anti våldtäktsklänning

Var iväg på stan och shoppade idag, tänkte att det eventuellt dykt upp någon ny hypad affär över natten. Så var inte fallet utan jag fick nöja mig med det skrala utbud som fanns sen tidigare. Detta resulterar i om man är en person som jag att man istället testar allt som finns att testa i just de butiker som finns.

Så vad händer?

Jo jag får med mig en sinnestight klänning in i provrummet, tilläggas ska att jag inte ens tyckte den var något vidare fin utan testade mest för testandets skull. Den åker på, sitter helt okej men är inte riktigt något jag vill ha så jag drar händerna över huvudet och inser..  att den inte går att få av.

Inte en endaste millimieter över axlarna kan jag dra den och då förhänget bara når mig till öronen så kan ju alla utanför se mina vinkande händer ovanför huvudet som fruktlöst sliter och drar i klänningen. paaniiik!

I situationens allvar kom jag att se två alternativ.
1. skamset ropa dit en expedit och med blossande kinder be henne hjälpa mig.
2. Att helt sonika gå ut, säga att jag vill köpa tröjan men att jag av hemlig anledning inte vill ta av den utan att hon får knappa in de manuellt.

Som tur är så kunde jag efter 20 minuters ålande, pustande och slitande få den av mig, efter att expeditien något misstänksamt godtagit mitt "nej tack, jag behöver ingen hjälp utan allt är bra här inne" när hon på andra sidan förhänget frågade hur det gick för mig.

Men ja, om jag någonsin ska börja röra mig i omrpden där våldtäktsstatistiken är hög så vet jag ju i varje fall vad jag ska ha på mig.

Kosligt

Hade en sjukt mysig afton med hemmagjord sushi, blåbärspaj, Mia & Klara och en massa skratt! underbart. Men nu är jag sjukt trött, blev bara 4 timmars sömn inatt så får ta igen det med en låång sovmorgon imorgon. Ledig dag!

Blev riktigt varm i hjärtat på jobbet idag, hade fått ett vykort från ett sällskap som varit gäster på hotellet för någon vecka sedan. Sånt gör en mer glad än man tror. Det där lilla som gör det så lätt att skaka av sig det som är jobbigt.

Och imorgon är det partaaay! men just nu sängen, har inget vettigt att dela med mig av i sånna här tillstånd.

Längtan

Såg precis den bästa filmen jag sett på år och dar.. "Man on fire" gud, fyra tjejer uppkurade i soffan med stora tårar rullandes längst kinderna. Mysfaktorn var hög!

Orkade hela löprundan utan att stanna upp och dö längst med vägen idag! yey, annars har det ju varit en märkbar skillnad i orken efter all alkohol. Illa, måste skärpa mig och sluta onödigdricka så mycket. Kan man det förresten? onödigdricka.

Längtar lite. Bort, hem, någonannanstans. Att vara på väg igen. Alltid denna eviga längtan efter något annat. Något mer. Framåt, framåt, aldrig stanna upp. Lite tragiskt kanske. Ibland undrar jag lite om jag försöker springa ifrån någonting.

Men nåväl, pepp pepp! denna veckan får jag vara lite nere, det är okej. På torsdag kommer jag igen!














Så många platser att sakna, så många personer att sakna
Så många saker att längta till, så många möjligheter att längta till


Sovmorgon

Sov till halv ett idag.. Halv ett!?! sinnes.

och jag bangade till och med festen igår.. illa! Men är ledig idag, så inte övermäktig ångest. Får vara lite produktiv i gengäld. Tvätta, städa, träna och handla står på agendan. Spännande att se hur många avbokcningar som gjorts ikväll. En?

Vill hitta resesällskap till Kenya, de jag ska åka till kommer jobba lite och lite trist kanske att åka på safari själv. Intresset verkar dock något svalt. Man kunde också välja ordet obefintligt. Töl. Fick i varje fall ungefärligt klartecken på att det är ok med jobbet igår, så nu ska här bokas resa!



haha!



ÄLSKA!!!


