Daniel Powter

Efter en riktigt lång promenad är jag riktigt mör i benen!

Duscha, äta och iväg till jobbet. Vill bara dela med mig av en av de bästa låtarna jag vet, har hängt med i min mp3 hur länge som helst och jag älskar den lika mycket varje gång jag hör den!



Blir alltid så glad av att höra den!


It's fine to be content, but never be satisfied!

Each uf us alone creates the lives we get to live.

Gissa vem som suttit med näsan djuupt i mina älskade böcker. Sharmas nya bok är så sanslöst inspirerande, önskar nästan jag kunde ha högläsning från den för hela jobbet! haha, kul bild jag fick upp i huvudet. Jag sittandes på en stol mitt i restaurangen och hela hotellets personal runt mig med ytterst skeptiska miner på de äldre herrarnas väderbitna ansikten.

Nåväl, precis som den första meningen antyder så kan man inte göra så mycket för någon som inte gör något själv.

MEN, jag är en mycket lycklig människa. Eller okej, kanske inte sådär ensåstorbubblaimagenavglädjeattjagflygeriväg-lycklig men liksom förnöjd. Jag får lite struktur, börjar lära mig självdisciplin och står fast vid saker jag säger jag ska göra. Dessutom ter sig framtiden lite mer klar. Och inte klar på ett jag måste göra detta och detta och detta för att nå dit och dit utan mer på ett jag VILL göra detta och jag VET att det då kommer generera i att jag når DIT.

Okej. Kanske lite flummigt förklarat. Förstår ni vad jag menar i alla fall?


Men solen strålar så ska dra över lägenheten med mopp och damsugare, vädra, äta frukost och väcka La Familia för en lååång promenad!!




Kos

Har haft en sån underbar dag att jag bara måste få skriva det!

Först superpepp på jobbet, massor av energi och roliga arbetsuppgifter. Har börjat ta tag i massa saker och ta initiativ till förändringar, helt klart en utmaning men jag gillar det verkligen!

Kvällen spenderades sedan med Marie, Frida, Sofia och Steven med nostalgi och skrattanfall under Jalla Jalla och Bert - sista oskulden. Fast okej, är inte Bert en aningens creepy? sådär otäckt snuskig och obehaglig? jag får nog tillstå att jag tycker det. Undra verkligen hur han tänker idag när han ser på filmerna.. och undrar för övrigt vem han är idag? vad gör han? vart är han? får nog wikipedia det sen..

Och inte en endaste godisbit eller dylikt över mina läppar?!? inser ni vilken självdisciplin som krävdes för det ikväll med typ ALLT framdukat?? och jag klarade det!! 6 dagen nu, det tar sig!



Tog en bild från Sofia ♥


Lighters



This one's for you an me
living out our dreams
we are right where we should be
lift my arms out wide
I open my eyes
an all I wanna se
is a sky full of lighters


Morgonens musik, underbar!


One Day

Hemkommen från jobb, ruskigt sliten. Kände att det drog lite när alla andra skulle ut men är glad för att bara få vara hemma. Se på film och bara vara. Fast känner mig lite ensam ikväll, hade varit trevligt med sällskap. Nåväl det är som det är.

Såg trailern till boken jag förälskade mig i på tåget mellan stockholm och gol i sommras. Jag måste bara se den, känns som att jag kommer älska filmen också, boken var ju en av de bästa jag läst på länge!

Se bara på det här



Bakisdag

När Kajsa säger All In så är det ju All In!

Jag kanske inte minns så väldigt mycket från gårdagskvällen men det jag minns är att jag hade en av de bästa utekvällarna någonsin på Hesla. Kan bara minnas en annan gång jag blivit sådär kalas dock. Jag som runt sextiden igår var helt inställd på att inte ens gå ut!

Nåväl, då kvällen av diverse anledningar blev väldigt tidig haha så är jag ju ganska pigg och vaken nu. Det tillsammans med några liter vatten såklart.

