sool

helt underbar dag att åka skidor på!

Alla här hemma i backen och på toppstugan, wie vilken mysdag!!



bussresa

Sitter på bussen nu till Karlstad, finns det något tristare än att åka buss? tveksamt..

Ska stanna i k-town några timmar och ta en fika med min älsklings Nathalie, det blir väldigt trevligt! :) kanske man hinner med lite mer shopping ;)

NU måste jag leta efter min mobil som tycks ha försvunnit här någonstans..

That's it

jag vet att många vill höra hur det gick idag.. men jag tänker lägga det här bakom mig nu fram tills jag får beskedet. Det tar på krafterna att hoppas och vilja så det är bättre att leva utan förhoppningar och tankar på det just nu. Jag vet inte när beskedet kommer men jag tänker nog gå runt och tänka att jag inte har fått det. (men alla ni måste hålla alla tummar och tår och allt ni bara kan hålla!)

Personerna i gruppen var för övrigt hur otroligt härliga som helst, en av killarna gjorde mig sällskap därifrån sen och påstod att han "kunde stockholm" detta slutade med några kilometers extra vandring på oskottade snöslaskiga trottoarer så mina fötter gör lite lagom ont nu, men oj så kul vi hade!

Shopping och ännu ett besök på Mcdonalds fick avsluta min dag och nu sitter jag här med en hjärna som är som en urvattnad melon och fötter som svullnat några storlekar.


Men det är sånt som är värt att ta för en sån här dag :)

Stockholm i mitt hjärta

Älskar att vara här!

älskar att åka tunnelbana, att trängas med folk, att gå in i tusen affärer, att kunna sitta på fik överallt, att åka handla mat i en öppen affär klockan nio, att höra gatumusikanter, ljusen, ljuden, lukterna.. ja fy bubblan vad härligt det är att vara tillbaks i civilizationen!!

Nog för att jag älskar vetlanda och trivs sjukt bra i sysslebäcks lugn men om jag inte får jobbet i morgon så är jag nog rätt bra säker på att jag kommer flytta hit! Det är någonting med den här staden som verkligen tilltalar mig.

Imorgon is the Big day! nervös är jag allt :) men det ska nog gå bra! och gör det inte det, ja då finns ju stockholm här och väntar på mig :)


Puss och kram från en otroligt lycklig människa !

Att åka buss

sitter på bussen äntligen trots mången motgång.

Kom iväg kvart i sju så ändå lagom tid och skulle åka och tanka när jag ser att jag inte har någon luft kvar i ett av hjulen, inga problemas tänkte jag och rattade lugnt över mot luftpåfyllningen för att där till min stora förskräckelse konstatera att den här mackapären inte liknar något jag förr använt mig av.. efter några halvhjärtade försök att fixa det på egen hand ger jag upp och ringer fem samtal i vilka alla ger mig olika anvisningar om hur jag ska gå till väga.

Men icke!

Med om möjligt ännu mindre luft (tror det pyste ut en del när jag satte munstycket mot ventilen) var det bara att be en bön till de högre makterna och börja köra mot karlstad. Det är ju synd att säga att det gick fint men däcket sprängdes ju inte i vilket fall.. så med ett däck som när helst kan punktera, en dörr som inte går att stänga och med en ytterst stressad förare hittar jag äntligen en mack efter några mil där iaf ett av problemen kan lösas. Dörren lagade för övrigt sig själv längst vägen den också.

Jag hade nästan förlikat mig med tanken på att jag skulle missa bussen när jag kom till Karlstad, den gick vid tio, klockan var kvart i och jag hade inte den blekaste om var busstationen låg. Men jag tror jag besitter någon hemlig talang gällande orienteringsförmåga för fem i tio svängde jag in på busstationen och hinner lagom till min första skymt av bussen konstatera att jag
1. Inte har några lösa pengar till biljettautomaten
2. Inte hittar någon parkeringsplats.

Så efter att nästan ha fått ett hysteriskt nervsammanbrott verkligen trycker jag in bilen på en halv parkeringsruta, ålar mig ut genom dörren och tokspringer in på pressbyrån för att växla till mig pengar av tjejen bakom kassan som tycktes anse att det behövdes en hel evighet att öppna kassan och ta ut pengar.