Resor

Krassa uppdateringar, men mycket som sker nu!

sitter och kikar på biljetter till Kenya, måste boka i tid vilket är min sämsta sida ungefär. Problemet är ju vad jag ska göra, antingen köpa hela resan med fritte och bo på hotell.. eller ta reguljärflyg och bo hos Taru. Frittebiljetterna kommer ta slut rätt fort så måste bestämma mig lite hastigt. Egentligen är jag ju en hotellmänniska, men kanske upplever jag mer om jag bor hos henne?

Funderar också på hösten, sicilien? vill så gärna men så är det ju hundra andra saker jag måste se till att hinna med! har ju inte sett vetlanda på två år snart!! Och en resa till polen måste hinnas med, och karlstad, och norrland. Herregud.


Jobbig grej hände igår, vi hade ett stort band på hotellet som spelade.. i samband med deras sommarturne så åkte ett filmteam med och gjorde någon form av dokumentär. Så igår när jag stor vid disken så väller hela massan in och ska checka in.. min fina kollega rusar ut och lämnar mig ensam kvar. Svensken med massa skrattande norrmän och en stor kamera uppkörd i ansiktet. Jättekul. Jag fattade tre procent av vad de sa, och skämten de kastade ut mot mig tillhörde tyvärr inte dessa tre procent vilket gjorde att det eventuellt uppstod en lite märklig situation.

Nåväl. Jag tror att jag log hela tiden i alla fall. Eller log kanske är fel ordval, idiotsmilade med tydliga tecken på låg fattningsförmåga kanske är mer träffande.

yey.

Rastlösheten gnager

Firade århundradets lugnaste midsommar igår!

Lunch med hesla och sen bara massor av jobb.. fick ett litet hugg i hjärtat efter svunna tider. Rastlösheten börjar gnaga.. hade gjort vad som helst för att få bort de där jobbiga känslorna men längtan efter att vara påväg finns där. Andas och få lite harmoni, det är inte det att jag inte trivs, det gör jag verkligen!

men ja.. ni vet.


Men nåväl, måste börja på mitt ansökningsbrev snart. Det finns ju lite att fokusera på.

Bankproblem

Tvingade mig upp vid kl. 9! inte helt illa. Måste iväg och fixa ärenden på stan. Med begränsad pengaåtkomst.

Varför?

Jo för att min norska bank tyckte att det var en bra idé att sända mitt bankkort till min address i sverige istället för den jag har här. Man kan ju tycka att det skulle vara logiskt att om jag nu beställer ett norskt bankkort för att jag får en norsk lön som ska in på ett norskt bankkonto så kanske jag eventuellt bor och vistas i norge också? men icke, det tankearbetet låg tydligen en nivå för högt.

Så nu måste jag vänta i fem dagar till ungefär.

Den er grejt.

Härliga känslor

Ni vet, vissa dagar är livet bara en liten aning ljusare att vakna upp till.


Inget alls händer idag dock, jobba från snart fram till åtta ikväll, ta en löptur vid hemkomst och bara existera framför någon film. Men det är en bra känsla på det med faktiskt.

Godmorgon världen!

Söndag

Gårdagskvällen var riktigt bra! Somnade inte förrän kl. 7.30 imorse, och till min stora lycka så tog min fina arbetskollega mitt kvällsskift så jag har varit ledig hela dagen!

Legat inne halva dagen och tittat på film, ätit hamburgertallrik på uteservering i regn, lagat kladdkaka och myst framför några filmer och tagit en liten nattpromenad. Underbart att kunna ha en dag när man gör precis vad man vill och som man kan dela med fina människor!

Nu har jag lyckats trycka i mig ett halvt paket jordgubbar också, ska läsa några sidor i "Senior Peregrino" och sedan sova.


Lördag

Det är Lööördag!

Försov mig, vaknade då mamma sände sms. Varför? jo för att min mobil helt sonika tagit bort helgen som förinställd väckning?! Alltid lika trevligt, sist det hände var på sicilien när jag skulle ha min första riktigt tunga historiska utflykt. DÅ var det dock mer ångest.

