt att jag sedan kommer fa aka buss precis hela nattem for att komma till stockholm men jaja, det ar sant man far ta!

For att muntra upp min vardag ska jag springa ivag och kolla pa barnshowen strax, min kropp protesterar over detta till multum men det skiter jag banne mig i for jag kommer snart borja gora kullerbyttor av ren uttrakning!

Just nu maste jag erkanna att livet kanns aningen blaaa och eftersom jag ar en san dar manniska som tyvarr har sjalomkan valdigt lattillghangligt under huden har m in dag gatt at till att sucka och stona over min misar!

men vet ni vad?

Det far man faktiskt gora nar man ar sjuk.

Holidayyy

Òkej, nu ska ja stanna har till pa lordag ar det bestamt.

Har flyttat in i ett annu finare rum och har all inclusive sa ar faktiskt helt nojd! :D Dock har det varit en galet hektisk dag! Ar helt slut bade fysiskt och mentalt. Imorgon blir det dock harligt, vandring over hela on :) och pa fredag jeepsafari och kamelridning i oknen (ja det finns faktiskt en liten oken har)

I alla fall sa kanns allt bra! :)

Ikvall blir det nog bara att sitta och titta pa hotellunderhallningen ;) och sen tidigt i sang!

haha kanner mig som en liten tant ibland!



Stranded

Jahapps.. inte den minsta aning om när jag kan tänkas få se insidan av ett flygplan. Suck suck! Jag bryr mig verkligen inte om att jag måste stanna här, men det vore trevligt att veta någonting.. nu är allt så ovisst! Men klockan fem har vi möte igen så då får man väl hoppas på någon info :)

Helt lam dag för övrigt, har tittat på film och legat vid poolen precis hela dagen, ingen vettighet alls! fast är iof ganska skönt det med :) Ikväll ska jag ta tag i mig själv lite och gå och kolla på kvällshowen.. eller ja showen och showen ;) det blir väl mest en norsk jag ska titta på kanske haha

Stackars desiré åkte iväg till flyget inatt vid tre och kom tillbaks vid elva sen igen då det blivit inställt i sista sekund, men uhaja vad trist det var när hon åkte, låg och snyftade en stund i sängen efter hejdå kramen, vilken glädje att de detta skånska ansikte dyka upp i fönsterrutan några timmar senare! :D Visst finns det vissa människor här jag önskar jag hade kunnat ta med mig!

har suttit och googlat lite på sicilien också :) herregud vilken inspiration och glädje jag känner över att få åka dit! det liksom bubblar i magen av lycka och förväntan! Men det ska bli aningens trist att lämna gran canaria också, man fäster sig väldigt lätt för den här ön, även om den är väldigt scandinavierad (nytt ord) är det väldigt vackert här! Tänkte jag skulle bege mig iväg på en sån där lång löprunda ikväll igen och rista in lite bilder i hjärtat :)


Inställd hemresa

Åhh!

Det är så jobbigt att inte veta näroch hur man ska komma hem tack vara alla inställda flyg! Som det ser ut just nu kommer jag få stanna här till tidigast onsdag för att arlanda stänger igen. Inte för att jag har det dåligt här men när man har ställt in sig på att man ska hem nu och allt så är det lite töligt att skjuta på det!

ja ja antar att det inte finns någon mening med att sucka!

Gårdagskvällen var så himlens rolig! Började bra, var bra och slutade bra! :D Och imorse var jag inte ens bakis, det är inte helt illa :) Tydligen partaj ikväll igen men vore skönt att bara slappa.. eller ta en långpromenix på stranden.. :) Det spörs!


Men vet ni vad? Jag har den bästa känslan i världen i magen.. Jag lär inte av mina misstag och troligen blir det pannkaka men det gör inget alls, för magkänslan är bara ett stort leende :) Vad är det man säger, man ska leva precis här och nu, för morgondagen kanske aldrig kommer. Haha låter helt hemskt men just nu känns det som en mycket hållbar filosofi! Jag ska för övrigt lära mig norska :D


nähej nu blir det nog att försöka packa ihop lite av sakerna! Fattar inte hur jag kan ha brett ut mig såhär på knappt två veckor! :S

Sicilia, Italy

YEY!

