Vart børjar man

Som den dær saknade tanten alltid sa; Imorgon ær en annan dag.

Kanske lever jag efter den filosofin lite før ofta ibland. Det ær mycket och många kansken. Vad ær det jag sysslar med egentligen?

Saknar och længtar, tænker och tycker och kænner. Før mycket, fær ofta och før fel. Vart ær pausknappen. Nåja, ikvæll blir det førhoppningsvis utgång.. om jag inte kollapsar i sængen vid ankomst hem. Inte helt omøjligt.

Vid nærmare eftertanke så skulle jag, en fruktsallad och "P.s. I love you" kænnas som en utmærkt kombination. Snyfta lite och inse att man har det førhimla bra. Egentligen. Egentligen har man ju det.

Nej fy!! nu får jag ta och rycka upp mig. Sitter och kollar på resor till La bella Sicilia! snart, snart ær jag førhoppningsvis dær. En vecka, och så kanske tillbaks till Polen.. eller Paris?




Jobb!

Vilken dag! Fick hoppa in i spisesalen och mina fötter dog. Behöver en pedikyr. Eller 8 om mina fötter någonsin ska få tillbaka sin normala form igen.

Nåväl, en dusch, vin hos Nissi och så nattbad!

Morgonkaos

Sitter och äter frukost med aktuellt i bakgrunden. Gud vad jag önskar mig tillbaks just nu. Men jobb idag, längsta passet så är hemma igen halv åtta. kul.

Men man ska inte klaga. Solen skiner här i Gol! helt plötsligt kan jag inte använda bara en hand för att räkna soldagarna här, nu måste jag använda båda. Magiskt.

Insåg igår kväll att jag är en idiot. Varför detta kan man undra, jo av den enkla men ack så sanslöst irriterande anledning att jag glömde att köpa med mig koffeintabletter. Ja, jag kan höra er flämta av chock. Det är sant. Jaha.. hur ska det nu gå undrar ni säkert. Och ja, det gör jag också.

Det är nog tur att jag är själv just nu, är antagligen en ganska irriterande människa att vara runt. Men det finns så mycket tankar, och jag är lite vilsen i denna ovilja som uppstått. Den gör mig fundersam, och jag är lite osäker.

Men man kan skratta. Le och le och le, det är bra. Det gömmer mycket.


Trötthet och virriga tankar

Hemkommen och uppkrupen i soffan, läste nyss ut en av de bästa böckerna jag läst på länge. Började läsa när jag hoppade på tåget i sthlm och framme i Gol hade jag läst ut den. 430 sidor, så bra var den!

En riktigt bra dag, på tåget hit träffade jag tre italienare som var ute och tågluffade. Trevligt med massa skratt åt min italienska och deras engelska, tiden gick fort.

Älskar att åka buss och tåg, stimulerande tankemiljö. Satt och funderade på livet, vad gör mig lycklig? insåg att jag under dessa dagar varit ganska lycklig, av att resa, vara på väg någonstans. Vara lite mitt emellan. Älskar att vara på en flygplats, spelar egentligen ingen roll vart man ska, det handlar om den där känslan av frihet. Att du är på väg och att du kan åka precis vart du vill. Inget är stillastående.

Kände det när jag hoppade av tåget här. Det var härligt att komma "hem" och ska bli jättekul att se alla. Men jag kan inte låta bli att känna det som att jag kvävs. Lite mer varje dag. Vet inte riktig t hur jag ska hantera det, har inte lärt mig att konfrontera sådana känslor än, arbeta mig igenom dem. Jag har ju alltid varit den som springer, så fort känslor blir jobbiga, situationer ansträngande och när den där snaran börjar gör det svårt att andas flyr jag. Nu kan jag inte, man måste bli vuxen någon gång och just nu måste jag tvinga mig själv att stanna här. Jag trivs ju, det är inte det.. jag får bara panik av att vara stilla.

Mycket tankar som snurrar ikväll, skulle egentligen bara behöva sova bort dem lite. Har lust att ruska om mig själv och trycka in lite realism i hjärnaktiviteten. Hade kanske behövt vara borta längre, få ännu mer distans. Jag ser saker som inte är möjliga.

Och ändå kan jag till min stora förtret inte låta bli att tänka att ibland, ibland kanske det är meningen att man måste kämpa.




Värsta resan någonsin

Hemkommen i stockholm efter den värsta flygningen i mitt liv. Flög med Wizzair, det i särklass sämsta flygbolag som någonsin existerat. Försening, KÖANDE!!, otrevlig personal, inkompetent personal, och så ännu mera köande. Jag tog nästan livet av mig.

