Långpromenad och sommarmat

Lördag idag så skattekontoret stängt såklart men handla gjorde jag.. och hör och häpna, så himla dyrt var det ju inte ens att handla här! Köttet kanske, men då fisken är ruskigt billig gör ju inte de så mycket!

Tog mig en långpromenad nyss, hamnade på ena sidan av älven och gick och gick, till sist hittade jag en övergång och när jag kom tillbaka visade det sig att jag gått 1,5 mil. Lite trött nu. Men det var så jäkla värt det för vackrare område har jag sällan skådat. Nästa gång tar jag med mig kameran.

Nu lagar jag lax och färskpotatis, ugnen låter oroväckande men jag bestämmer mig för att inte bekymra mig.

Och vet ni vad?

Jag tror jag är kär i Norge ♥


sista dagen hemma

De tre sista dagarna har verkligen varit helt underbara! Mysmorgonar på balkongen, strosande på kullerstensgator och mängder av cafébesök!

Och köande i och för sig, stockholm är verkligen en stad av köande.

Men nu är biljetterna kirrade, väskorna halvpackade och bara en del ärenden återstår. Imorgon tar jag tåget och åker 80 mil till min nästa hemort. För hur länge denna gång? ja det återstår att se.

Hann få mitt pass på 2 dagar, stort cred till polismyndigheten! och lyckliga jag räknade till sist ut hela min deklaration igår (med lite hjälp av en ekonom kanske), om avdraget är helt rätt så kan jag dra av sjuhelsikes massa pengar! och jag är faktiskt väldigt säker på att det är rätt.

Idag står möte med banken på schemat. Här ska talas aktieinvesteringar, fastigheter och sparande.





Tiggare

En Überbra dag på stan!
Lite shopping men mest funderingar

En sak som kan få mig att börja spinna på tanketrådarna är människor som sitter och tigger. Jag väljer i nio fall av tio att lägga pengar om det nu inte är helt uppenbart att det går till droger. Ibland ifrågasätts detta och folk kan något nedlåtande förkunna att ja, de super ju ändå upp pengarna.

ja.. kanske gör de det. Men om, OM de inte gör det då?

Om jag någonsin hade fallit så långt ner att jag behöver tigga för pengar, kanske inte hade ätit på länge och personerna som hektiskt skyndade förbi alla slängde en blick full av misstro mot mig.

Ja då hade jag verkligen önskat att någon skulle tänka att "Tänk om".

Och om det nu är så att livet är så tragiskt att man måste tigga mitt ute på gatan, vem är då jag att neka någon den lilla lindring som alkoholen i en sådan situation kan ge. Om det så bara är för en liten stund.


Okej, egentligen var det inte om det här jag tänkt skriva men den andra tråden får bli ett annat inlägg.




Måndag

Nu är jag sådär dålig med uppdateringar igen, men har inte så gräsligt mycket att skriva om.

Njuter av att vara ledig och proppar mig full med information om investeringar, aktier, räntesatser och allt som har med sånt att göra. Spännande.

Har ändrat datum så åker redan på fredag till Norge. Ska bli så ruskigt kul! ser fram emot det väldigt mycket, få utvecklas och lära mig något nytt. 


Det är en otroligt skön känsla att ha mål och drömmar att kämpa mot efter att ha varit så vilsen under hela vintern. Jag är verkligen tillbaks till den gamla Jag. Vet vad jag vill kommer kämpa till max för att nå dit. Ska dela mig med av resan och mina tankar dit! Göra det här till lite av en inspirationsblogg. Finns massor av sådana men strunt i det, mer behövs! 

Dock inte idag riktigt, ska iväg till Djurgården och ta en promenad där. 


Inspiration

Vilken människa! Jag grät när jag såg den här.. en sån enorm styrka!



Efter att ha sett den här VET jag att jag kommer nå alla mina drömmar.

Lite vilse

Mamma fick en dille igår kväll att köpa utemöbler. Klockan nio mökar vi alltså in oss i bilen och ska köra till en adress mitt i centrala stockholm. Jag och mamma. Universums värsta lokalsinnen tillsammans.