Efter en spurt som kunde ha belönats med ett OS-guld om det klockats tar jag sikte på bussen, och gör en tumme upp till busschauffören som står och väntar på mig och.. halkar och slår i bakhuvudet inför precis hela bussen. Det är en överdrift att säga att precis alla skrattade, det kan ha varit någon på sista sätet som missade det hela men det var en överhängande majoritet som hade svårdolda leenden på läpparna när jag till sist kom på bussen.


ja.. där har ni min dag i form av en roman. Men sitter man fyra och en halv timme på en buss ja då får man skriva en hel bok om man så önskar.

Nu åker jag !

Har ätit världens största tallrik med müsli och sitter och funderar på vad jag ska ha med mig. Irriterande nog har jag glömt min väska i skåpet på jobbet så vet inte riktigt hur jag ska lyckas få med mig allt.. men äh ja, det går nog :)

Jag tror inte ni riktigt förstår hur otroligt underbart det ska bli att komma iväg lite, inte för att jag inte trivs här utan bara för att jag inte har varit utanför den här lilla bubblan som är branäs sen början av december.. Att få sitta på ett fik, shoppa, gå på kullerstensgator och kanske främst att se folk som inte har underställ och pjäxor på sig.


Martina klippte mig igår för övrigt :) ganska kort blev det med lugg igen, har aldrig haft riktigt såhär kort hår förut faktiskt men måste säga att jag verkligen tycker om det! ska försöka med en färgning nu när jag är iväg också.


Men nu måste jag paketera ihop mig :)


Sthlm here I come!

Sjuk

Fy sjutton också!


Har fått feber och mår allmänt dåligt! Får verkligen, verkligen inte bli sjuk denna helgen!


Får försöka sova bort det så hoppas jag verkligen att det hinner bli bättre tills imorgon.

TRÖTT!!

Helt jäkla död efter bara fyra timmars sömn!

Men I guess att det är i mitt eget fel ;)

Måndag

Så ruggigt kallt idag!

Så nu har jag bullat upp med massa te och dragit ner täcket till tv och ska sitta och kolla på nån menlös film. Det är toppen! Ännu mer toppen är att jag inte ska titta på filmen själv ;) 

För övrigt har jag inte ett öre till på torsdag.


Det är ju kul.


Jobbbb

iiiihhh

Idag vill jag inte jobba. Tänk så härligt det skulle vara att bara glassa runt på skidorna istället!

men icke


och då de är clinic idag lär jag ju vara hemma vid nio :) det är ju kul.

Söndag

Sååå galet trött!!

Kom nyss hem från jobbet där det varit tvunget att le och kunna allt hela dagen. Tur hade jag dock så en av mina maskiner gick sönder så jag fick åka hem lite tidigare :)inte helt fel!

Gårdagen var riktigt trevlig.. orkar inte ta detaljer men vi får väl verkligen göra tummen upp :)

Nu är jag lite i valet och kvalet mellan att sätta på en film eller gå ut och springa.. det första kan man väl säga väger en aningens tyngre i detta läge. Ska äta mina kycklingvingar och samla energi så får vi se sen!


PUSS!

Party!!

Nuu är det partyy!!!



Det gillar vi väldigt mycket!

Kalajs

Hur kul afterski som helst! sånt kan man bara göra tummen upp för!!!


Nu blir det lite popcorn och sen så byta till partystrassen och bege sig till backa!


NAJSE!

gröt

Hur i hela friden kan man misslyckas med att göra gröt?!

ja.. i vilket fall så sitter jag här och stirrar på en odefinierbar gegga och är fortfarande hungrig.


Tungt.

Fredagsmys

Hur mysig kväll som helst med Branäs finaste personer ♥

Imorgon blir det sovmorgon och sen kanske lite längdåkning, eller så knäpper jag på mig pjäxorna och står på nerför backarna istället. I vilket fall så är en varm choklad på toppstugan och dans på afterskin garanterat!


Fick även ledigt nästa helg så here I come stockholm! Shopping shopping och en ytterst betydande intervju!


Det är fint.

håhåjaja

Ska jag springa in till Branäs eller ska jag ta bilen?

Det är 1,2 mil men det vore ruskigt skönt att få röra lite på mig..

Dock är jag lite rädd för att det är onödigt slit på mina knän.


tål att tänka lite på :)

Lyckorus!