Fick reda p`destination idag och det blev ITALIEN! med underbara Sicilien som hemort de narmsta 6 manaderna :) Var so radd for att fa de riktiga charterresmalen som sunny beach eller Agia Napa sa ar helt himlens glad for att ha fatt detta.

Det som ar lite skrammande ar att jag aker helt ensam :P men det ska jag minsann klara ;) en valdigt valkommen sak ar att jag faktiskt ska hem till stockholm i tio dagar forst :) det ska bli valdans trevligt att komma hem och ladda batterierna lite faktiskt! Hinna med en liten visit hos min fina Sissel ocksa!

Sa pa tisdag gar planet till Barcelona forst och sedan till sverige, dvs om arlanda har oppnat :O Men det far vi hoppas!

Ah sa udnerbart! kan inte riktigt fatta att jag fick ett av dromresmalet! Kultur, historia, kullerstensgrander OCH stralande sol, turkost hav, vita sandstrander.. <3

Ikvall blir det avslutingsfest! Sa himla trakigt att lamna vissa personer har :( eller egentligen de flesta, men ja.. maste saga att jag nog tror man borjar vanja sig.. och nu har man ju folk i hela varlden att aka och semstra hos ;) De ar inte helt fel!


Ja minsann.. nog ar det allt en lycklig manniska som sitter i min klanning just nu :D

Hemlangtan lite lite

sa jakla daligt med uppdateringar men svart att hitta nagon tid till de :( Helt galet mycket som hander hela tiden!

Himlens dalig dag for ovrigt! borjade skitbra med underbart vader och allt men urartade lite nar jag forst brannde mig jarnet, vi inte fick sluta forran klockan atta (!!) jag drabbades av hemlangtan, min presentation var kass, och vi inte fick sovmorgon imorgon!

BLA `pa det!

Men na fy! illa toligt att klaga egentligen, igar var jag ute och sprang en riktig langrunda pa kvallen och hittade massa trappor jag sprang uppfor (JOBBIGT!) men val uppe var det helt otroligt! jag fick en san helt surrealistisk kansla av helt maktig lycka,  man kunde se flera mig runt omkring och det var sa himlens vackert, satt dar i nastan en timme och bara tankte pa hur jakla perfekt mitt liv ar och hur underbart det ar att faktiskt ha det har som vardag.

Imorgon far jag veta min destination for ovrigt, lite nervos ar jag men mest nervos for att det bara ar tva dagar kvar pa utbildningen och jag kanner mig inte redo ett dugg an att borja jobba! Usch ar sa livradd for det dar ansvaret.. men samtidigt sa vet jag ju att jag klarar det! jag vet att jag gor det for att jag maste klara det, och detta ar ju vad jag har dromt om och det ska bli perfekt och jag ska bli den basta reseledaren som nagonsin existerat! Nu vet ni det :)

Ska dock bli sa trist att lamna alla personer har :( har visserligen bara kant varandra i tva veckor men det har varit sa galet intensivt sa man har verkligen lart kanna vissa personer s valdigt val och det ska bli sa valdigt trakigt och ledsamt att lamna dem :( men forhoppningsvis kommer iaf nagra av oss till samma stalle :)

Blev massa text nu men det finns sa mycket jag skulle vilja beratta om

jag skulle vilja formedla kanslan av att oppna terassdorren till en stalande sol och klarbla himmel, kanslan av att vandra langst stranden med sand mellan tarna, langa samtal under palmer mitt i natterna, skratt pa gatorna mellan pubarna och kanslan av vetskapen att det har, det har ar mitt liv.

haha poetiskt men sant!

Nu blir det en fotbollmatch och sen utgang!


Min forsta guidning!

Holl i min forsta guidning idag! :D

Visserligen bara ovning men det var anda som pa riktigt och det gick faktiskt riktigt bra! kande mig inte alls nervos utan pratade bara pa.

Hade aven samtal med chefen idag och jag har nog aldrig blivit sa glad av nagra ord innan.. hon sa sa otroligt bra saker om mig och om hur hon uppfattar mig som person sa var helt salig efterat! Och jag ar nastat helt hundra pa att jag kommer fa tjansten jag vill ha! :) kanns helt underbart just nu.

