Mår vi dåligt vet vi att det är måndag!

Underbar frukost på bageriet med de i särklass bästa människorna som finns och sedan promenad på stan följt av mys i soffan. Ganska bra bakisdag.

Gårdagen var faktiskt riktigt rolig, med kanske något undantag. Nåväl, efterfest på ett vattenland är verkligen att rekomendera! sjukt kul med vattenrutchbanor och bubbelbad. Lite dumt också kanske men ibland får man släppa omdömet. 

Inhandlade stickor och ska försöka mig på en halsduk igen, sist kom jag ca 20 cm innan jag gav upp, illa! Ganska avkopplande att sticka egentligen, rogivande. Sitter uppkrupen i soffan med stickor och garn.. vilken kontrast till gårdagen. Kanske borde satsa på att vara pensionär några veckor! 

Och längtar verkligen som en galning till Lördag och Stockholm ♥



Winter winds


julmorgon

Tacka gudarna för att vi fick en timmes extra sömn inatt för det är ju typ bara den timmen jag sovit!! Hujedamig. Spännande dag som ligger framför mig
!
Nåväl, i dag är det söndag och fyra dagar kvar tills jag ska HEM ♥

plus att jag såg julskyltning i en affär för första gången igår, största lyckan eller vad?

just like a wavin' flag

wah, slutkörd efter en ruskigt tuff kväll. Mina linser höll på att trilla ut hur många gånger som helst, tööl!

Men en bra kväll trots allt, kändes gött! allt handlar om inställning! Man mår bra när man bestämmer sig för att må bra.

Fick en fruktansvärd fin kärleksförklaring också, visserligen från en kille som var något överförfriskat men man ska inte vara så petig. Kanske skulle ta och höra av sig till det nummer han så fint gav till mig på en egengjord lapp. / bekräftelseknarkaren.se

Lite Winnerbäck och så sängen strax. Imorgon kommer det gå åt en jädra massa energi om jag inte tar helt fel så bäst att hamstra lite!



Reclaim your life

Så jääla värd dag!

En runda till stallet med Erika och ett hårt pass på ridbanan! Sån sinnes glädjekick det ger, finns verkligen inte mycket i världen som får mig att hitta tillbaks till mig själv som en vistelse i stallet!

Kväll med ca 600 gäster ikväll och så utcheck på alla dem imorgon, kommer bli sjukt! men kul med lite utmaningar på jobbet.

Har en bra feeling igen. Reclaimar mitt liv.

Måndagskoma

Ge mig något som innehåller massa flöt eller socker. Choklad och pizza.

Orkar man gå till affären? Åh just nu känns det som om det är mil dit.


Jag måste verkligen skaffa en bil. Och skärpa mig. Vad fasen är det här för dumheter liksom?!

Nej i helvete. Jag är ju jag, sånt här rör ju inte mig.



Skaka av sig allt. Om det tar mer energi än det ger är det inte värt det.

YesYes!

Ta alltid ut lyckan i förskott!!

Om det sen inte blev
som du tänkt,
så har du iallafall varit
glad fram till dess! :)


Awake my soul



Lend me your hand and
we'll conquer them all
but lend me your heart
and I'll just let you fall.

Lend me your eyes
I can change what you see
but your soul you must
keep, totally free.


Ni som rider eller ridit. Den där känslan av att sitta på en häst igen efter månader av ingenting. Ren lycka! Sjuk träningsvärk efter gårdagens klättring upp dit och lär ju knappt bli bättre imorgon men det är det lätt värt! Ridningen gick ganska bra, lite kickandes och så men man får væl rækna med att hon testar lite førsta gången. Imorgon om jag inte får ænnu mer feber blir det att gå och rida fyraåringen!

Flashback

Vakna vid åtta för att springa upp till stallet!

Sitter här med en kaffekopp, knäckemackor och med p3 i öronen och får världens flashback från Branäs. Tider med underställ varenda dag, fötter som domnat på grund av förfrysning och för mycket pjäxanvändning och snö! snösnösnö varenda dag. Skidor och snowboard, lektioner med galna barn, roliga barn, jobbiga barn.

Åh vilka tider det var. Underdrift att säga att jag saknar det lite.