Jag försökte diplomatiskt hjälpa mamma på traven till insikten om att vi eventuellt tog oss vatten över huvudet men icke, det var som att orden inte ville nå fram. Mamma viftade glatt med sin nyinköpta gps och trots att jag uttryckte en viss tveksamhet mot att lita på en oladdad och oinställt gps verkade detta inte bekomma henne.

Vad resulterade detta då i?

Jo, någonstans mitt bland alla hyreshus, ungdommar, röda ljus och övergångsställen inser vi att ja, vi vet inte vart vi är. Har inte den blekaste. Vi cirkulerar, ringer samtal och slår nävarna i ratten. I 3 timmar. Sen kom vi fram.

Vägen tillbaks nämner jag inte.


Men ja cred till mamma, imorse kunde vi äta frukost på balkongen!

Hemma

Tillbaks hemma!

Har haft en underbar dag, mamma fyllde år och vi firade henne med prinsesstårta och paket. Kvalitetstid med familjen. Tog en långpromenad i solen och hade bara på mig en kofta, knappt någon skillnad från teneriffa ju!

Mamma tvingar iväg mig på en till promenix nu, ska ta med min älskade kamera som jag inte sett på två månader! bilder kommer.

Och jag TAGGAR för Norge!

Hej då!

Allt är nerpackat och jag är redo. Ska iväg och hämta landlorden för en inspektion av lägenheten och sen iväg till kontoret för att säga hejdå en sista gång. Har så mycket packning så överväger att ta en taxi istället för transferbussen.

Ikväll är jag hemma och går igenom den endorma trave med brev och paket som väntar wiee!

Känns märkligt, nu åker jag verkligen iväg, från teneriffa men också verkligen helt från den blå världen.

Har lärt mig så mycket under det här året, vuxit som människa och hamnat i de mest speciella situautioner. Många stunder som jag aldrig kunnat drömma om att jag skulle hamna i. Upplevt saker och löst det mesta som kommit i min väg. Jag har ett helt nytt sätt att hantera problem på, och jag är säker i mig själv på ett nytt sätt, säker i min yrkesroll.

Det här jobbet har verkligen förberett mig för framtiden. Har gett mig de verktyg jag behöver för att utvecklas vidare på ett bra sätt. Trots att det funnits gånger jag hatat det så ångrar jag mig inte för en sekund.

Så till alla er som inte vet vad ni vill, ni som kanske vet men inte vågar är eller till er vars högsta dröm är att resa och möta människor. Ta jobbet som reseledare/guide! För jag lovar er alla! Ni kommer inte ångra er.






Tack CTA 09/10 och TFS 10/11 för det hittils bästa året i mitt liv!


Sista natten

Sitter ensam i min lägenhet och har näsan fylld av rengörinsmedel. Lite nostalgisk är jag allt, men mest trött. Spenderade kvällen hos Sofia och Dan, Dan lagade en lyxmåltid och sen satt vi på balkongen med sangria och vin medans skratt och historier flödade.

Kommer sakna dem.

Nu när jag sitter här förundras jag också över att jag inte beställt en städerska oftare. Såå underbart när det luktar rent och allt blänker. Man får se till att ha marginaler dock, bokade in henne vid tre.. halv fem kommer hon och knackar på. Ingen ursäkt, ingen kommentar. Enbart ett höjt ögonbryn som kan ha inneburit "du ska vara glad för att jag kom"

Ja, den spanska versionen av service kommer jag eventuellt sakna lite mindre.


30 minuter count down

en halvimme kvar NÅGONSIN på detta kontor.

och vet ni vad?! jag packade faktiskt en hel del på min siesta!

WIEEE!

Allt annat än packning



Det här med att packa gick ju bra. Dan ringde och tjatade med mig till Siam Park, väl där var det massa Frittemänniskor på plats så stannade länge, nu är jag RÖD, och har ont. Har smörjt in mig med Aloe Vera men hjälper inte riktigt..