Åh jag vill så gärna berätta för hela världen om detta men innan allt är klart vågar jag inte säga för mycket.. På något sätt känns det inte verkligt än :P

Och nej det handlar inte om någon kille ;)

Kan bara säga att jag är så jäkla lycklig! Självklart finns det dagar då saker är skit och allt är inte perfekt i mitt liv, men jag har nog aldrig varit såhär lycklig och nöjd med att vara precis den jag är och vara precis där jag är.

Det riktigt bubblar i mig av förväntningar och en jädra stolthet över mig själv! ♥ 


Jag tror nog banne mig att om jag bara vill

 
ja då klarar jag allt!

Hata!

Laga, laga, laga matlåda.


Det är ju skoj.

Trötter

Hemkommen efter en ruskigt trevlig kväll med några finingar :)

Mina knän håller på att ta knäcken på mig, har svinont!! Men imorgon blir det faktiskt ingen skidåkning så det är bra det.


Är ruskigt trött så nu blir det sängen, Kan vara en stor dag imorgon. Håll tummarna för det :)

Sömnproblem

Åhh! hatar att det är så varmt när jag ska sova :( elementet nedvridet så mycket det går och täcket på golvet.. ändå är det varmt som attan, det roliga är ju att jag kommer frysa när jag vaknar. blä på det.

lamt i hallen för min del, känner inte riktigt att jag tycker det är så kul när det är så seriöst. Vore roligare om det typ var lite lekar och sånt ibland, bara för skojs skull.. nu går man inte dit för att ha kul utan verkligen för att träna. Vet att det är många som tycker så men ingen tar ju tar i det! illa egentligen!

imorgon är det sista dagen för de här grupperna. Skönt så in i bängen att få slippa alla dessa danskar. hatar att ha fördommar men dom tar verkligen livet av mig! Det är för övrigt inga fördommar kan vi förresten konstatera, de flesta myter om danskar är ren och skär sanning.

Måste sovaaaa.... men nej , kan inte.

SUCK


Nice

Lite glad är jag nog allt :)

Älskar älskar älskar det här livet! Jag skulle göra nästan vad som helst för att ha det såhär året om, döden är att åka hem i april. Jag kommer att gråta ihjäl mig.

Nu ska jag iväg till hallen och spela lite bandy, benet gör ont men det är sånt man får ta :) orka sitta inne och bara dega för det!





jag är cool jag.


Sjuk dag!

Det här kan inte helt omöjligt vara världshistoriens jobbigaste dag! Fy bubblan så mycket folk det var!!

Började vid tre och fram till nu har jag pratat non-stop utan uppehåll en sekund ens. Galet!

Men nu ska jag in till grannen och äta kladdkaka :D

Krasch

Kraschade på uppåket idag :(

klarade banåkningen och allt kändes kanon! åkte halva backen med stora svängar och det kändes verkligen skitbra och som att jag skulle klara det då någon kör rakt in i mig och jag flyger som en vante. Fy fasen vad ont det gjorde, så fick åka scooter ner och sen vandra på kryckor. Skadade muskelfästen hetter det visst.

Men deppa gör ju ingen glad, får ju en ny chans till uppåk och ont har jag haft förr.

Härlig afterski och om en stund blir det fest i Dalby, det blir sweet!

The day

Usch och fy och blä.

jag vill att det ska vara söndag och att jag ska veta hur det gick för mig idag utan att jag är med om dagen idag.


Håll tummarna för mig :)

Uppåk

Imorgon har jag uppåk. Bara för att ni ska få en hum om varför jag är nervös:

Moment 1: Banåkning
Storslalom är en bra värdemätare för att testa skidfärdigheter och tiden ger en objektiv bedömning. Alla, oavsett utbildningsnivå, åker i samma bana. Banan sätts i blå/röd lutning och åktiden är ca 20-25 sek. Instruktörerna sätter en pacetid som man sedan justerar efter respektive instruktörs fastställda handikapp.



Moment 2
Styrande mellansväng

Blå terräng.
Centrerad position
Dosering av vrid/kant genom hela svängen
Balans över ytterskida

Moment 3
Stora svängar

Blå/röd terräng
Centrerad position
Funktionellt dynamiskt rörelsemönster i höjdled och sidled
Balans över ytterskida

Moment 4
Kort sväng

Blå/röd terräng
Centrerad position
Balans över ytterskida
Jämn hastighet av fot/ben-vrid


0707

Igår var det en helt underbar dag!!