Fick 1500 kr i dricks för övrigt, vad gjorde jag då kanske ni lite misstänksamt undrar men faktiskt så var allt jag gjorde att tränga mig före i kön åt några, beställa in jäkla massa alkohol och hjälpa till att ta med fyra muggar till bordet. Samt att sitta och prata om entreprenörskap, hotellvärlden och sverige vs. norge i näringslivet. För första gången hörde jag en Norrman säga att om norge inte haft oljan så skulle det nästan vara ett U-land.

Nu börjar det lukta nybakat bröd här?! gör mig lite misstänksam.. men också hungrig.

Mot Rema för att köpa frukost!

24 september

För exakt ett år sedan kom jag tillbaks på kontoret på sicilien ungefär vid den här tiden. Utflykt till en levande vulkan med en busslast på 80 pax i en dubbeldäckad buss vars AC gått sönder. Jag skyndade mig hem och packade in mig i en bil med en underbar människa och bara körde. Utan plan eller ens en tanke på vart vi ville.

Det blev en av de underbaraste dagar jag någonsin haft. Oförglömlig.

Det har hänt så ofattbart mycket sedan dess, och jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte hade gjort någonting annorlunda om jag fick välja igen. Inte för att precis allt har varit bra saker, ibland har jag gråtit, varit förbannad och kännt att jag inte orkar mer. Men jag har gjort det jag sa att jag skulle göra, jag har vågat och trots att jag har tvivlat mången gång har jag ändå följt magkänslan.

Och den ledde mig hit. Till ett gäng som med sömniga ögon står halv åtta utanför min dörr och sjunger inte "Ja må hon leva" utan "summer of 69" för att de inte kommer ihåg ackorden. Ett gäng som verkligen vet hur man kramas och som kan få mig att skratta precis när som helst, hur deppig eller nere jag än är.


Jag klagar på livet ibland, är velig och har lust att tugga fradga av frustration för att saker inte är så enkla som jag vill ha dem. Men faktum är att livet är så otroligt bra, jag har egentligen allt jag kunde önska i denna ålder och det andra jag önskar är jag på väg mot. Jag litar på mig själv och har tilltro till framtiden. Har människor runt mig som motiverar, inspirerar och finns där för mig. Jag älskar och är älskad och jag vet, verkligen vet, att allt det jag önskar, det kan jag få.

Så denna födelsedag har varit nästan lika bra som den förra året, Jag är så himla glad över att få vara mig själv och det finns inte en människa i världen jag skulle vilja byta liv med, inte ens för en dag.





Hemma igen

Så är jag tillbaks i lilla Gol igen. Blandade känslor!

Men gissa vad? såg ALEX SCHULMAN på centralen idag. Hela tågresan på 12h satt jag och tänkte på händelsen.. hur jag varit så nära, så nära.. kännt lukten av honom. Förstår ni hur stort det var? Det är ju trots allt den enda mannen jag någonsin kommer fundera på att gifta mig med. Eller ja.. okej Chuck Bass också.

Nåväl, har en del energi funnen. Kändes lite bra att hoppa av i Gol och se alla välkända konturer av bergen runt omkring. Lite hemma är det ju allt, om inte annat så för dessa underbara människor som finns här och som gav mig varm hemlagad mat innan jag ens hunnit få in väskorna innanför dörren. Kärlek på det.

Just nu är jag gräsligt trött på att flänga, måste få vila ut lite på ett och samma ställe nu ett tag innan jag ens överväger att sätta mig på ett tåg igen. Ska bara njuta av hösten här och vintern, jobba med mina mål och strukturera lite i livet. Planera upp saker, plugga inför högskoleprovet, träna, umgås med fina människor och bli bäst på mitt jobb.

Till min hjälp har jag några av de bästa böcker jag någonsin läst, varma rekomendationer på;
 
The Book of management -  Flera olika författare utgiven av Dorling Kindersley Limited
How to lead without a titel - Robin Sharma
Born to run - Cristopher Mcdougall
Warren Buffet's management secrets - Mary Buffet & David Clark. Ljudbok.



sicilien


.