När jag kom hem däckade jag i sängen och sen satte jag på en film.

och packningen.. ja den skötte sig förvånandsvärt inte själv. Har i alla fall bokat en städerska till på måndag.. kanske om jag betalar extra att hon kan packa också? skadar väl inte att fråga..


Dagens att göra

Goodmorning sunshines!

Ligger i sängen och läser medan jag funderar på vad jag ska göra. Vad jag BORDE göra vet jag redan.. men solen skiner och nog vorde det väl härligt med värmde vid poolen.

För övrigt är jag kung. Min badrumsdörr som gick i baklås häromdagen, gissa vem som lyckades dyrka upp den med två hårnålar? yes, ibland blir jag imponerad av mig själv.

nähä, får lägga beslutet om dagsaktivitet i ödets händer och singla slant helt enkelt.




flyttpackning

Beställde hem en pizza och kröp upp i sängen för att kolla på Gossip Girl, börjar tröttna på alla intriger och alla konstellationer av förhållanden men måste se säsong tre nu också innan jag kan börja se annat.

Skulle packa ikväll, gick bra. Får bli att ta tag i det imorgon istället! På sicilien lämnade jag allt till den sista dagen ungefär. Mindre angenämt får man väl säga, men åh jag ska ju hinna ner till poolen och få lite färg innan tisdag också! Svåra prioriteringar.

Just nu skriker min kropp efter sömn dock, bäst att göra den till viljes.

Godnatt!

Bakis

urk! Sitter på jobbet och mår fruktansvärt mycket mindre bra.

Men oj vad kul jag hade igår! Först tapas på Watermelon, sen vidare för karaoke på Leonardos (totalt misslyckat framförande av eagle eye cherry - save the night) och sedan avslutade vi kvällen på Den Glade Viking. Är vanligen inte mycket för viking men igår hade jag ruskigt kul.

Kom hem seent och så upp och jobba vid halv sju. döden. hade på något väldigt märkligt sätt också låst min badrumsdörr inifrån inatt. Så kommer inte in utan måste hämta vaktmästaren. Hur i hela friden lyckades jag med det kan man undra.





Save the night, tomorrow I'll be gone..


Sorg i hjärteroten

Sista ridningen på lilla gumman idag. Ledsamt! Kommer verkligen sakna henne. Tog mig en tur i skogen och hoppade några hinder sedan efteråt, gick super! Hade jag stannat två veckor till hade jag ställt upp i nästkommande tävling.

Men icke.

Nu ska det plattas hår för att sedan bege sig mot Watermelon och äta. Funderar på att smutta på några glas vin också, börjar åtta imorgon men snart är det ju slut så man får väl passa på att ha lite kul innan man far till kallare breddgrader.


Breakdown

Helt underbar musik!



Skolprat

Har haft en riktigt trevlig afton hos Dan banan med i rymden finns inga känslor igen och massa pepptalk om plugg! Han har ju gått ett år på en hotellmanagement skola i Australien ett år och gissa om jag är nyfiken på att höra ALLT!

Trevligt att komma ifrån mitt ide också. Mindre trevligt att jobba vid åtta imorgon.



5 dagar kvar nu!
 

varför inte

Var hos frisören nyss, världens bästa ska väl tilläggas! har aldrig varit såhär nöjd.

Men aningen komisk. Han talade nämligen ingen engelska.. och jag ingen spanska. Detta struntade han fullständigt i utan babblade på i godan ro medan jag drömde mig bort i stolen. Sen helt plötsligt från ingenstans glider han över och börjar snacka italienska.

Jag noterar detta efter några minuter och svarar häpet på det han säger vilket får honom att stanna upp och spricka upp i ett megastort leende. Jag småpratar lite och frågar sedan varför han helt plötsligt bytte språk utan att alls veta att jag förstod och får följande svar:

- ja, jag är egentligen italienare och italienska kommer lättare för mig, så jag tänkte att eftersom du ändå inte förstod någonting kunde jag ju lika gärna prata på det språk som var bekvämast.

vad svarar man på det undrar jag nu?