Har sett precis hela Gran Canaria idag, helt otroligt hur vacker den har on ar egentligen! tog massa bilder men ja.. det ar sa omstandigt med min egen dator till internet sa far se lite nar jag hinner lagga upp dem. Lite tennis och ett dopp i havet fick bli avslutningen pa dagen, nu ska jag ga och kopa glass och mysa ner mig framfor en film!

Hade lite hemlangtan igar for ovrigt, men idag kanns det battre.. antar att det kommer vara sahar ibland, upp och ner.

Men for allt i varlden: kan inte nagon vara inne pa facebook/msn samtigti som mej nagon dag?! :P

Min forsta guidning!

Holl i min forsta guidning idag! :D

Visserligen bara ovning men det var anda som pa riktigt och det gick faktiskt riktigt bra! kande mig inte alls nervos utan pratade bara pa.

Hade aven samtal med chefen idag och jag har nog aldrig blivit sa glad av nagra ord innan.. hon sa sa otroligt bra saker om mig och om hur hon uppfattar mig som person sa var helt salig efterat! Och jag ar nastat helt hundra pa att jag kommer fa tjansten jag vill ha! :) kanns helt underbart just nu.

Har sett precis hela Gran Canaria idag, helt otroligt hur vacker den har on ar egentligen! tog massa bilder men ja.. det ar sa omstandigt med min egen dator till internet sa far se lite nar jag hinner lagga upp dem. Lite tennis och ett dopp i havet fick bli avslutningen pa dagen, nu ska jag ga och kopa glass och mysa ner mig framfor en film!

Hade lite hemlangtan igar for ovrigt, men idag kanns det battre.. antar att det kommer vara sahar ibland, upp och ner.

Men for allt i varlden: kan inte nagon vara inne pa facebook/msn samtigti som mej nagon dag?! :P

vad är det för dag?

Åh så mycket som händer hela tiden!

När vi slutar vid fem känns det som att vi slutat tidigt.. fem?!

skulle vilja skriva om allt och allt men mitt batteri dör snart, i vilket fall så är det helt galet upp och ner. Har inte riktigt vant mig vid detta än, känns inte som jag någonsin kommer vänja mig vid att ha det såhär underbart.

En trist grej är att jag troligen inte kommer till Grekland :( utan antingen blir jag kvar här i spanien eller så blir det turkiet eller cypern.. men jag antar att det är helt okej de med :D

JU längre tiden går och ju mer vi lär oss desto mer inser jag vad det är jag egentligen gett mig inpå.. själva innebörden i ordet reseledare, och jag måste säga att det ger mig lite panikänslor ibland.. allt ansvar som ligger på mig, hur otrolig självständig jag måste vara. Men jag vet ju att jag klarar det, det är bara i vissa stunder jag bara vill åka hem och gömma mig under täcket.

Försöker lägga upp bilder på facebook men internetet här är värdelöst :) så de går inte så bra. men de kommer snart :D



Puss


090410

Fortfarande lika underbart har..

men nog saknar jag vissa saker

life as it should be

Jag skulle vilja beratta om allt har.. men jag tror inte orden skulle racka till.

25 grader varmt, lyxhotell, underbara manniskor, poolhang, havsbad, loprundor som avslutas med ett dopp i havet.. och vet ni vad, det har ar min vardag. Mitt jobb.

Jag saknar mycket men nagonstans borjar jag fa en kansla av att jag aldrig kommer kunna flytta hem och bo i sverige. Fast a andra sidan har jag varit har i tva dagar :P Kan ju bli samra sen ;)

Men okej, en nackdel finns det; det tradlasa internetet ar svindyrt sa far sitta pa hotellets datorer vilket resulterar i san har snygg stavning.

