Måndag

stranden, massage, film och massa sova. Det var min dag det.

Igår kom jag hem från turen klockan ett, lite tungt. Men de danska gästerna sa att de hade förstått precis allt så jag är otroligt nöjd! kul dock när ett par av dem kom fram och frågade vart jag hade lärt mig att prata norska så bra.. jaja, danska är nog inte det enklaste språk jag försökt lära mig. Tog även min Italienska till nya nivåer igår, pratade med en grupp vilsna polacker och idag var jag tvungen till ett helt samtal på tyska. Jag vet snart inte vilket språk det är jag ska tänka på.

Jag brände mig för övrigt idag, samma visa varje gång. Jag får väl helt enkelt inse att man inte blir immun mot brännskador även om man är ganska brun innan. blä.


Min lägenhet behöver VERKLIGEN städas, ett projekt jag tänkte ta itu med idag då jag var ledig men icke, jag somnade. Så finns det någon där ute som kan tänka sig att städa den åt mig är jag villig att betala flygbiljetten hit. jepp, så illa är det.

dryg är nog ordet som kan beskriva mig idag.


plugglängtan

sitter och tittar lite på universitet.. börjar verkligen allt mer känna att jag vill plugga! det svåra är dock till vad och vart. Som det känns nu så står det mellan Linköping, Umeå och Stockholm. Men men, än i vinter och nästa sommar får jag väl allt hålla mig kvar som reseledare

Idag är en tråkig dag, har verkligen inte gjort någonting! fisburk.

Eurovision sänds utanför på strorbildstv på ett café, det vore väl aningens trevligt om inte sverige nu gått och inte ens blivit med i finalen, sunkigt. Så icke att jag sitter med mina danska vänner och hejar på danmark. På tal om danskar har jag en utflykt från klockan 10 på morgonen till ett på natten med danskar imorgon. Oj vad spännande det ska bli att se hur mycket de förstår.. nej, det är icke sarligt nemt må ni huske.

usch och fy och blä, jag saknar faktiskt branäs ikväll!






Etna

Vandrat runt på Etna hela dagen med min meangirl.. vad gjorde jag här på sicilien utan henne <3


Iaf var det riktigt nice, jag älskar verkligen den sociala biten med att vara guide, det är helt otroligt vilken kontakt man får med vissa gäster! verkligen kul. Det hoppade in en tysk tant i vår gondol ner, hon frågade saker på tyska och eftersom varken jag eller Carita kan det skakade vi på huvudet och log ursäktande.. vilket inte hindrade tanten som ställde massor med frågor.. på tyska. Kul var det dock att känna att man klarade av att svara och förstå :) yey att jag kan skriva ett språk till på mitt cv ;)

Men jag blir verkligen helt knäpp av att tänka på hur fort tiden går.. jag har varit här i en månad redan, helt surrealistiskt! innan man vet ordet av är det väl bara att packa väskan och fortsätta vidare.. blää, men haha gud vilken pessimist jag är idag då :P illa illa!

Vet ni vad förresten, idag vaknade jag vid klockan HALV SEX! och håll i er nu, för det var av den enkla anledningen att jag skulle hinna med att gå min morgonrunda innan utflykten. herreminjesus, man får väl konstatera att en tillvaro med Caritis sätter sina spår.. men okej, det är ganska fint. Döm också min stora förvåning när jag av en ren tillfällighet hittade en stegräknare på mobben.. sådär sex månader efter att jag köpt den :P så nu springer jag runt och berättar för alla som vill höra (och inte vill höra) hur många steg jag tagit.


för övrigt var jag alltså på bröllop igår.. och inte bara att jag tittade på det, jag fick vara vittne :D så nu står mitt signatur längst ner på ett bröllopsdokument där jag intygar att de gift sig, och dessa personer har jag alltså träffat en enda gång innan ;) men oj så fint det var och de såg så verkligt lyckliga ut, ibland, ibland önskar jag också att jag kunde få ha det sådär. Men då skulle jag å andra sidan inte ha det såhär :P jeje allt har sin tid som mina tanter brukade säga.

vad mycket jag har att skriva om idag, skulle kunna fortsätta tills det blev en hel novell men jag antar att ni skulle bli uttråkade så jag får väl slita ut öronen på mamma i nästa telefonsamtal istället :P

åh vad jag saknar vissa människor idag med! skulle vara så kul att komma hem några dagar och hälsa på.. men pepp pepp! nu har jag valt att flytta och kasta mig ut i världen så då får jag väl stå mitt kast! usch känns bara som att när (om) jag väl återvänder till Sverige kommer det inte finnas något att återvända till.

äh, vilken megadum tanke!


wedding!

Idag ska jag vara vittne på ett bröllop.. jag har träffat dessa människor en gång innan :)

nice!

Grazie mille

Mums vilken dag!