Siam Park


Ligger i sängen och svettas, inte för att det egentligen är speciellt varmt här inne utan mer av den enkla anledning att jag bränt ihjäl mig. Jag är rödare än det rödaste ni kan tänka er och trots att jag svär ve och förbannelse så inser jag djupt inom mig att ja, jag får skylla mig själv.

Att tillbringa en dag i stekande sol på vattenkungariket med minimal (testa obefintlig) solskyddskräm kan ju alltså bevisligen ge upphov till en del obehag i jultomteröda nyanser. Man kan ju tycka att man borde ha lärt sig detta när man jobbar som reseledare men av outgrundlig anledning fick jag alltså för mig att solens lagar inte gällde mig.

Ack så man kan missta sig.






!

   

Never hold your farts in


I did it my way




Regrets I had a few
but then again,
to few to mention.


Svåra bud

Jag jobbar på ett kontor och detta innebär MYCKET stillasittande framför en dator och telefon. Och utanför kontoret finns det ett café, en sushibar, en pizzeria, en mataffär.. etc. etc.

Ni kan se problematiken.

Och kan ni inte det så kan följande citat från en kollega illusterara mina svårigheter:

- Ja, kanske tjänar vi helt okej.. men vad hjälper det när jag ÄTER mer än vad jag tjänar ihop?!


ja.. det här med att bli av med Guide-kilon blir en spännande utmaning. Ser det i ungefär samma svårighet som att komma in på ecole hôtelière de lausanne.

Lätt som en plätt.


Bilder

Bilder från La Palma!











dreams

Någon som har lust att ge mig ca 600 000 så jag har råd att plugga på privatskola i Schwez?


inte?

någon?

Flashback

Hittade en del bilder på jobbdatorn somnågon sparat från karnevalen. Sköjj! vet ej vems de är så kan inte länka (sorry till den som tog dem!)




ManagerAnton och ManagerJohan tar igen förlorade år



Spider-Naja



Högsta Chifen



Pippi och Karlsson som ägde hela karnevalen!



Ganska oskrämmande pirat



För att hålla energin uppe hela natten tog jag mig små tupplurar ståendes här och var.


12 dagar kvar

Tomt och tyst i teamen, alla åker en efter en och lite menlöst känns det allt att stanna kvar.

Så galet varm och soligt, orkar inte. Försöker spara lite inom mig till i höst när mörkret kommer men tänker bara på hur mycket jag längtar dit, halsdukar och röda löv, filtar och varma muggar..

kan riktigt höra muttret från er som precis haft vinter men en annan en önskar sig dit!


12 dagar kvar!


Tv-bubbla

lycka är att få alla säsonger greys anatomy, desperate houswifes, heroes, OC, Gossip Girl och massor av bra filmer. Gissa om jag ska bo i min säng resten av säsongen.

Får besök imorgon, Chefens vänner kommer visst och ska inta Johannas rum över helgen. Mullvaden Kina som älskar sin ensamhet kanske kan behöva lite påtvingat sällskap. Och hur snällt var det inte att ta servicetelefonen ikväll för att Dan skulle kunna festa?

Men trots allt, det jag egentligen vill skriva och fylla alla sidor med är JAG VILL HÄRIFRÅN!!!


Usch hörrni, sluta läs min bogg nu ett tag och kom tillbaks om tre månader. Då lovar jag att inläggen ska sprudla av drömmar och energi, just nu känns de alldeles för deppiga.


Livsplan

Följde med Johanna ut till dep. bussen, sa hej då och gick hem och grävde ner mig under täcket. Har levit på jordgubbar och grekisk youghurt hela dagen. Har också tittat på narnia, harry potter, twiligtfilmerna och haft en ryslig tyckasyndommighelavärldenäremotmig-dag

En hel drutta med framtidsångest har också ingått.

