Onsdag

Jag vet att jag har varit sjukt kass på att uppdatera men vill vara så mycket i nuet så orkar inte fokusera på något annat än min sista tid här i branäs.

Mupp att det är min näst sista natt! Känns liet surrealistiskt om jag ska vara ärlig. Men ska bli lite skönt att få de överstökat! nu känns det bara som en enda lång väntan på något jobbigt, när jag väl åkt härifrån blir det lättare att fokusera på det roliga som kommer sen.

Ska dock bli svårt att lämna många personer här :( det värsta är ju att chanserna för att jag träffar fler än kanske tre av dem om jag inte kommer tillbaka en säsong till är ganska obefintliga. Men det är väl så livet är, man får helt enkelt förlika sig med tanken på att det inte är så enkelt.

Nu är det Laleh i öronen medan jag sak för sak packar ihop mitt liv. Har helt sjukt mycket saker med mig.. vet inte riktigt hur jag ska få med mig allt.. min bagagelucka är ju trasig med så vågar inte lasta in för mycket grejer i bilen heller. Får väl kasta det som inte får plats.

ja jag vet inte vad jag ska skriva mer.

det känns liksom tomt.

...

Det är inte så smart alltid det där som kallas hjärtat, det kan leda en så rätt och fel på samma gång. Vrida oss ut och in, vända världen upp och ner.. Förlåta det oförlåtliga, slå för det ovinnbara

Så ibland hittar det ett annat hjärta att fästa sig vid, någonting som kan vara så obrytbart men samtidigt så ömtåligt. Ett band som - när man försöker slita loss det - blöder så in i helvete. Ett band som inte går att slita loss i första taget utan drar en tillbaka för rond 2.. och 3.. och 4..

Och ibland tittar det åt fel håll, på fel person, vid fel tillfälle. För tidigt, för sent, för jäkla dålig timing.

Men jag antar att hjärtat aldrig lärde sig klockan, att det fick IG på självbevarelsekursen. Det vinner inga nobelpriser, löser inga världsproblem. Kan inte ens lägga ihop ett och ett.

Nej, det är inte så jäkla smart
det hjärnan vet, det lyssnar aldrig hjärtat på


Men ibland är det värt det


Så in i helvete värt det.

Skidåkning när det är som bäst!

Min dag har varit så fantastiskt bra!

Har nog aldrig åkt så snyggt som jag gjorde idag och lärde mina blåa vuxna som kom åkandes i halvplogar i måndags att ligga på skärande storsvängar i röd terräng idag :) är himlens nöjd över det måste jag säga!

Nähä nu ska jag nog ut och springa en sväng och sen blir det mat och filmmys <3

Diplomskrivning

Nåt av de tråkigaste som finns måste ju vara att skriva diplom till alla barnen varje onsdag.. man glömmer det alltid och när man till sist kommer på de så är man så stressad så det bara blir några haftsigt nedklottrade bokstäver på de där diplompappret. Personligt.. verkligen.

Igår gjorde vi hemmagjord sushi, måste säga att det var ruskigt gott! saknar sådan mat lite grann :) Inte var de svårt heller!

Imorgon är det exakt en vecka kvar innan jag åker.. känns hels konstigt. Jag tror nästan jag inte riktigt har fattat att det är riktigt så än. Vaknar väl upp på onsdag kväll och illgrinar kan jag tänka mig.

Usch.


Tisdagsmorgon

Nog finns det väl inget bättre sätt att vakna upp på än med någon som får en att le, en tallrik gröt och Lilly Allen i öronen.


Idag är det snökaos, så mina underbara grupper kanske inte kommer vara så jäkla underbara


det spörs.

Snart bär det iväg!!

Helt underbar dag!

har faktiskt inte varit med om någon dag förut där verkligen alla grupper varit såhär roliga att ha att göra med! Sånt ger massa energi :) Har till och med ork att ta en löprunda med! inte helt vanligt nu för tiden.

Nu är det bara 16 dagar kvar tills jag sitter på flyget mot Gran Canaria.. iiih så spännande. idag är temperaturen där 22 grader.. :) Kommer bli en galen skillnad att byta ut all min kära snö mot solen och värmen, men inte suckar jag för det!