Det finns en grej med att vara guide som är skitbra och samtidigt inte så bra alls. Det är att man vart man än går eller åker får massa saker gratis. Gällande middagar och lunch ute så är det smidigt, vem vill inte äta på restaurang och betala väldigt lite eller inget alls lixom. Men sen har vi alla utflykter också.. och på varje utflykt besöker vi ju självklart massa ställen där alla gäster kan köpa diverse olika sicilianska grejer.

Idag har jag hunnit få; lunch, två paket kakor, pistagekräm, glass, massa kaffe, dricka, vin, bakelser. Ni kan ju föreställa er den otroliga självdisciplin det krävs för att tacka nej till en glass när det bjuds. Och såhär är det lixom varje gång.. jag inser själv det korkade i att klaga men eftersom den tid det skulle ta mig att träna bort allt det här inte existerar skapar det lite jobbig ångest över min succesiva viktuppgång.

blä på det!

Igår hade vi det riktigt trevligt ute, och jag som är en person som inte är överdrivet förtjust i fotboll fann mig själv helt insnöad på matchen mellan Inter och Bayern München (tveksamt om stavningen är korrekt).. När Inter gjorde mål trodde jag faktiskt att mina öron skulle trilla av.. en italiensk tjej gjorde till och med en spontan segerdans som varade i ca två minuter, ska jag vara ärlig tror jag inte att hon var helt medveten om att hon faktiskt gorde den här dansen. Spontanitet är ledordet är Italienarnas ledord.

Men i vilket fall.. det var kul.



grottan jag ska dyka i.. eller iaf det jag har tänkt att jag ska dyka i haha


inte min dag idag

Blev utgång igår, det var ruskigt kul och jag har sovit ca två timmarn inatt. Så måendet är på noll.

Jag har även hemlängtan.

Usch och fy och blä. Ingen bra dag alls idag. Är ledig resten av dagen så ska gå ner och somna på stranden, men först ska jag äta något riktigt syndigt gott.

´åh vad jag vill vara hemma hos mamma just nu, och få hemlagad middag och inte behöva diska efter mig och kunna sova hur länge jag vill och inte behöva ta något ansvar för något och inte behöva vara vuxen.

jaja drömma går ju



önskar jag var sådär pigg idag..


Fredagskalas

Det är fredag.. jag har varit ledig hela dagen och legat och glassat mig på stranden, flörtat med värsta snygga hunken som hade handduken bredvid min ;) det var inte helt illa får man väl säga :P

Jag borde egentligen vara dressed for success och på g ut mot nån fancy bar men är taggad till noll! usch man borde vänta på min ålder så det blir 91 istället.. jag tror jag passar mer i den kategorin ibland. Men äh ja, än är kvällen ung så kanske hinns ändras. De andra ska ju inte upp till Taormina förrän vid 12 så några timmar kvar..

Var iväg till stallet idag, riktigt kul att få reda på att man har möjlighet att ta en lång ridtur längst med stranden varje dag om man så vill! ska bara teckna en försäkring så ska jag börja rida för en av deras instruktörer sedan. Är väldigt lycklig för detta kan jag ju berätta, har verkligen saknat ridningen!

Vattnet börjar för övrigt bli så varmt så man på allvar kan fundera på att ta dykarcert. grejen är ju den att jag kommer dö på kuppen. Inte av drunkning eller något sådan nej, mest av den hysteriska panik jag kommer befinna mig i under hela kursen. Min vattenskräck har nått olidliga mått.. men jag orkar inte bry mig, jag ska banne mig ha det där certet om jag så ska gråta ihjäl mig. Man måste sätta utmaningar här i livet, annars kommer man ingen vart! :)



Båttur till Isola Bella



Dionysis öra


Regnfilosofi

Idag älskade jag mitt jobb sådär gränslöst mycket! känslan av att lösa kniviga problem och verkligen vände allt till något bra är så otroligt härlig, att känna att man verkligen kan göra allt bara man försöker.

Är ledig till åtta ikväll, slutade vid tolv så det är härligt! trots att det regnar idag :( men det ska det väl få göra i Italien också ibland antar jag. Vid åtta är det dags för Sicilians afton, god mat, musik och härligt umgänge.. sa jag att det är jobbtimmar? :)

Har för övrigt fått reda på min semester nu, den 29 augusti till den 14 september. Lite långt kvar men jag tror att det är skönt att ha de så sent, troligen får jag inte komma hem mellan destinationsbytet i oktober. Det svåra är ju dock att planera in vad man vill göra.. å enda sidan skulle det vara kul att åka hem och träffa allt folk, men jag och Taru funderar på att tågluffa runt i Italien. Hon är ledig samtidigt och egentligen borde man ju faktiskt passa på att se hela Italien när man ändå är här.

Det är ju dock lite tid kvar så det hinns nog tänkas över.