Nu insåg jag istället att jag inte har någon bil upp till jobbet och får därför i lugn och ro inta frukost medans skjuts är på väg ner.

Och ja idag är det lördag!! innebärande att ikväll blir det dansa och dansa och dansa. Har saknat det på de senaste hemmafesterna, det blir ju inte riktigt samma sak att dansa vid en hög med kläder som på ett dansgolv med musiken dunkandes i takt med hjärtat.. wihoj!



Riktigt gammal bild, men från en OJ så kul lördag!


Harryyy Pottterr!

Trailern för sista Harry Potter filmen är grym!

Längtar ihjäl mig efter att få se den på bio. Men samtidigt vill jag nästan börja gråta för att det sen är slut. Helt slut.. gud vilken tönt jag är!



Och medan jag skrivit detta inlägg har jag pausat för att se den fem gånger. Har tårar i ögonen. Kan. Inte. Vänta. Till. Den. 15. Juli.

Som för övrigt är samma datum som antagningarna till universitet kommer ut :) Kuuul!

Härliga känslor

Skulle vara hemma ikväll. Hemma och ta det lugnt, läsa en av de tv nyinköpta böcker jag suktat efter (señior peregrino och Natascha Kampusch - 3096 dagar) men icke.

Ännu en gång kapitulerade jag inför detta enorma grupptryck och sitter nu med världen snurrandes lite mer än brukligt. Men jag klagar inte, även om jag kommer snyfta över min brist på löparenergi imorgon. För vet ni vad? Mitt liv är så jäkla bra just nu. Man ska inte skriva sånt för då blir det oftast sämre.. men jag kan inte låta bli.

Jag älskar livet helt enkelt. Det finns stunder då jag är sliten och tristessen tar vid men det gör inget för det är just det som gör att allt tillsammans blir sådär väldigt perfekt operfekt.

Min finaste Taru ska till Kenya och är en lycklig människa igen, mitt jobb är grymt och min fritid ännu underbarare. Folket här är bäst och Norge är det vackraste land jag varit i.

Det är bra. Riktigt, riktigt bra.

Juletider i Juni

igår var jag tröööött när jag kom hem från jobbet! Och ändå var det världens underbaraste människor på hotellet, sådana där som gör en glad rakt igenom.

Måste ge mig ut på en löprunda snart, varit lite dålig med det de senaste dagarna!

Ikväll är det fest igen, vet knappt om jag orkar.. slutar halv tolv, hemma vid tolv, börja vid ett innebär att man slutar runt fem. Det spörs.

Bildbomb från vår LYCKADE julfest:

















Livet och politiken

Hade världens grymmaste julfest!

Och allt avslutades med en lååång diskussion om politik, livsfrågor och världssyn. Kärlek till kvällar som dessa.

Nu ska jag dra för gardinerna, ta på mig öronproppar, dubbla sovmasker och ignorera det faktum att himlen är ljusblå och det inte finns någon natt. Sova måste jag.


Imorgon kommer bilder från kvällen!


Det värmer när någon tror på dig

4e dagen i sträck som jag kommer hem halv ett från jobbet, hoppas verkligen att jag snart vänjer mig för såhär trött är det lite töligt att vara. Två kvällar till och sen är jag ledig!

Tur då att jag verkligen trivs på jobbet, annars hade jag snart kollapsat.

Hjälpte till i serveringen i två timmar idag, och under den tiden lyckades jag skramla ihop 300NOK i dricks! inte helt illa va? Nöjd pengagalning här.

 

En man sa idag till mig att han trodde på att jag skulle lyckas med mina drömmar. Att han trodde på att jag skulle klara det för att jag var så väldigt säker på mig själv och min väg. Det värmde. Trots att det kom från en total främling som enbart grundade det här på en halvtimmes samtal så värmde det djupt.