Längtar så galet mycket efter att vakna en morgon och skjuta upp balkongdörren mot underbar värme, strålande sol och ett djupblått hav så långt ögat kan nå. Åh vilken lycka!





Hemlängtan

Faktiskt lika mycket hemlängtan idag.. weird. Jag som har haft sån ångest för att åka härifrån. Jag tror dock att det kanske handlar lite om att jag vill ha de överstökat, inte hängandes framför mig hela tiden. Åh min lilla tant och alla andra! kullersten och sommarklänningar.. bad och glassätande.

Jag vet att det jag beskriver kan vara en sommar var som helst men nej.. det är just en vetlandasommar jag saknar!

Men icke. exakt fyra dagar får jag vara hemma.

jaja det är sol ute och idag har jag bra grupper, hittade även en sida på internet som verkar hur bra som helst där man får inspiration till massa övningar

HÄR har ni den om ni nu skulle vara intresserade.


Har jag tappat bort mitt språk

Usch mår illa! 
 
Trökat i mig en hel påse godis på jobbet och sen två tacos nu när jag kom hem.. urk!

Egentligen skulle jag må bäst av att gå ut och springa.. men frågan är ju om min mage verkligen kommer orka uppbåda någon större entusiasm över att tvingas ut i mörkret helt proppfull.. vi kan väl kanske anta att så inte är fallet.

Ikväll har jag hemlängtan fövr övrigt :( känns lite sådär.. saknar alla mina underbara där hemma, saknar mamma och saknar till och med lilla vetlanda. Fick en såndär konstig känsla idag, lite saknad till det som var för länge länge sedan. Tryggheten i det livet, enkelheten. Inte för att jag vill ha det egentligen men ja ni vet.. jag visste vem jag var på ett annat sätt.

Det är så svårt att pussla ihop allting ibland, Kan undra lite hur allt sett ut om jag inte hela tiden gett upp allting. För att följa det jag trott varit rätt, hur hade mitt liv varit om jag stannat kvar i det där? men jag antar att svaret är givet, inte hade jag varit lycklig. Trygg javisst.. men helt fel. Men det är som det är och lite saknad har jag.. kanske inte efter just personer eller situationer.. men saknad av känslor och minnen kanske.

Ibland önskar jag att någon annan kunde få ta huvudrollen i mitt liv en stund

jag skulle behöva ett perspektiv och en paus.

 

söndag

Jag har blivit så jäkla lam.


Vill verkligen inte gå och jobba idag.. men börjar vid tre så har ju en stund på mig att bara mögla i soffan! Igår var en bra dag, mindre bra kväll men det är skit samma.


blä.

Fredagsmyys

Mys med min finaste Nathalie ikväll!

Pizza, godis, Ben & Jerry och 2 romantiska komedier.. En perfekt fredagskväll tror jag minsann!

Imorgon blir det skidåkning, afterski och så fest.. åh vilken undebar dag det ska bli! näst sista helgen i branäs ju.. helt galet. Kanske man skulle ta och testa på lite telemark? vore lite kul att ha testat om inte annat!

min mage gör uppror snart.. men det skiter jag i för jag ska trycka i mig lite glass till.

Gött.

Fredag

Idag kommer min fina Nathalie :D Yey!! ska bli hur kul som helst att spendera helgen med henne! skidåkning mys och fest! underbart <3

Har haft lång lång sovmorgon, behövligt! hade ändå ingen lust att vakna eftersom det regnar massa :( hela mitt branäs kommer ju regna bort om det ska fortsätta såhär :( blä på det!

Man kanske skulle ta tag i sig själv och gå och duscha och städa rummet? kan behövas. Vurpade lite rejält med brädan igår, har aningens ont i ryggen! men skit i det, lär ju bli fler. Måste säga att jag är imponerad av mig själv! Och förvånad över att jag inte åkt mer bräda än jag gjort denna säsong. Äh ja, får bli nästa säsong!


och vet ni vad..


han har det finaste leendet i världen.