Imorgon är jag ledig! hoppas verkligen solen har lust att gå på dejt för jag ska banne mig lägga mig på stranden om jag så ska få ligga i långbyxor.. nu ska jag allt bli sådär pepparkaksbrun hade jag tänkt mig! visserligen får jag tillstå att jag är på god väg men än finns det utrymme för lite nyanseringar :)

och vet ni vad? jag saknar så väldigt många personer i sverige ibland.. visst älskar jag att vara här och hade inte bytt ut det mot något annat men önskar så att man kunde träffa vissa personer oftare än aldrig. Jaja några kommer ju och hälsar på mig under sommaren och resten träffar jag ju när (om) jag åker hem på semestern.

Det blir ju bra, det blir det ju alltid :)

Morgonträning

Jag har blivit sockerberoende.. igen!

blä på det, sitter just nu en timme innan jobbet på kontoret för att få lite kvalitetstid ensam vid en dator och självklart för att hinna stoppa i mig en del av de otroligt goda kakor vi har här. farligt farligt.

Lagom irriterande dock, tänker mig varje dag att jag ska vara produktiv och göra något på min siesta och varje dag slutar det med att jag somnar och sover två timmar, sedan resten av tiden måste jag laga mat och vara trött på så då hinner jag ju inte med något alls. Fast är i alla fall någolunda duktig och är ute och går varje morgon.

Inte för att det helt och håller är min idé.. nope, jag kan inte riktigt förstå dessa människor som med sån salighet i rösten berättar om hur underbara dessa morgonpromeander är, hur mycket energi man får och så vidare.. nej för min del är det en helsikes kampt varje morgon om att få fötterna över sängkanten och kravla mig upp.. jag gör detta endast av en anledning. Jag blir tvingad av min granne som står och skriker utanför mitt fönster omjag inte kommer upp.

Och inte bara på morgonen nöjer hon sig med att göra detta, nej när kvällen kommer står hon där med Ipoden i högsta hugg och väntar tålmodigt på att mitt gruffande ska upphöra. Men jag antar att detta enbart är till glädje för mig, även om det är svårt att ha det perspektivet klockan halv sju varje morgon.

Var ute på en lång båttur idag, riktigt mysigt med kakor och mandelvin och så vidare.. trist dock att solen inte ville hänga med oss utan bestämde sig för att åka i förväg till stranden och lämna oss insvepta i handukar.. såg min första äckliga bläckfisk idag också.. och en sjuhelsikes massa maneter. Så inget badande för min del, även om jag finner det föga troligt att jag skulle hoppa ner i havet även om det var precis fritt från allt. Man kanske borde gå i terapi för den där vattenskräcken :(

nu blev det en massa dravvel, nu kallar dock jobbet så får väl springa bort och hämta en kaffe och ta tag i det!

lame

hittade svenskt godis idag på våran roadtrip! sicken lycka!!

men ja.. nu är jag äckligt mätt!!


Idag saknade jag mina skidor väldans mycket, att få åka nerför backarna med vinden i håret och bara den där härliga känslan av frihet! men det känns liet bättre när jag tänker på att jag kanske har underbara planer inför nästa vinter :)

Det är massa ljud här utanför, undrar om de är någon konsert av något slag.. kanske värt att bege sig ut och titta. Annars blir det nog en långpromenad längst med stranden sen, med en glass i handen öff cörse! känner mig så okreativ.. vet inte vad jag ska skriva och har egentligen bara lust att stoppa in hela mig själv under täcket och kolla på film, gudfadern vore kul att se! känns lite som det får bli så!

ja hujedamig, varje dag kan inte vara den bästa antar jag.


Lång dag

Låång dag, gick upp vid klockan sex.. usch på det!

Är så galet hungrig! så ska strax iväg och käka piiizzzaaa.. surprise lixom.

Vet inte riktigt vad jag ska hitte på ikvälls dock, som de ser ut nu lutar det åt film och morotssnacks. Är fattigare än en fattigman för tillfället så man lever knapert kan jag ju säga. Men det kan ju kanske å andra sidan vara bra på vissa sätt, min mage tycker nog det om inte annat!


jah ja, bla bla.. igår låg jag för övrigt på stranden hela dagen och då kom det en av alla de thailändare som vandrar runt där och gav mig gratis massage! livet som guide är ganska glammigt ibland ;)

Är för övrigt aningens förvirrad ibland, läste en dansk bok igår för att bättre lära mig danska (många av våra gäster är från denmark) när jag läst typ halva boken så börjar jag fundera lite på texten.. och inser helt plötsligt att boken är på norska.

jaja, språk kan man väl aldrig ha för många av eller :)


Glassmani

gaah smäckt i mig en glass precis.. min andra idag kan tilläggas.