Aktivitetsdag med skidlärarna och aktivitetstjejerna :) snowblades, gåtor, utmaningar och sen finmiddag på Toppstugan. Helt underbart trevligt! har nog inte skrattat så mycket sen jag kom hit tror jag, fick näst intill kramp i magen.

fattar dock inte grejern med snowblades och folk som är helt exaltrerade över detta, vad är det som är så himla kul? tyckte väl det var helt okej men inte så att jag skulle betala för att hyra ett par.

Ledig idag och ni som spärrar upp ögonen och undrar varför i helsike jag är vaken nu, ni kan vara lugna för jag har inte fått hjärnfnatt. Det är bara det att imorgon är mitt fasade uppåk så jag måste träna som en galning idag! SUCK! Jag orkar inte och jag vill inte men likväl sitter jag här i underställ och mumsar på min gröt.

Järnvilja kallas det! ;)

100210

Hemkommen efter världens längsta dag!

Clinicen gick sådär, har fortfarande problem med mina kortsvängar. Men fredag och lördag blir det tränatränaträna!! Och sen på söndag har jag mitt uppåk. Nervöst!

Banåkningen idag gick lite bättre, känner att jag vågar gå in mer aggressivt och verkligen få upp farten nu när man är mer van vid portarna. Dock lite svårt ibland, idag var jag nog bra nära att köra ur och krascha.


Imorgon blir det frukost på Brant's :)


Hugo

Har stoppat i mig två kiwin, tre bananer och massa nötter. Gott faktiskt!

Mina knän kommer ta livet av mig, helt sjukt hur ont jag har i dem! Det är ju inte precis så att man kan vila dem heller, högsäsongen är igång och enda giltiga anledningen för oss skidlärare att sjukskriva oss är akut död.

Den lär ju dock eventuellt drabba mig imorgon. Min monsterlektion gick om möjligt värre idag än igår. En av ungarna tog av sig skidorna och sprang ifrån mig med dem i handen medan han skrek att han inte vill vara med. En annan grät 50 minuter i sträck och skrek så fort jag tittade på honom. Jag kan utan att gå närmare in på saken säga att jag till och med ramlade på en unge.

Det var KAOS.




Här får ni en bild på kungarna på villavägen, snajsigt värre ♥


SÖmnbrist igen

Kanske eventuellt att jag har lyckats få ihop hela tre timmar med sömn inatt.

Resten av tiden ägnades åt att sparka omkring lakanet, dra på och av täcket, blicka förtvivlat upp i taket, sucka, dricka vatten och gnissla tänder.

Sömn är överskattat



Pigghet också.


godissug!

Himlens bra film, om än lite lång kanske..

Har suttit och käkar frysta jordgubbar, mycket underskattat måste vi konstatera! Är himla sugen på något mer men har verkligen nada hemma.. suck! Godis ge mig godis!


men o'boy, det ska det banne mig bli.


filmmys

Helt underbart att vakna till en strålande sol och vara ledig!

Så efter att ha myst bort hela morgonen i soffan blev det lite brädåkning, hann även med en scootertur då jag inte orkade åka upp med liften så han fick skjuta sig ner från berget :D Dte var skojj!!


Men jag tror minsann att det blir filmmys med min kära sissel i soffan nu, En vampyrs bekännelser!

Förtröstan och sömn och så är det bra

I do miss you sometimes you know.


Nej det är inte dåligt, egentligen inte alls.


men med alkohol i blodet kommer vissa känslor lite för nära. Men vet ni vad?
Det är aldrig något inte lite sömn kan bota.

Det är svårt stundom att skilja på illusioner och verklighet.


Jag älskar dig är alldeles för starkt, men jag bryr mig inte är alldeles fel.


För vrid och vänd lite på det och jag är ganska säker på att det som finns där är; jag bryr mig alldeles för jävla mycket.


men imorgon är min verklighet stark och jag kan andas igen. Nu räcker det med att sova och så har allt funnit sin rätta plats igen. Det är såhär livet är, en sekund i taget. Lycklig är man när man väljer att vara det.