Livet är det här

Det är så mycket jag vill skriva och det händer saker värda att skriva om hela tiden.

men det känns lite som jag¨ändå inte komme rkunna förmedla känslan eller hur det egentligen är så istället för att skriva om något halvdant lamt skriver jag inget alls.

Idag var jag iaf uppe i parken och hoppade lite igen :) Ruskigt otippat att jag skulle tycka det var kul att åka runt och hoppa i park och Big Airen. Men man blir som man umgås antar jag och får väl säga att jag spenderat en hel del tid med oscar de senaste.

Idag kände jag för första gången på länge att det faktiskt ska bli lite lite skönt att dra vidare härifrån. Jag älskar verkligen att vara här men det är verkligen samma sak hela tiden, en bubbla av overklighet. Det blir tryggt, det blir enformigt och det blir en vardag hur kul det än är. Och jag känner att man inte kommer någon vart, jag har fått grepp om det här.. utmaningen är gjord och jag behöver en ny nu.

men det ändrar ju iof inte det faktum att jag kommer sakna det väldigt väldigt mycket! Men det är ju bara att acceptera att livet är såhär om man väljer en sån här väg, det är inte lätt och det är ingen som någonsin sagt att det ska vara det, det ska bara vara värt det! och jag tror att hur jobbiga val man än står inför.. och hur tungt det kan vara att välja bort saker är det verkligen värt det om man hela tiden står fast vid att följa sina drömmar. För min del kan jag inte se något alternativ till att göra det, hur många avsked och tårar jag än måste lägga bakom mig för att hela tiden följa den vägen ser jag ju idag att det faktiskt är då jag är lyckligast. 

Många saker jag valde bort för att göra det jag drömde om gjorde så sjukt ont, men jag kan utan tvekan säga att mitt liv är perfekt! Jag älskar varje sekund och det finns inget som är fel eller som jag skulle vilja ändra på. Jag är lycklig på alla sätt. Hur många kan säga den meningen och veta att man menar det från djupet av hjärtat? Och det hade jag aldrig varit om jag följt den trygga vägen och fastnat i det som varit. 

Djupt det blev nu, men ganska skönt med sån här insikt ibland. 

 

Att längta till morgondagen, men väl där bara kunna sakna gårdagen

Ida åkte hem idag.

Kommer sakna den människan så mycket! och hennes hemåtfärd fick mig till fullo att inse att jag snart också åker. Tre veckor kvar. Tre veckor på den bästa platsen i hela sverige. Kan inte tänka på det utan att börja gråta.

Den här vintern har varit som en jäkla berg och dalbana, men utan tvekan den bästa vintern i hela mitt liv. Kan inte riktigt förstå att inte Bangla kommer vara mitt hem mer, min lilla familj här hemma och min stora familj som inkluderar nästan varenda personal på hela anläggningen. 



Och inte blir det lättare att åka nu efter de sista veckorna, jag vet att jag är så korkad som trodde jag hade kontroll. Sånt här har man ingen koll på alls. Men nu är det som det är och en stor del av mig vill inte åka någonstans.  


Att det kan vara så perfekt och ändå inte.


Träningsvärk!

Gutenmorgen världen!

Helt underbart att vakna upp och solen skiner som en galning! Har ont i precis varenda muskel i hela kroppen efter all brädåkning igår.. men gårdagen var den dag då jag tänjde på alla mina gränser kan man nästan säga.

Efter att ha klarat en blå backe sjukt bra om jag får säga de själv ;) så drog oscar med mig nerför den längsta backen vi har här.. 3 km. Jag kan utan att överdriva säga att jag nästan började gråta ett tag och att jag nästan ströp honom ett tag. Jag till och med övervägde att ta en scooter ner. Men iaf, ner kom jag och är man stolt nu eller ;)

efter ett byte till mina kära skidor igen så blev det massa hopp i big air bagen och till och med ett litet test i parken ;) Himlens kul var det!

Sovmorgon till 11 idag :) sen jobb och en lugn fredagskväll men eventuell gitarrlektion ;)


Det är ganska bra det här som kallas livet!