Hur säker man än är på sina drömmar och sina metoder för att nå dem behöver man ibland höra att någon tror och pushar på en. Vi är dåliga på det där vi människor, att ge varandra cred för att vi drömmer och kämpar stort. Dåligt, skärpning. Skärpning på mig också, jag är lika dålig på det jag.

Så till en början:

SÅ jäkla mycket respekt till er som gör det ni vill! Ni som drömmer och kämpar varje dag för att följa det där inom er som sliter och drar. Glöm aldrig hur bra och modiga ni är.

Nu MÅ jag sova.


Bakning

Wie, fick en ny ugn till min lägenhet igår. Gissa om här ska bakas kladdkakor och smulpajer i mängder. En och annan muffins kommer säkerligen fram också.

Mina matlagningsfärdigheter kan vara en aning.. ej existerande. Men bakning däremot, hujedamig!

Jag är kung. Kung av kladdkakebakning.

segt

Har kommit in i en riktig slö-period nu, har väl kanske lite med vädret att göra, grått och regnigt. Men jag gillar det. Kommer nog aldrig bli en sol och bad människa.

Tog mig en runda till gymmet innan, nu känns det lite i armarna. Får ge mig en klapp på axeln, träningsmässigt har jag varit ganska duktig den senaste tiden. Sen jag kom hit har jag varit ute och sprungit eller powerwalkat nästan varje dag, härlig känsla!

Åh det är redan torsdag.. veckorna flyger iväg.


Jag längtar till snön.

saknad

En lång kram och lite snyftande senare är hon borta, den där älskade finnen ♥

Men nåväl, förhoppningsvis ser jag ju henne om 3 månader igen.

Fick en sjuklig längtan efter sicilien, kanske inte att bo där igen och absolut inte jobba där igen. Men att bara vara där.. Dricka vin på balkongen, skratta på Morgana, Dansa på La Giara och snubbla runt på Deja Vú. Stå mitt i folkmassan på det största dansgolvet i Meridien med high heelsen på och dansa i flera timmar i sträck. Vandra längst med stranden i månskenet med klackisarna i handen och fnittra hysteriskt åt kvällens bravader.

Äta middag ute varje kväll, inhandla ost och vin för att det är vardagskonsumtion, hacka sig fram på italienska och älska varje ord, åka upp mot Forza D'agro och varje gång bli helt mållös av all skönhet, vandra på gatorna i Taormina med en pistageglass i handen och sitta på en varm uteservering med en Granita e Brioche framför sig.

Jag saknar det.










Snyggare kan ingen vara, än denna lilla barnaskara







En del har det bara i sig. Snyggheten alltså, den finns där vad vi än gör.


Måndag

Riktigt bra helg!

Var lite väl bakis igår dock, fast det  var det värt! SKÖJJ var det.

Sista dagen med Tarulainen, ikväll går hennes buss till flygplatsen. Så trist, har försökt att övertala henne till att stanna men hon anser att det kan vara dålig arbetsmoral att inte dyka upp på jobbet igen. Nej men nu peppar jag för september för då SKA JAG BANNE MIG TILL SICILIEN!


I only like you when you give me cookies


Kärlek

Äskade Du ♥









Äntligen

Älskade Taru är här och allt är bra!


Jobba två dagar och resten spenderas med henne. Massor av kärlek och godis ♥


Nu ska jag bara komma på ett sätt att få henne att stanna för evigt här också!

väntan

Turen gick riktigt bra faktiskt, helt otroligt fint där uppe! Men det var bara jag och norrmännen, kände mig lite felplacerad ett tag i början.. men när jag bevisat att jag minsann kunde gå lika hurtigt som de gick det genast bättre!

Så, två toppar bestigna och nio kvar.

Suttit av kvällen hos Nisse, Yatzi, rödvin och massor av skratt. Men sista timmen spårade pojkarna ut och drev sina skämt lite för långt, så jag gick hem. Måste hålla mig vaken en timme till fram till att allra käraste Taru kommer fram. Kan knappt fatta det, snart är hon här! Som jag har saknat den människan!


Men åh kommer somna innan känns det som, är dyngtrött!

RSS 2.0