Hemma ♥

Köpenhamn

Vänta och vänta och vänta. Hur många timmars väntetid på tåg har jag nu?! mer än någonsin förr i livet i varje fall.

jaja, tågresan gick någolunda smärtfritt. Trångt? jaaa! men lite trevligt. Träffade på en fotbollsspelande spanjor, han skulle tydligen börja spela i ett stort lag i köpenhamn. Jag hade en mycket trevlig kväll med en hel del skeptism från min sida. Helt ärligt trodde jag att han ljög ihop hela historien men det bekom mig inte då han var ett trevligt sällskap. Jag var dock tvungen att skratta åt mig själv när en form av delegation mötte upp honom när vi hoppade av imorse! Glömde hans efternamn.. nu vet jag inte riktigt vad jag ska googla efter.

Creepy egentligen, den där ovanan jag har fått att googla folk.

Snart är jag hemma. Hemma hemma hemma! om det ska bli najs att få äta hemmalagad mat. Köttbullar och potatismos vill jag ha mamma!

För övrigt älskar jag danska, trots att det kanske är ansett som ett av världens fulaste språk kan jag inte låta bli att le när jag har det runt mig nu överallt. Det är något speciellt, men okej kanske minnen och lite nostalgi.

Snyltar på Mcdonalds internet. Utan att köpa något. Jag är alldeles för mesig för sådant.. sneglar hela tiden över axeln för att se så inte någon i personalen kommer med bister min och pekfingret höjt. Vad gör jag då? Låtsas att jag inte förstår scandinaviska. Eller engelska. Eller något språk över huvudtaget.


Karlek

Ar kvar i Paris och onskar av hela mitt hjarta att jag kunde stanna har for alltid.

Gardage var en av de grymmaste dagarna nagonsin. Promenad genom staden och diverse sevardheter tills vi stotte pa en liten vin- och ostmarknad. En man haffar tag i oss och staendes med honom samt en marrocansk tjej (den snyggaste kvinna jag nagonsin sett?!?!) och en fransk kille har vi en sjukt inspirerande eftermiddag med massor av rodvin och ost. Manniskan var helt fantastisk och det hela blev liksom gradden pa moset.

Jag maste bo i Paris.

Allt foll liksom pa plats. Rom ar underbart, Oslo harligt, Stockholm varmt om hjartat, sicilien ar passion. Men Paris ar Paris.

Sa nu aker jag hem med massor av fornyad energi, ambitioner och ett fruktansvart konkret mal. For jag tror faktiskt att:

En gang Paris, Alltid Paris.

Paris

Sitter pa ett litet internetcaffe i Paris. Efter varldens langta resa.

Sa vad sker?

Ja jag best'mde mig ju ganska hastigt och lustigt att aka till Paris istallet for hem och tar alltsa och skiter i mitt flyg til Sverige. Pa plats pa terminalen i Rom sa gar vi till biljettluckan och har ett fullt sja med att fa fatt pa ett tag till paris. Det slutar med att jag far betala ca 2000 for ett interrail.

Naval tagresan gick nagorlunda smartfritt forutom att vi delade kupe med en libyisk flykting, en muttrande indier och tva markliga fransman. Forsok sova rofullt i den blandningen! Har aldrig rest sa litet eller sa langsamt men maste saga att det fanns lite charm.

Framme i Paris gar vi fram till biljettdisken och far veta att det alltsa inte finns nagra biljetter OVERHUVUDTAGET! kul. Efter att ha svept varsin kaffe traskar vi vidare till nasta lite storre tagstation och efter ett langt samtal om olika alternativ med en trevlig dam i biljetluckan far vi alltsa resa pa att det inte finns nagra biljetter forran pa tisdag. Kjempegreit!

Sa star vi alltsa i Paris med biljetter hem pa tisdag, ganska lite pengar kvar och inget hotell.

Efter lite jagande ut och in pa diverse fina och mindre fina hotell hittar vi varldens mysko stalle som ligger pa en underbar gata. Efter att ha ringt pa klockan oppnar en tandlos man dorren och borjar snacka massa franska. Efter diverse komunikationsproblem har vi nu i alla fall boende pa det konstigaste stalle jag nogansin bott pa. Charmigt som tusan, men ett stort fonster dar man kan sitta och titta ut over Paris, virkade dukar och en stor tjock katt som springer runt.