Morgon

Sitter och lyssnar på Mtv breakfeastclub och kan inte sova längre :( Oscar skulle iväg tidigt tidigt så då vaknade jag med och kan nu inte somna om.. usch vad störigt när man faktiskt både kan och får sova hur länge som helst!

Till min stora förtjusning upptäckte jag dock att vi hade massor kvar av kladdkakan sen igår ;) vart den tog vägen nu kan man ju kanske gissa..


några avsnitt av true blood och kladdis så blir det bräda sen!

Photoshop

jag förstår inte riktigt grejen med photoshop.

eller okej.. jag förstår ju grejen men det jag inte förstår är hur man kan göra ett program som tar fem år att lära sig om man nu är lyckligt lottad.. är man inte det så lär man sig det aldrig.

Efter att ha försökt lära mig hur det funkar i över ett år börjar jag så smått tvingas inse att jag tillhör det sistnämnda.

kul.



För övrigt är det vår idag! ♥

Tristess

Har så sjukt jäkla trist så jag dör

jag har så tråkigt att mina ögon vänts ut och in
mitt hår blivit tunnare
jag har fått rynkor
mina hjärnceller försatt sig själva strejk
så tråkigt att till och med tvn börjat flimmra i ren protest

okej.. det sista kanske inte bara är för att jag har tråkigt utan för att den jämt gör det


men ändå.

You get the point.


sjukling

Så var man sjuk.. usch!! hatar det, galet rastlös men för trött för att göra det minsta lilla.. jobbig kombo.

Kollar på Vampire diaries hela dagen, inte värdens mesta program kanske men helt okej.. läste böckerna någon gång för väldigt länge sedan så lite trist att man vet all handling.

Har några missade samtal från alv för övrigt.. jobberbjudande. Åh har lite ångest över att behöva säga nej, när jag var så inställd på att få ett nej från fritidsresor var jag jättesugen på alv. Sommaren jag jobbade där var verkligen så sjukt kul! och hade jag jobbat där skulle jag ju kunna komma tillbaks hit nästa vinter igen. Usch hatar att behöva tacka nej till dem.. för mig är ju verkligen alv sommar och en underbar vardag.

Inte för att det är något alternativ att tacka ja dock, mitt drömjobb väntar ju på mig :)

äh ja.


nu har jag sovit i tre timmar. illa.

Lördagsmys

Har haft en riktigt mysig kväll faktiskt.. struntade i utgång till förmån för glass, godis och lite film tillsamans med Oscar :)  

NU är jag trötttt!! men ändå sitter jag här och skriver haha.. imorgon blir det kanske frukost på brant's? vore gott! och så jobba till klockan halv fyra, kanske lite bräda efter det? lite dåligt med det idag..

Skicrossen var för övrigt helt galet underbart att kolla på.. inte så mycket för att jag brydde mig om vem som vann utan mer av det faktum att det var strålande sol, underbart sällskap, härlig atmosfär och perfekta platser att sitta på! Det gillas!!
Ledighet i form av att vara skidlärare åt Ullis med vän och Ida ;) men ingen klagan för det är riktigt kul!




glassigt

Final i world cupen i skicross och jag har första parkett i glassande sol med underbart sällskap och ledighet så långt ögat når.. ikväll blir de maskerad och jag ska vara en galen dansk.


Kan livet bli bättre?

torsdagsmummel

Hemkommen från fest hos grannarna nyssens.. riktigt trevligt om jag får säga det själv :)

Jag brukar ofta säga att det är svårt att vara rationell när man har druckit, att saker känns mer och annorlunda.

Men egentligen, kanske är det bara så att sanningar är mer sanna med alkohol i blodet, det är svårt att se från perspektiv och man fastnar i tankar och känslor som styr just för stunden. Jag vill inte säga att jag har mer rätt eller fel just nu, det enda jag med säkerhet vet är att dessa funderingar är helt utan förnuft. eller.. det beror väl på hur man definierar förnuft antar jag.. rent teoretiskt kanske det är så att jag har mer förnuft nu än någonsin men all rädsla är borta?

Jag har faktiskt ingen aning.