PUSSSS fràn varldens underbaraste Las Palmas

Home is where your heart is

There was a place in my hometown where I use to wander
Above the trees I saw a big black cloud of thunder
Summer rain in my face like snowflakes falling from space
It was so beautiful, and then I passed the mountains
I went coast to coast, and from start to start
That's how you learn, just who you are


Home is where your heart is
Find where you belong, start to take control, show a little soul
Then you feel who you are
Home is where your heart is
Find where you belong, start to take control, show a little soul
Then you feel who you are

There was a time I couldn't see myself growing older
But then I went for a walk when I came back I was so much taller
Maybe try to find something that I could be part of
But I decided to leave, and then I crossed the river
I went coast to coast, and from start to start
But that's how you learn, who you really are


But I leave you with a kiss, there's so much more than this
When you know who you are

Oh, what you know, stop to think
Start to feel, and then you'll heal
You got to rise to the occasion, you got to read between the lines
Then maybe you'll find, who you are inside
When I look into your eyes, I feel what you feel
Come take my hand, let's go for a swim


But I leave you with a kiss, there's so much more than this
When you know who you are

tankar

Känns lite overkligt att jag vid den här tiden imorgon ligger i ett rum flera hundra mil bort, ingen snö, sol och långa stränder.. det är lite blandade känslor på det. Men mest av allt ska det bli så himla skönt att bara få börja med allt, ett nytt liv lite..

känner att jag behöver få lite distans från allt. Lägga avstånd från nuet, det är jobbigt att känna fel men jag är en sån där människa som helt omöjligt kan leva på två ställen samtidigt så bara jag kommer in i livet där borta blir det nog bra igen! Lär bli så mycket att tänka på så det inte finns utrymme för att längta hem och sånt :) hoppas jag iaf!

Mitt internet kommer dock inte funka där nere :( känner mig själv så det kommer dröja ett tag innan jag har fixat ett nytt där.. det tillsammans med de dyra kostnaderna för mobilen kommer verkligen isolera mig från sverige.. fast å andra sidan kanske det är bra att de är så ett tag, så hinner man verkligen acklimatisera sig till livet där nere och inte lägga för mycket fokus på det som händer hemma..

Känner mig fortfarande inte nervös, bara förväntansfull.. för att få skjuts till arlanda är jag dock tvungen att gå upp redan vid halv fem :( jobbigt! men kan ju sova på planet sen, är lite för pigg för att kunna sova nu känns det som

nä nu blev de bara massa dravel, ska försöka sova några timmar :)



Godnatt ♥


Idiot

jag tvättade precis mina hörlurar.





Mögligt.

God morgon!

Vet ni hur en perfekt morgon ser ut?

jo..

den börjar med att man blir väckt av en mysig katt som spinnande hoppar upp i sängen och vill kela
sen känner man lukten av nybryggt kaffe
och ser massa frukost på bordet
och solen lyser in från en helt klarblå himmel
man hoppar upp ur sängen och sätter sig i soffan
inser att det finns kärleksmums kvar sen igår
mamma bäddar sängen åt en  (LYX!)
man slipper diska efter frukosten

och snart ska man in till stan och shoppa med mamma.. och det bästa av allt är att jag är i stockholm, dvs det finns inga gränser för hur mycket man kan shoppa.


YEY!


...

Ikväll saknar jag honom väldigt mycket..


hemma hos mamma

Åh så härligt det är att sova några timmar sådär mitt på dagen!

är helt mätt efter mammas hemlagade mat och nybakade kärleksmums :D Och det allra bästa är att jag slapp diska efter mig ;) Man kunde ju lätt vänja sig vid att ha det såhär jämt..

eller ja.. några veckor iaf :P

nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, antingen ligga framför tvn och bara vara eller gå och sova några timmar


härligt att bli sådär ompysslad ibland!


Bussfilosofi

Sitter på bussen till stockholm, fy sjuttsingen vad trist det är att åka buss egentligen.. sov iaf de första timmarna så nu är de bara två timmar kvar innan jag är framme. Det är jobbigt dock med långa bussresor, man får sån där kvalitetstänketid och just nu kan jag inte precis känna att det är något jag vill ha..