Imorgon väljer jag rätt.

Allt är inte guld som glimmar

Tänk så lite det krävs för att man ska byta perspektv ibland.

Blev så fruktansvärt arg. Och kom med ens ihåg allt det som gör att jag faktiskt står här idag som den jag är och med dom omständigheter jag har. Har velat och tänkt och kännt och längtat efter saker som varit men helt plötsligt kom jag ihåg varför det blev som det blev.

Jag önskar jag kunde inpränta i andra hur man ska göra, men sorgligt nog är det något man själv måste komma fram till. Jag kan bara hoppas att alla inte behöver lika lång tid som jag för att ta rätt beslut.

Hittade lite av min stora styrka i den där ilskan, kanske är det där med att välja fel inte så allvarligt? någonstans känns det som jag börjar få rätsida på saker och ting. Det är lätt att falla för illussioner men med lite tid kan man kanske få lite ordning på tankar och känslor. Förnuft är något väldigt underskattat.

jobba imorgon så upp vid halv åtta.


Jippi.

Middag på Ladan

U2 - sweetest thing ♥


Bokat bord på restaurang ladan, hur mysigt som helst ska det bli! :) Vi på bangla E, carro och ludde.

Jobbet imorgon dock så kvällen på brant's blir nog ganska lugn.

Fick för övrigt en lift på kinden idag, det gjorde så sjukt ont att jag bara ville sätta mig ner och lipa en stund men eftersom det stod tre barn och tittade storögt på mig fick jag bara bita ihop och göra tummen upp. Så nu går jag runt här med ett stort sår och en svullen kind.

Lagom sådär till helgen.


Kul.

040210

Dållig update men är lite off för tillfället´

Nyss hemkommen från hallen där det var lite innebandy, ganska kul faktiskt, skönt att få röra sig lite om inte annat

Jag har sån himlens beslutsångest, orkar inte dra upp allt här men det känns lite som om jag tänker helt fel, prioriterar fel saker på grund av dumma tankar och någonstans kanske ett litet minimalt hopp som är helt orealistiskt. Det är dock tungt att välja bort det som känns.

Imorgon har jag banclinic vid åtta, fy vad jobbigt att gå upp vid halv sju :( men eftersom jag har uppåket nästa vecka kanske man bör börja träna inför det.


men jag vet inte, lite känns det som jag inte orkar bry mig längre.

det är kanske så

Och ni som undrar om det fortfarande känns något

Varje natt utan drömmar är en jävligt bra natt :)

Utbränd

Jag tror jag är ganska nära en fysisk kollaps. Idag hade mina knän svullnat av överansträngning och jag är helt slut i kroppen, det är som att varje steg är tungt och mina muskler orkar inte med någonting. Ganska jobbig känsla faktiskt.

Hade världens monstergrupp och världens underbaraste grupp idag. Monstergruppen tog all energi jag någonsin kommer kunna uppbåda. Det var sjukt. Och den underbara gruppen fick mig att skratta ihjäl mig, främst för att fem ungar brottade ner mig i snön och kittlade mig medan jag kämpade för att komma upp, hur härliga ungar som helst! ♥

Hade för övrigt en annan weird grupp idag, en privatlektion med ett gift par, kvinnan låg på blå/röd nivå och var helt okej att hjälpa, men mannen. Herregud människan åkte ju bättre än mig :S.. tja.. det var ju verkligen en utmaning att komma med något vettigt till han. Men visst, det kändes som att de var nöjda efteråt :)


Nu ska jag ta min sönderkörda kropp och gå och lägga mig.


ja

Smäckat smockat smuckat


Det är tisdag v. 5.

Fy sjuttsingen vad tiden går



Innan man vet ordet av är man väl gammal och gråhårig.




alv

har varit och lyssnat på ALV nu ..

Fy bubblan vad sugen jag blev på att jobba där i sommar igen!

Jag vet att det är mycket som talar emot.. men fasen, det är ju verkligen världens roligaste sommarjobb och jag har ju egentligen inte jättemycket ideer om vad jag annars ska hitta på, aja får söka sen får det spörs :)

Måste för övrigt säga att jag börjar bli väldigt intresserad av att börja plugga i höst, vad är ju dock aningen oklart. Men har ju hela våren att klura på det :)


RSS 2.0