MEN, sen tog jag mig lite i kragen, snöt ut en del förkylning och gick ner till havet, satt en stund och tänkte och började göra upp en seriös livsplan. Och jag menar en riktigt detaljerad sådan, men en som passar mig. Ska inte radda upp den här, för jag tror sånt mår bra av att hållas nära hjärtat och självt ett tag men det fick mig att må mycket bättre.

men jag kan i alla fall berätta att enligt mina beräkningar ska jag ha startat mitt hotell vid ca 34 års ålder, barn och familj har jag planerat in vid 29års ålder och om jag träffar "the one" före dess får han snällt vänta.


Ibland behöver man prata vett med sig själv!

nu får vi bare höppes di stanner kvar di dära goa tankera

Snorig

Jag är sjuk
Sinnessyyk som man säger på norska. Eller okej, kanske inte.
Men förkyld, illa nog det. Jag dör.

eller sover i alla fall.

Alkemisten och lite mer hopp

Tog en sväng med Johanna efter jobbet och gick längst promenaden och åt hamburgare. Nostalgiskt. Vill inte att hon ska lämna mig.. kommer bli så tyst runt mig.

Men framtiden ter sig mer ljus idag. Många möjligheter javisst, men ibland måste något annat komma före som öppnar upp dörrar. Läser Alkemisten - Paolo Coelho igen (7 gången?) där snackar vi hopp. Till och med han stannade hos en kristallhandlare ett tag innan han fortsatte.

Har ni inte läst den rekomenderar jag den av hela mitt hjärta. Till alla er som fastnat, till alla er som vill drömma igen, till alla er som inte vågar och till alla er som bara vill ha en riktigt bra bok!

Den är kärlek för mig.



 


Ångest

Sitter och klickar mig runt på en drös olika sidor som har med framtiden att göra, utbildningar, arbeten, inspiration och helt plötsligt inser jag.. varenda en av dem handlar om något utomlands.

Buhu, jag vill inte flytta hem!! okej Norge är väl inte direkt hemma men nära nog. Jag vill till Rom, Milano, Paris, London, New York, resa runt och jobba på olika platser, bo så länge jag har lust vart jag har lust.

Jag vill inte bli vuxen, börja plugga på något universitet och välja en och samma bana i livet. Jag vill inte ha pressen inom mig och utifrån att "bestämma mig", att inse att de där "velåren" snart är förbi och jag måste komma tillbaks till verkligheten.

Jag. vill. INTE.

Avsked

Ute på Malibu med halva team Teneriffa, Satt på balkongen med Johanna först och filosoferade om livet. Gud vad jag kommer sakna de där stunderna när hon försvinner.. När man förstår varandra så bra, utan massa onödiga förklaringar.

Vi är så fruktansvärt olika hon och jag, helan och halvan liksom. I allt, utseendemässigt, åsiktsmässigt och personlighetsmässigt och ändå så kommer vi så fruktansvärt bra överens och efter den här säsongen ser jag henne som en av mina närmaste vänner.


Sushin på Malibu smakade lika gott som alltid (har jag någonsin ätit något annat där?) men kunde inte riktigt vara superglad då det som gjorde att vi satt där var att vi skulle säga hej då till Joakim som åker på söndag. Det känndes verkligen när jag kramade honom att det var den sista kramen innan han åker och jag kommer verkligen sakna honom. En av de ytterst få människor här som jag faktiskt bryr mig om.

Den där känslan igen, den där känslan som alltid finns i slutet av en säsong. Oåterkalleligt, vad du än gör kan du inget ändra. Det är slut och alla försvinner.


Meddelande

Vi blev lite trötta på detta högljudda sex så varför det nu sitter en not i trapphuset med följande meddelande:

Dear neighbours!

(probably on the third floor!)

Please consider that we are people working early in the morning and therefore want to sleep durin nights without wakeup calls in form of your way of satisfying eachother.

We are glad that you are enjoying yourselves. BUT if you want to have EXTREM WAY OF FUN,

please go to the beach, check in to a hotel or pay for isolation in your appartement.

Scream and something hitting in the wall 4am in the morning.. Not a Hit!


Thank you for your cooperation.



Så får vi se om det blir någon förbättring. Hittils har det enkom kommit en hel del gapskratt från trappuppgången.


RSS 2.0