Naval, vi ar ju i Paris. Och det kanns ganska bra.


Alla vägar bär till Rom

Är i Rom och ÄLSKAR det! Kan man hitta en underbarare stad?!

På dagens schema står colosseum, spanska trappan och andra turistattraktioner. Vi går verkligen in för att vara turister! Igår blev det en tur på en sightseeingbuss och det var skojjj! Imorgon Vatikanen.

Och vet ni vad? Det blir inte Stockholm på Fredag, det blir PARIS!

Har man det bra eller bra?

Puss ♥

Last day!

Sista dagen här! HUr i hela friden kan det ha gått en vecka?!?!?!

Fy fasen.

JAG VILL INTE HÄRIFRÅN!

eller okej. Jag vill till Rom, men sen så tillbaks hit! :( töl.




Taormina




Världens trevligaste kväll igår ungefär! Först supergod mat på en fancy pancy restaurang och sen en promenad i Taorminas gränder, fick även en bild avritad. Det gav mig dock nästan ryggskott.

Nåväl, hade så roligt och är lite arg på mig själv att jag glömde kameran då det sköts fyrverkerier från Naxosbukten, och står man uppe i Taormina och ser ner på det så finns det nog inget vackrare i världen. Träffade på lite folk från förra året, var så kul att se dem igen! även om det inte direkt var några långa samtal då min italienska inte räckte till och Roberto vägrade översätta utan tvingade mig att försöka. Fast lite kul också, är mer än taggad för att lära mig flytande italienska nu!

Ikväll blir det iväg på "Marrakech" underbart ställe med vattenpipor och kuddhäng för att sedan slå klackarna i taket på Morgana och La Giara. Och imorgon så roadtrip! Yey, är så galet lycklig.




En av våra galna kvällar ute förra året



Och en lite lugnare kväll igår!


Amore!

Framme! I detta underbara och avskyvärda land.

Avskyvärda på grund av den enorma omständighet och helt makalösa brist på vänlighet jag fick lyckan att uppleva i och med strejken på Roms flygplats. Man får nästan bli imponerad över detta fantastiska ointresse som finns för service.

Nåväl, nu glömmer jag det och fokuserar på det underbara för det finns det är det mängder av!

Stranden!! helt makalöst hur härligt det är att ligga där och bara njuta av solen och ljudet av vågorna som slår in.. Hur fantastiskt det är att få umgås med underbaraste Taru och verkligen prata om allt!
Vinet och att sitta ute på en taverna med människor som är så underbart passionerade och verbala, all denna italienska som jag faktiskt förstår en hel del av till min stora lycka!

I afton mår dock inte Taru helt hundra så ska iväg till Taormina med Roberto och äta på någon av de underbara restauranger som finns där, så kul att få träffa honom! Hans min när jag bara dök upp på kontoret var oslagbar. Även ett besök på Kiosco har jag hunnit med, träffa alla där även om det kanske är en del som ändrats sen förra året.

Som ni hör så är jag helt kär i denna underbara ö, kommer bli så svårt att åka härifrån! Tur att det är Rom jag ska till efteråt, nu ska ju det bli så himla kul det också! Hade det varit direkt hem till sverige hade jag nog börjat gråta tror jag minsann.

Nåväl, nu blir det lite småshopping innan middagen ikväll!




Den flörtiga blicken kommer sig av den grupp av män som gick förbi i extremt tighta speedos. Fruktansvärt sexigt. Verkligen.









Älskade du! ♥


Hilsen fra ovan

Ville bara skicka en hälsning från 10.000 m höjd!

Sitter i flyget rakt över norra italien och kan blogga, lite kul! :)

Great things

8h på flygplatsen ger en lite tid till att läsa på om saker. Fina Norwegianpersonalen gav mig ju också ett gratis internet. Har nog en liten crush på hela bolaget just nu tack vare deras hantering av allt. Har man jobbat med detta själv vet man lite vilket rent helvete en strejk är.