Men i år blir det alltså ännu en vinter. Har ju lite att ta igen, aldrig mer boendes i ett land där det alltid är minst 20 grader.

Nåväl, man måste ju testa för att veta, eller hur?


Nu ridning!




Ridtid!

Snorig, febrig och hostar till max. Kul!

Men det hjälps inte, imorgon är det upp klockan 8 för att hinna gå upp till stallet och ta en ridtur! det är GLÄDJE!

Var så evigt trött på vardagen häromdan, mycket som är kul men behövde verkligen komma bort lite från det som är varje dag så tog mig i kragen och letade upp ett stall. Till min stora lycka hittade jag en ridskola där det stod två hästar som verkligen behövde bli ridna. En dressyrhäst som gått medelsvår A och en unghäst som ska ridtränas, utmaning!

Varje helg från och med nu samt så ofta jag hinner i veckorna. Och så privatlektion en gång i veckan!

Åh känns så himla underbart.

Enda nackdelen är ju att det ligger en ca 5km ifrån i helt sjuk lutning. Nu går det ju an men när snön kommer blir det ju spännande med den klättringen. Får nog köpa mig en bil trots allt. Eller stjärtlapp så går det fort nedåt i varje fall!


Nu ska jag försöka sova bort förkylningen!


Glad tjej!

Hemkommen från STALLET!!!

Åh så underbart att ha ett "stallet" att gå till igen. Men jobbjobb nu så får ta och berätta hela historien sen.

Men det vill jag ändå ha sagt att dagar som denna känner jag verkligen lycka över livet ♥

It took me by surprise

If things go wrong, don't go with them.


Trots den extrema tröttheten igår blev det aningens sömnlös natt. Till viss del av sms som inkom under verkligen hela natten?! vissa väldigt trevliga att få, andra mindre trevliga. Till exempel det från SAS där det står att våra flygtider är ändrade? Kul kul.

Nåväl, lite energi är hamstrad och jag ser faktiskt fram emot jobbet!

Kaosnatt

Gårdagskvällen var helt sinnessjuk.

Låg hemma i myskläder när det plinga i mobilen lite, så efter att ha dragit händerna genom håret tänkte jag att jaja, jag kan ju gå ut en sväng och bara sitta och vara social. Jag glömde att det var tisdag. På tisdagar håller vi oss hemma, regel nummer 1.

Efter en riktigt bra start på kvällen, där vi hade trevligt och jag öppnade upp med en ny taktik som faktiskt verkade fungera väldigt bra tar allt en helomvändning utan dess like när en av oss faller ihop och blir helt okontaktbar.Så medan ambulansen körde iväg med N. satt vi uppe hela natten hos mig, drack choklad och grät medan vi väntade på uppdateringar om hur allt gick.

Somnade vid halv nio imorse när vi fått besked om att allt var okej, sov till 12 och gick sedan på stan för att sitta av halva eftermiddagen på Pers tillsammans med alla fina människor. Och kvällen uppe i 23an med så mycket mys som man bara kan få in.

All kärlek i världen till de här människorna ♥

Nu må det vara slut

Okej jag har sagt det förut men nu är det verkligen NO MORE som gäller.

Det som skulle bli en lugn utgång urartade till en av de största dramakvällarna någonsin? Nej nu glömmer vi. Och s slutar vi att analysera. Och tänka.

Behöver nog komma härifrån ett litet tag. Ska se vad som går att ordna i början på november.. ta mig till stockholm några dagar. Få lite distans också, man blir så märklig här rent känslomässigt och det är så svårt att veta vad som är på riktigt och vad som faktiskt bara är övergående inbillning.

Känner jag mig själv rätt så är väl det sista mest troligt och så fruktansvärt onödigt att dra saker längre om så är fallet.

Nej nu är det nog.

Ikväll ska jag trotsa alla julhatares bitska kommentarer och baka lussebullar! Gissa om jag längtat?!?! eller ja.. om jag får tag på saffran vill säga!

Transformation





Haha lite skillnad! Det syns inte på första bilden men det var alltså en parkbänk indragen precis där bredvid bordet. Nu dock, städat och fint och en film senare är jag härligt trött i kroppen och redo för sängen.

Filmen jag såg var för övrigt riktigt bra, "Trust". Handlar om en tjej som blir våldtagen av en man hon träffar på internet.  Man blev verkligen gripen av handlingen.


städ

Jaha. Så var vi där igen.