Bussen är verkligen knökad och bredvid mig sitter en tjej som lyssnar på sin iphone, jag kommer verkligen på mig själv med att tycka att det är obehagligt att ha en annan person så nära inpå mig som jag inte känner.. och när jag kollar mig runt syns det tydligt vilka som sitter bredvid någon de inte känner och vilka som gör det.. det är liksom som en osynlig mur mellan dem, folk lutar sig aningens åt olika håll och undviker i största möjliga mån att ens så mycket som snudda vid varandra.. det ser ganska komiskt ut när man faktiskt tänker på det och jag skulle gärna skratta åt det om det inte vore för det faktum att jag kommer på mig själv med att göra precis samma sak..

gud vad anonyma och kalla vi ska vara i sverige

det skulle egentligen vara så intressant att höra allas historier, vilka dom är var de kommer från och vad de har varit med om här i livet.. tänk vilken idé det hade varit, att alla får en mick i femton minuter och ska berätta sin livshistoria för alla andra i bussen, det skulle jag gilla! Tiden skulle ju klart gå mycket fortare om inte annat.. vore inte helt fel. Kul vore också att se allas miner om busschauffören sade att det var vad vi skulle göra resten av resan.

Känner mig lagom sliten, har varit så sjukt mycket den senaste tiden så det finns inte.. alla hejdå, packning, resan hem, hälsa på alla hemma, fixa med allt, packa igen, resor överallt, festande.. ska bli himla skönt att bara vara hos mamma nu imorgon och vila.. ska nog inte ens åka in till stan utan bara vara hemma och existera.

Åkte förresten precis förbi en bil som hade FUK som registreringsskykt.. det var kul.

kändes konstigt att vara i myresjö också, visst har det funnits gånger då jag har tvivlat på mina val men jag måste säga att jag aldrig tidigare varit så säker på att jag aldrig kommer kunna komma tillbaks och bo i vetlanda.. det är så otroligt lamt.. ingen drivkraft någonstans, inga drömmar, ingen kämparvilja utan bara den här tomheten, den totala avsaknaden av förändring och kanske mest av viljan att förändra. Jag menar inte att man inte ska vara nöjd med livet som det är.. men något måste det väl finnas att kämpa mot? Ibland känns det som att människorna där är så små.. inte fysiskt alltså men att tillvaron i denna trista formen är mer än tillräcklig för deras person.. Att det inte finns något mer än det där inom dem heller.

jag vet inte, kanske är det jag som är den konstiga som inte kan acceptera den vägen, eller kanske är jag den som är trångsynt som inte kan förstå att det finns olika former av livslust,.. och att tråkig är en tolkningsfråga.I vilket fall gör det mig deprimerad. 

Känns bara som en otrolig lättnad att komma iväg igen, är så förväntansfull så det finns inte.. har nog fortfarande lite svårt att fatta att det är så nära nu, men fortfarande ingen nervositiet.. bara en jäkla massa glädje över att livet är precis som jag vill ha det!

Saknaden efter branäs börjar också minska lite det är som att varje mil jag lägger mellan mig och anläggningen har en motsvarighet i hjärtat också..  men visst finns det några saker jag fortfarande saknar otroligt mycket. Och lär göra ett bra tag till känns det som.. konstigt det där, hur man tror att man har så mycket kontroll på sin omgivning och så visar det sig att man fortfarande inte lärt sig att värja sig mot allt utan att det kanske ändå finns några sprickor i den där muren jag varit så noga med att bygga upp.. suck suck! men kan inte säga att det inte var värt det, för det vsr det.


En hel roman blev det ju nu till och med, och ändå är det en och en halv timme kvar :( får väl försöka sova en stund till

PUSS

packning

Helt galet lång dag, och ändå har jag inte hunnit med ens hälften av det jag tänkt.. illa!

Borde packa ihop mina grejer så allt är färdigt imorgon men orkar inte de, skiten får ju fasen inte plats! har hoppat på väskan, skrikit åt den, suttit på den, packat om den 12 gånger, gråtit, grimaserat och försökt blänga den till kapitulation..

men icke!