Nåväl nog med gratisreklam. Låter som att de har köpt mig.. så är inte fallet (tyvärr) men om någon från Norwegian mot förmodan ser detta kan jag ju lite ödmjukt säga att jag inte skulle sätta mig på tvären om de ville visa sin tacksamhet i låt oss säga refundering av biljett?

Men det jag egentligen ville var att länka till den här sidan. Helt underbar! Går ofta in där och läser och motiveras, man behöver det ibland. Någon annans enkla syn på saker och läsa om och om igen tills man förstår att inget, verkligen inget är helt omöjligt.



"A man can be as great as he wants to be. If you believe in yourself and have the courage, the determination, the dedication, ...it can be done." -Vince Lombardi


Och när vi ändå pratar storhet; Charity:water. Tänk vilken skillnad man kan göra, och tänk att DU kan vara med och göra skillnaden.


Helvetesmorgon

Ja vilken sinnes morgon.
 
Vaknar kl 06.40 av ett sms från Norwegian där det står "Välkommen ombord ...  incheck efter egentlig avresetid (08.40) då vi försöker jobba in förseningen" Jag lägger ifrån mig mobilen, ska precis somna om och inser med ens vad det precis är jag läst.

Efter en högljudd harang av svordommar som väckte en förskräckt sara så flög jag ur sängen, kastade formligen ned allt i min väska och gormade om hur jädra irriterad jag var. Här vill jag poängtera att jag är en människa som verkligen avskyr stress. Det är sällan jag känner stress och blir upprörd för saker, oftast tar jag de flesta praktiska problem med ett extremt upphöjt lugn, men när jag inser att jag har två timmar på mig att ta mig

1. Ner till flygbussen
2. Med den in till Oslo
3. Vara där innan inchecket stänger ca 1 timme innan.

Ja då är det ett av de få tillfällen då jag drabbas av ren stress.

Nåväl, efter lite flängande och en rejält försenad ankomst till  egentlig avgångstid står jag så på flygplatsen och får veta; "Det är jättebra att alla passagerare är här om det skulle bli förändringar men troligen kommer förseningen bli ännu större och man kommer kunna checka in HELA DAGEN?!?!?!?!"

Jaha.

Jag har nu av den lilla chock detta besked gav mig fallit in i en liten apati som artar sig i ett glasat stirrande på diverse objekt och ett överdrivet konsumerande av kaffe.

Funderar på att dricka mig full men tänker att det kanske kan skapa onödiga svårigheter när jag väl ankommer till Rom ikväll. För väl där har jag ingen aning om vad jag ska göra sen.


Men lite cred till Norwegians personal här, fruktansvärt trevliga och hjälpsamma!




Inget smink, Inte borstat hår men däremot en liten kaffefläck på tröjan. Yey.


strejk

Otroligt. Av alla dagar på året så är det just den dagen jag ska till italien som det blir strejk hos italienska luftvartsverket.

Fantastiskt.

mitt första flyg är försenat 8 timmar vilket gör att jag missar mitt andra. Nu vet jag inte om jag ska hoppas på det bästa och ta ett annat flyg senare eller om jag ska ta in på hotell i rom en natt och sedan ta flyget på onsdag.

fy fabian vad omständigt det ska vara!


Oslonatt

Första dagen på semestern och den kunde inte ha börjat bättre!

Efter en tågresa fylld av djupa filosofiska och politiska samtal bestämdes det ganska impulsivt att vi skulle ta in på hotell tillsammans. Han bokade om sitt tåg till nästkommande dag och vi bokade in oss på ett hotell i oslo. Med ett av de finaste rummen på nionde våningen med bäsa sällskapet och en makalöst god middag bestående av sushi kunde inte kvällen och natten bli bättre!

Och för att gå tillbaks till sushin, herregud!? i särklass godaste jag någonsin ätit. Med ett glas vitt vin.. ååh ska bälga i mig så sanslöst mycket riktgit gott vitt vin från och med imorgon kväll!! tänk er ett glas riktigt kallt vitt chardonnay.. Black tower känns helt plötsligt ganska så. Hemskt.