Avgrunden.

Fy fan.


Men det är ju bara till att gå och hämta damsugaren och börja.

Vilohelg

Är så trött att jag nästan mår illa, ska se på nyheterna och sedan hoppa ner i sängen. Kommer ta mig fyra sekunder att somna.

Måste ha några dagar av vila nu. Har festat konstant i två veckor ungefär, har haft riktigt kul och verkligen skrattat sjukt mycket men nu börjar kroppen säga ifrån. Är sliten och trött, behöver sova ut, gå promenader och äta lite bättre. Ska ta hela helgen till att bara ta hand om mig själv och mysa ner mig framför massa bra filmer och böcker.

Åh vad jag ser fram emot att vakna på måndag och vara pigg igen!

Den finaste Eg Veit



Helt underbar låt. Någon timma med denna på repeat inatt. Märklig natt, mycket märklig faktiskt.

Vaknade upp till en lägenhet som innehöll en makalös samling tomma vin- och ölflaskor, massa tomma kaffekoppar och en parkbänk. Jättekul att städa upp! yeye :)

Nåväl, det var en riktigt bra kväll. Alla dessa underbara människor här på Hesla gör att man inte annat än kan ha det jäkligt bra. Och gällande allt det andra, ja det spörs!

Nu pannkaksfrukost hos Älskade Johanna ♥


Sliten tjej - Hej!

Hemkommen och vetskapen om att jag är ledig imorgon är den underbaraste som finns.

Ska i och för sig upp lite tidigare för att gå på stan och sen BADA I VATTENLAND! Yey, byta ut baren mot vattenrutchbanorna. Tummen upp för det.

Bra saker har hänt idag, är glad för att kunna stryka ett streck över gammalt groll. Men även irritationen har varit framme och hälsat. Nåväl, ska följa Erikas råd och inte tänka så mycket. Det som blir det blir.

Nu ska jag njuta av min älskade säng ♥


Kenya

"Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Kenyas kustområdet"

Gick in på UDs hemsida för att kolla upp visumfrågor och möttes av detta?!?!

Jaha. Betyder det att vi måste ställa in vår resa? eller kan man säga att den ju är nödvändig? För mitt måendes skull menar jag! Och vad kan hända om vi ändå åker?

Nu är det ju i och för sig ett tag kvar innan vi ska åka, antar att läget kan bli bättre. Men med tanke på det ostabila läge som råder i Somalia har jag en viss skeptism till det.

Men om vi blir kidnappade på plats har vi i alla fall fått en försäkran att Hesla kommer samla ihop sina sparpengar och dricks för att sända ner som lösen. Samt att de kommer sätta upp en bild av oss i munkavle med en liten burk med texten; Show some mercy - hjälp oss att rädda våra vänner.

Det känns tryggt.

I don't believe in ghosts but there is a ghost under my bed

Lite irriterad. Eller frustrerad.

Fast okej,  andra sidan är ju jag en sådan som inte bara gör en höna av en fjäder utan jag bygger ju faktiskt ett helt hönshus. Men ändå.. när det började så bra.

Nu kom Johanna in. Hon säger att man egentligen inte blir lycklig förrän man är runt 60-70 år. Fram till dess är allt en enda lång kamp. Jättekul att höra. Peppande.

Nej. En öl och så Branschefest!

Snöö

Det SNÖAR!!!


Om jag är lycklig eller?!?!

underbart. SÅ jäkla underbart.

Hard work

JObba, jobba, jobba!!

Har jobbat tre av tre fridagar! yeye. Lite sliten tjej här!

Nåväl, om en vecka är jag ledig en dag. haha. HAHA. Hysterisk.


Tur att jag gillar mitt jobb!

Lite bra!

Okej.

Idag måste jag bara få hylla mig själv!

Var ute länge igår, somnade runt fem faktiskt. Hade kul, på ett gingligt sätt. Ni fattar.


Vaknar klockan kvart över sju av att någon bankar på min dörr, öppnar och ser Marie utanför som meddelar att jag nog behövs på jobbet. Ringer upp till hotellet och hör och häpna, jag hoppar in i duschen, kastar på mig inte helt förskräckliga kläder och åker på jobb.