Och för att göra det ännu värre måste jag ta flygbussarna in till stan. Om jag ska ge någon en rekomendation om någonting gällande stockholm någon gång så är det följande: om du har det minsta lilla alternativ - även om det så är en vespa - så välj hellre detta framför flygbussarna! Med risk för att hetsa upp mig själv till ohanterbara nivåer så väljer jag att avstå från närmare förklaring om exakt vad som skedde.

Men ikväll såg jag äntligen Harry Potter. Sista delen. Oj det var stort.. lite rysningar fick jag allt!

nu ett bad och så i säng ínför en jobbigt lång resa hem till lilla Gol imorgon!

gamla tider

Laang dag med massor av kramar och nyp i kinderna. Kina fem ar ar valkommen tillbaks till polen ungefar. Kul det dar, jag kan ga ca 10 meter pa gatan utanfor i sallskap med mormor eller morfar innan nagon okand person kommer framspringandes med ett utrop och slar sig for munnen och utbrister "nej men hereguuuud! ar det inte lilla Kina som ar tillbaks.. men OJ sa stoor du har blivit, jag minns nar du bara var (mattar med handen en halvmeter fran mark) sa haar stor och alltid gick runt har med morfar i hand".

Med tanke pa att detta ar vad precis alla sager funderar jag pa om det verkligen var allt jag gjorde nar jag var liten.. gick runt pa gatorna med morfar och halsade pa folk.

Riktigt trakigt att aka hem imorgon.. hade garna stannat langre. Men ska bli harligt att fa komma till stockholm lite, aven om det bara blir en natt. Ga pa Harry Potter, wihoo gissa om jag sett fram emot det!

Hittade lite gamla bilder pa morfars dator, harligt att se! annu harligare att jag forandrats en del sedan de togs, i varje fall den med orange klanning! haha men om jag inte minns fel hade jag en grym kvall den gangen!

Alskade gumman, saknar henne verkligen!

 




Kohana Polska

Imorse nar jag vaknade hade jag verkligen varldens harligaste kansla i kroppen, solen sken in och jag horde morfar ga och gnola for sig sjalv i koket. Underbart!

Har shoppat helt vansinnigt mycket idag! och alskaart! resten av dagen har gatt at till att halsa pa en miljon manniskor som alla har 300 anekdoter om min tidiga barndom att beratta, men som jag inte har den blekaste aning om vilka de ar eller vilket vad min relation till dessa manniskor ska vara. Har kallar man alla tant eller morbror.

Men i alla fall, jag har saknat det! har saknat mormor och morfar, har saknat skriket av barn som alltid och jag menar verkligen alltid springer precis nedanfor fonstret, ljudet i en stor stad, att prata polska hela tiden, den slitna atmosfaren som praglar gatorna.. det ar riktigt harligt att vara har och jag ar lite ledsen over att jag bara kunde stanna tva dagar.

Imorgon blir det ivag att halsa pa resten av tjocka slakten (och ickeslakten), dricka te med massor av socker och kanske eventuellt hinna med en svang till havet for att ligga pa en kritvit sandstrand med en glass i handen. Solen skiner till max har!

javal, nu far jag ga in till gammelstamcellerna och sallskapa framfor annu en dubbad serie med sa vardelost skadespeleri att man nastan blir imponerad. Karlek pa kvallar som dessa ♥

Tidig kväll

Klockan är nio och min tankeverksamhet är med stort allvar inriktad på sängen. Börjar vid sju imorgon vilket innebär att jag måste åka hemifrån kvart över sex så lite befogat är det visserligen.

Bara fyra dagar innan jag åker, längta! har inte ens åkt till grannbyn på snart tre månader..? konstigt att man känner sig lite mossig.

Nåväl, tre resor på återstoden av detta år. Polen, Sicilien och Kenya. Längtar så galet mycket efter Sicilien! drömde mig dit inatt, vaknade med gåshud och lite tårar i ögonvråna ungefär. Ruskigt sugen på att åka till Paris och London runt oktober och november, kan tänka mig att det blir tungt med hösten här annars! Allt är möjligt.

Nej men faktiskt, kalla mig tant men nog tror jag att jag ska sova. Mitt kropp kräver sömn, att få känna sig helt utvilad!








 
Quello che mi manca la mia amata Sicilia  ♥


Update

Åh världens sämsta på att blogga har ni här! Helt ärligt har jag näst intill glömt bloggen den senaste veckan! sliten tjej.

Så vad har skett? allt och inget antar jag. Kom in på juristprogrammet i Umeå.. hade ångest i en dag och tackade sedan nej. Ånger? jag tror inte det, ibland vill jag jobba med det, tror helt klart att jag skulle tycka det var kul, men någonstans inser jag att det inte är det jag brinner på djupet för. Och det här med att göra något så viktigt halvhjärtat känns inte som mig.