Jag vet inte vad det är med den italienska glassen.. jag som aldrig har varit en glassmännniska innan finner mig nu ätandes glass i sånna mängder att man blir mörkrädd. Min abosluta favorit är ju pistageglassen.. tätt följd av nutella, kinder, hasselnöt, broccio och ja.. alla andra. Detta tillsammans med de himmelskt goda pizzor och mozzarellaostar som finns här (och paninis, ostar, efterätter av alla slag, bruschettor etc. etc.) skulle eventuellt göra mig aningens bekymrad över att mina kläder inom en väldigt snar framtid skulle vara för små.

men jag fruktar detta icke. Av den enkla anledningen att jag bor granne med och arbetar tillsammans med världens träningsnarkoman. Jag tränar inte fullt så mycket som hon (skulle jag det skulle jag falla död ner av fysisk ansträngning) men jag tror att det jämnar ut sig lite med allt ätande. Plus minus noll lixom.

det finns så många ämnen jag skulle kunna ta upp och skriva om, bilkörning till exempel, jag skulle lätt kunna fortsätta på ämnet mat och inte minst glass, tempramentet på italienarna eller bara detta vackra men ack så jäklainihelvetes svåra språk. men jag orkar inte.

detta av den enkla anledningen att jag ska iväg på Siciliansk afton och proppa i mig massor av mat och vin. Ni förstår säkert prioriteringen.

Imorgon är jag för övrigt leedig, så hela dagen ska gå åt till att ligga på stranden och bara glassa (bildligt OCH bokstavligt)




Min första alldeles egenbakade pizza! eventuellt den sista också..



och bara för att uppväga, en bild från en löptur på strandpromenaden :)


Tillbaks!

Oj vad jag har varit dålig på att uppdatera, den enkla anledningen till det är dock för att jag helt enkelt inte har hunnit fixa ett internet än. Och att blogga med arbetskompisarna hängandes ´över axeln på jobbet är lite sådär.

så ja.. vad har hänt sen sist? :P troligen skulle en roman kunna skrivas men för att korta ner det lite
- Jag har hunnit fika i Stockholm, Berlin, Catanja på en och samma dag
- Haft ett djupt filosofiskt samtal med en tysk tant, På tyska. Visste inte att jag ens kunde detta språk men tydligen besitter man oanade talanger ;)
- Har haft dödsångest minst en gång om dagen på grund av trafiken här.
- Sett ett äkta vulkanutbrott med massa eld.
- Åkt världens längsta gondol på en vulkan
- Träffat 80 pers som heter Giovanni, 60 som heter Roberto och tre som har något annat namn.
- Sett kyrkan som finns med i Gudfadernfilmerna
- Grävt ner mina tår i svart lavasand på stranden
- Ätit på det finaste ställer på hela sicilien, det var så fint så jag knappt vågade andas.
- Förälskat mig handlöst i världens vackraste stad, Taormina.
- Köpt frukt av människor i bakluckan på en bil
- Ätit minst en glass om dagen, Minst!
- Bakat egen äkta Pizza



ja.. och så skulle jag väl kunna fortsätta tills jag fick kramp i fingrarna av allt skrivande.

Summa summarum; Jag älskar Sicilien.

Ni vet i filmer om Italien, folk som står och använder hela kroppen när de pratar, viftar med armarna och skriker, Gummor som hänger ut över balkongerna och hänger tvätt mellan husväggarna medan de för livliga samtal, Mat som får ögonen att tåras för det är så gott, turkosa hav, byar som klippta ur gudfadernfilmerna.. Ja precis så är det .

Och Taormina. Aldrig har jag förut sett en stad som är så jäkla vacker och underbar! allt i taormina har charm, de trånga gränderna, utsikten som får en att tappa andan, kyrkorna, caféerna, allt allt! Finns det en plats man någon gång ska besöka så är det Taormina!


haha jag kan själv inse att detta inlägg låter helt hjärntvättat! men ja.. :) Nog trivs jag alltid!


Idag var för övrigt min första "riktiga" dag. Oj att jag var nervös eller ;) men det gick riktigt bra! man kan ju konstatera att nervositet inför att prata inför stora folksamlingar inte ska höra till en av ens största problemas. jaja, första gången är alltid första gången och det gick faktiskt helt fint! Nu blir det mat på valentinos med teamet och sen siesta hemma för att förbereda välkomstmötet! En bra grej det där med siesta, alla i Italien tar det och man är alltså hemma från tolv till fem för att typ sova eller vad man nu vill göra för att sedan jobba från fem till sju. Perfekt!


Pizzabak på äkta Italienskt vis, om jag fuskade? ja jag fuskade.


Ska försöka fixa ett internet så fort jag kan, så jag kan få berätta om allt som händer här! :) tills dess blir det sporadiska uppdateringar de få gånger kontoret är tomt :)

PUSS <3



RSS 2.0