Den totalvägrar att göra sig ens den minsta milimeter större.. och mina kläder har hittils inte visat några tecken på förenkla mitt liv genom att krympa sig själva i några dagar.


men ja.. alternativen är helt klart ganska få så jag får helt enkelt göra det enda som återstår


hoppa lite till.   

hangover - hang over - over

sån här baksmälla var det ruskigt länge sedan jag hade..

vet inte riktigt vad som hände igår, kaos.. Men äh ja, kul var det väl iaf, men vilken skillnad det är på vetlandafest och branäsfest.. och inte är det en positiv skillnad :(

Nu ska jag gå och handla mig lite frukost och sen blir det att åka ut till myresjö och hälsa på alla! Det ska i varje fall bli härligt. Hua vad hungrig jag är, fika med min finaste Nelle kan mycket väl landa med ett donkisbesök :D

Packa om och packa om och packa om.. vad ska man ha med sig? inte lätt att klämma in 6 månader i en resväska.

..


mhmm

Hemkommen efter en låång dag i storstaden :) Det var nice och jag har verkligen gjort kungliga inköp :D

för få timmars sömn inatt och natten innan de börjar dock göra sig påminda och det känns lite som att jag blivit överkörd av en lastbil. skön känsla. 

men några koffeintabletter och en vinflaska så kan vi ta vid där vi slutade igår, det kan bli bra tror jag minsann. tung hemma helg men är man bara här i tre dagar gäller det att smocka in så mycket som möjligt..

kvalitet får vänta till förmån för kvantitet! Kan funka så med







Ibland är hon så snygg så det pirrar i magen på mig ;)







Vart tog min snö vägen?!


Nu är det våår

Godmorgon världen!

Wie himlen är alldeles klarblå och det luktar vår ända in genom fönstrena, helt perfekt! Alldeles underbar dag för en liten roadtrip till jönköping med min tant. tights, skinnjacka, shopping, glass och snygga bilar.. oh yes!

Övervägde att ta med min lilla skrutt och ställa ut honom och säga att jag påbörjat sänkning på ett av hjulen men de påstår här att jag inte kommer få ta in honom.. jag fattar inte riktigt vad det är dom vill ha sagt.

Tacos till frukost, vårluft i näsan och barnprogram på tvn :) snart är tanten hemma och jag ska börja ta tag i mig själv

gårdagenn var för övrigt faktiskt rolig om än att det spårade ganska rejält.. orkade dock inte engagera mig i kaoset utan satt på en säng och hade ett två timmar långt samtal om drömma och mod.. det var himlens trevligt.

Är galet rastlös så nu får hon allt komma hem snart lilla josefina











nämnde jag att jag var rastlös? :)


Livat var de här!

Nationalteatern och massa härliga människor!

åh lite härligt är det allt att vara hemma :) Men snart blir jag döv.

home

Min bil är helt oslagbar..

gick som en klocka hela vägen från branäs till vetlanda, den allra sista lilla biten orkade han dock inte mer utan fick ge sig och se sig besegrad av ett punkterat däck. Min älskade lilla bil ska nu få gå i pension. Det skär i hjärtat men så är det.

Nu sitter jag här hos min älskade tant och taggar inför kvällen!


med tillräckligt mycket alkohol i kroppen orkar man inte tänka så mycket och känslor blir avtrubbade.


så vi kör nog på det ikväll.


Hej då bangla

Sista frukosten i Bangla.. känns helt weird. Skulle gå upp vid sex och packa ihop och äta frukost på brants men icke, min hjärna ansåg tydligen att sömn var överskattat inatt och valde att inte stänga ner förrän runt fyra.

Just nu känns det väl okej men efter 45 mil i bilen och en fest på g när man kommer hem kan jag tänka mig att det blir aningens lamt. Äh ja, det får gå ändå och jag har ju mina kära koffeintabletter. Känns så jäkla tomt, jag gråter inte och jag snörvlar inte.. det är bara som en konstig stor tomhet. Ganska skönt att det händer så mycket nu så att ja inte kommer kunna hinna tänka på branäs och allt som hör därtill.

Ska trots allt bli himlens kul att få träffa min lilla tant och alla andra där hemma!


men ja..

ibland kanske aningens mer trygghet i livet vore nice.

okej

tomt.

så jävla tomt.

yey

Sista dagen!


Nu har jag tusen grejer att göra, börjar jobba vid tre men sitter i soffan och tuggar godis.

smart.

RSS 2.0