Så fortfarande samma dröm i horisonten. En horisont som inte längre känns så väldigt långt bort, har börjat med ansökningsbrevet och så ska jag bara få betygen översatta och så skicka allt. Svårigheten ligger i att välja vilken skola bara, ta beslutet att stanna i norge inte ett utan två åt så att skolavgiften till Glion blir överkomlig.

Nåväl, det löser sig.

Sliten efter lite för mycket festande. Aldeles för mycket alkohol! Vart är teneriffa mood när man behöver det? Men det är ju så himlens kul! fast nog, måste komma ikapp mig själv, både fysiskt och mentalt.

På måndag Polen. Längtar! behöver komma bort härifrån ett tag, andas lite.

Cykeltur

Sitter i träningströja och väntar på att åka upp till fjället och ta en cykeltur med Madis. Egentligen är jag totalt värdelös på att cykla, blir trött direkt och får ont i knäna men äsch, det hör till att cykla på fjället om man nu jobbar på fjället. Icke sant?

Nåväl skoj ska det bli, och efteråt så bubbla i jacuzzin innan hemfärd för att göra sig iordning för middag ikväll. Kul att komma ut lite och äta, saknar verkligen det här med att äta ute och göra sig iordning varje kväll.. just nu lever jag i ett mjukisbyxtöcken utan dess lika. Ganska tragiskt.

lite bilder från vår senaste tur på fjället, fast då på häst!











Städdille

Har kommit in i en mycket märklig period.. Jag som verkligen varit oordningen personifierad (önskar jag hade en bild från mitt rum i branäs här) har nu fått dille på att städa. Går runt och plockar och donar och sprejar medel och har mig mest hela tiden. Lukta gott måste det göra och helst ska inte en enda pryl stå fel.

Idag - håll i er nu - gick jag till och med och köpte en blomma PLUS en kruka.

Jag klagar väl egentligen inte, denna nya egenskap hos mig är väldigt välkommen! fram till dess att jag har råd med en städerska i varje fall. Men personlighetsförändringar som dessa gör mig lite nervös, sist det skedde försökte jag och min kära josefin byta motor i en bil helt själva. Någon vidare förklaring om hur det gick behövs väl kanske inte.

Men för att skingra oron, det här med städerska känns väl inte såå avlägset med den lönen jag fick in idag!

Kachiing!!

flugor

En storstädning och ett enormt sofistikerat jagande av flugor senare är jag lite halvdöd i soffan! Tur då att jag har Mia och Klara att höja skrattfaktorn med.

Är lite lycklig över att alla flugor är döda. Konstig grej att vara lycklig över kan tyckas men då vill jag gärna brista ut i ett hysteriskt fnitter och säga; sov med 8 mentalt instabila flugor i rummet i 3 nätter och återkom sedan.  

Får mig att reflektera över flugornas egentliga syfte. Vad är poängen? Vad fyller de för funktion?

Det enda jag egentligen kan komma på är att de äter bajs, vilket heller inte riktigt känns som ett vettigt argument till denna fruktansvärt irriterande livsform. Så vad var grejen Gud?

Nåväl, nu vart det i alla fall godjöss till dem och ATT jag ska njuta av min sömn inatt!

Regn, regn och för omväxlings skull, lite mer regn

Bailade fest igår till förmån för att sova, lite imponerad är jag nog allt över mig själv! Men var ruskigt trött när jag kom hem och så ska jag jobba nu på morgonen. Gissa om jag är tacksam för mitt beslut just nu!

Som ni vet så är jag inte så väldigt förtjust i mycket sol och värme men nu börjar det gå till överdrift med regnet här! Jag tror seriöst inte att det har varit sol på en månad nu.. vareviga dag vaknar jag med det där strilandet utanför och hur skönt jag än tycker att det kan vara med moln börjar det gå mig på nerverna! får lite svackor och blir trist.

Nåväl, finns ju inte så mycket man kan göra. Tydligen är detta normalt för denna lilla by, som för övrigt har en stor leende och strålande sol som bymaskot. Någon hade tydligen humor.







Jag skulle ju inte precis dö av att få ha det såhär någon dag snart!


Minnen

Satt och rensade datorn såhär på morgonkvisten (mitt på dagen men jag vaknade nyss?!?!) I varje fall så klickade jag mig in på glömda mappar och hittade till min förtjusning massor av bilder från svunna tider!! gud vilken nostalgi det blev.

Tänkte dela med mig lite, till de av er som läser som minns ♥











...

Mysfrukost med aktuellt och nyhetsmorgon, Beyoncé och nu en löprunda.

Livskvalitet!


Dagen efter

Riktigt bra fest igår!

avsked för många fina människor dock.. men de återkommer i höst så det får väl ändå vara helt okej.

Men det var bra, riktigt bra!

RSS 2.0