Nåväl, sitter hos Sara och väntar på duschen, åka spårvagn i oslo med mycket bagage är ingen bra idé kan vi ju också konstatera. Är nu så trött att jag kunde somna stående. Blir tidigt i säng ikväll!

Alarmet står på kl. 06.00 och imorgon är jag äntligen på väg!!!


Dagen ær kommen!

7,5 TIMMAR KVAR!!

yepp, jag vet att jag tjatar men kan inte gøra annat før det ær så jækla GØTT att veta att jag ska vara fri, fri, fri i næstan 3 veckor!

Lyckades igår ta tag i mig sjælv och stæda och packa halvfærdigt. Vid den førnuftiga tiden 21.00 ?!?!?! vilket ju betyder att jag inte gick och la mig førræn 01.00. Tid før faktisk sømn ær något oklar men så pass sent att jag har ett ton grus i øgonen och huvudværk efter att ha varit tvungen att gå upp kl. 05.00.

Sara, jag kommer pendla mellan extrem flum och apati. Be prepared!

Før øvrigt fanns det inga vanliga biljetter kvar på det tåget jag ska åka, jag var alltså tvungen att køpa førsta klass vilket skulle vara mer æn greit om det nu inte var så att mitt resesællskap sitter på helt annan plats. Så jag har betalt extra før extra komfort och kommer ændå vara tvungen att sitta i bistron.

Trevligt trevligt.

Men okej, det kan det ju ændå vara vært.  

Världens sämsta husfru

Jag måste städa. HERREGUD att det ska vara så jäkla svårt att bara göra det.

men kan bara inte, verkligen kan inte uppbåda den energi det krävs för att röra mig från soffan.

Men nåväl. Nu till större saker; Jag har slutat med koffein.

Eller okej. Slutat är väl kanske att ta i, men dragit ner på det markant. Detta är bara ett test, i Italien kan det inte hjälpas, där är kaffe ett måste! Men ja, när jag kommer hem från semestern så ska jag ta tag i mitt beroende. Hittills har det gått sådär. Har avstått och haft självdisciplin men energin har varit NOLL!!

Det spörs det hur det här ska gå.

Lite bilder från i onsdags






Biljett

Jag har ett problem.

Hur stort detta problem ær kommer visa sig i løpet av dagen.

Det ær næmligen så att mina hjærnceller helt uppenbarligen tar semester vid vissa tider på dygnet. Jag bestællde en biljett. En flygbiljett från Catania till Rom med ett italienskt inrikes flygbolag. Ganska litet.

Problemet med dessa små italienska føretag ær att chanserna før att någon pratar engelska ær ganska så små. Før att inte sæga helt obefintliga.

Nåvæl, bokningen gick bra. Jag trodde jag førstod vad som stod och bokade. Tryckte in mailadressen och tryckte køp. Betalade. Klickade ner sidan utan att skriva ner något och gick in på mailen några timmar senare. Før att upptæcka.. att det var tomt.

Inte en tillstymelse till biljett hade jag mottagit.

Så. Då jag uppenbarligen hade lite problem med funktionen av hjærnverksamhet har jag nu inte ens något bokningsnr nedskrivet utan måste ringa till detta flygbolag och på någon form av italienska be dem søka upp mig på namnet så jag kan få mitt bokningsnr.

Alternativt køpa en ny biljett.

Jætteroligt.

Jag hør av mig.



förkylning

Vaknade med en stor tjockhet i halsen, tööööl!!

Får peppra mig full med c-vitamin under dagen, inte en tillstymmelse till förkylning får komma fram innan och under semestern. Det är helig tid.

Semestern som för övrigt börjar om 3 dagar?!?!?! Inte så att jag tjatar...

Nåväl, jobb jobb!


1 september

Så åkte han alltså.

Men det känns helt okej. Vi får försöka. Göra så gott vi kan helt enkelt.

Det som går det går. Det som inte går, ja det ger plats för något annat.


RSS 2.0