Det är så jäkla svårt med närhet. Inte fysisk närhet, spel och intresse är roligt till och med.. men så fort det finns en risk för någon form av psykisk närhet får jag panik och slår ifrån mig helt galet mycket.

Går och gör upp någon slags bild av hur saker är och kvällar som denna får jag sanningen kastad i ansiktet och så inser jag att allt är en illusion och att grejen är att det inte ens känns ett skit. Jag bryr mig verkligen inte och det är nästan så att jag har svårt för att fatta det. Som om en del av mig förstår vad jag "borde" tycka, tänka, känna och en annan del av mig vet vad jag "borde" egentligen. Allt handlar om vilken synvinkel man har.

Men sanningen är att det är svårt att våga öppna upp. Jag har liksom glömt bort hur man gör. Och det blir tio gånger svårare eftersom jag inte ens vet om jag vill veta hur man gör. Trivs egentligen väldigt bra med att bara ha det såhär. Varför ändra på något som funkar?


äh babbel och babbel, egentligen är det näst intill perfekt mitt liv.. just den där biten får vara prio sist.


mucho

Blåste helt galet mycket idag igen, kunde ställa mig i backen och luta mig utför och nästan stå helt still, sjukt.


Har så mycket tankar som rör sig i hjärnan.. skulle vilja skriva ner dem, vända och vrida lite och få lite struktur men vet inte vart någonstans jag ska nysta så låter helt enkelt bli. Har aldrig någonsin varit såhär lycklig på ett så stabilt sätt, självklart har jag varit galet glad förut men då har det handlat mer om saker som är just för stunden, nu är hela mitt liv perfekt och det känns inte som det riktigt finns något som kan ändra på det :)

Imorgon har jag sovmorgon och börjar inte förrän vid tre .. SCHUPER!

bekvämlighet

Ibland när jag är mätt men har mat kvar äter jag upp det enbart för att jag inte orkar slänga det.

Ta exempelvis gröt, har smäckt i mig världens största gröttallrik och mår nästan lite illa, egentligen skulle jag mått bättre av att sluta äta efter hälften men då hade jag varit tvungen att på något sätt göra mig av med det som var kvar. Gröt med mjölk är en svår sak att slänga, man kan inte slänga ner den i soptunnan eftersom det då blir väldigt blött och man kan inte hälla ur den i vasken för det är massa klumpar.. man orkar verkligen inte dela på det.

så.. kvarstår att faktiskt tvinga i sig allt, må lite illa men slippa en hel del besvär.



ni är välkomna att skriva upp det om ni vill.

020310

Helt underbar dag idag! Dock blåste det så mycket att jag höll på att flyga iväg när jag var på toppen.. Hoppas på lika myckey sol imorgon med så kommer det bli helt kalas! Lite trasselmaja är jag nog för övrigt allt.. men äh ja, jag är så lycklig så jag ids inte bry mig så mycket.. på nåt sätt kommer jag nog lyckas tråckla mig ur det ;)

Måste hoppa i sängen så man orkar med att vara på topp hela dagen imorgon! :D



Jag och mina kära roomies på äventyr i pudersnön!


The dream that came true

Jag fick jobbet.


Helt galet och jag skulle inte med alla ord i världen kunna förmedla den lycka jag känner. Fem jäkla utgallringsprocesser, förväntan, nervositet och till sist en helt tveklös säkerhet över att det inte gick vägen och så ett enda litet mail.. tänk så det kan vända upp och ner på ens liv.

Den 8:e april ska jag vara på Grand Canaria för 12 dagars utbildning och därifrån dra vidare till nåt varmt land någonstans i världen, önskemål är Thailand och Grekland men egentligen bryr jag mig faktiskt inte om vart jag hamnar.. allt lär vara lika underbart.

Har liksom fortfarande inte smällt det, kan faktiskt erkänna att jag nästan började gråta av lycka, det här är ju det jag alltid velat! Jobba med att resa, allt man har lämnat och valt bort för att landa på den här punkten och trots att jag faktiskt stundom kännt mig osäker på om jag valt rätt kan jag i detta nu säga att allt är värt det!

Ja jag vet faktiskt inte vad jag ska säga..


wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhoooooooooooooooooooo

RSS 2.0