Och jag har trots en övermänsklig trötthet lyckats vara effektiv, glad och genomfört ett faktiskt ganska bra arbete.

Men nu. Nu är det sängen.

Yeya!

Alla var pååååå!


Yey, jag är pepp. Egentligen ska man inte vara det. Det är då det spårar. Men det gööööör ju egentligen inte något för jag är ledig imorgon!


Åh den första ölen är så sinnesjukt god!

torsdag

Hemmaaaa!

I två dagar!! eller okej, vid kris måste jag jobba imorgon.. men om inte så blir det partaj ikväll. och JA jag vet att det är torsdag. Det kan inte hjälpas, nu har jag missat två roliga kvällar på grund av tidigvakt?! kulkul.

Nåväl måste ändå vänta på de andra på jobb så tänkte bege mig på en liten löptur först. Två veckor (snart) med ruskigt bra vanor, kan höra hur ni applåderar.

Tack.



Kalla höstkvällar

Var ute och gick nyss med Johanni. Frös typ ihjäl?!

helt sinnesjukt vad fort det går för kylan att komma krypande. Har svårt att röra fingrarna över tangentbordet, de har stelnat av köld. Mår märkligt, är inte sjuk men inte helt frisk. Peppar mig med inspiration men det fysiska måendet är svårt att påverka. Försöka svälja några skivor citron varje dag.

Har egentligen inget att skriva idag, vill mest krypa ner i den OnePiece jag inte har och se p film hela kvällen. Min fluffilt går väl bra den också antar jag. Och så vill jag ha sällskap, tacka gudarna att man då bor på ett ställe som detta!

Ska gå och tvinga på någon annan tvåsamhet nu tror jag.

Kompromiss

Jag dog faktiskt inte.

Men okej. Kompromissade lite, disken är färdig och det grövsta är undanplockat. Resten tar jag imorgon. Man ska inte slite ut sig!

Plus att kvällen har gått åt till att läsa om skuldkrisen och världsekonomin samt diverse nyhetssändningar. Tänker att allmänbildning och nyhetsintag är ett giltigt skäl till att skjuta lite till på det. Sen att det kanske i grunden var lathet behöver man ju egentligen inte tänka på.

Tidigt i säng, upp klockan halv sex!


Apa.

Så står jag alltså här igen.

Vid denna extrema svårighet, detta BERG att forcera.

Hela min mentala styrka koncentreras och jag nästan gråter av den ångest det framkallar att veta att jag måste, verkligen MÅSTE göra det. Finns ingen återvändo längre, har skjutit upp det åter och åter igen tills jag nu står i en återvändsgränd och det inte finns någon väg ut. Knappt in för den delen heller.

Jag talar naturligtvis om att städa min lägenhet.

Det är kris. Katastrof.

MEN. DET. MÅSTE. GÖRAS!

No mercy!

Känns lite som att jag håller på att planera min egen död.


Vi hörs på andra sidan.

Rart!

Igår var en bra kväll! Kom hem vid sju imorse ungefär efter diverse efterfester. Är fruktansvärt glad för att jag inte jobbar idag!!

Hände konstiga saker igår, roliga men märkliga. Kanske blir livet i Gol åter lite mer spännande nu? Det spörs. Ibland undrar jag om det är norrmän som är lite märkliga eller om detta bara gäller för just golingar. Vi kan ju konstatera att det i många fall finns en stor skillnad mellan svenskt och norskt sätt att tänka.

Kanske är svenskar bara mer distanserade? Norrmän enklare och mer öppna?

Mår inte jättedålig, trött men inte så bakis. Jag har sagt det några hundra gånger och jag säger det igen; Vatten, vatten bara vanligt vatten!

Nu Harry Potter and the deathly hollows part 2 i soffan och senare tacomys och tjejfilmskväll med tillhörande snyftkalas med käraste Johanna ♥



Finaste Hesla Family, Ni är ju bara för bra!


Partaaaj

Att gå från en deghög under en filt i soffan till fullt påklädd, sminkad och redo för dansgolvet inom loppet av en halvtimme är väl inte helt illa!




Kvällens sällskap och kvällens låt.
Mot Pers!


Nothing less than my very best

Igår laste jag en del innan jag skulle sova och det jag laste fick mig att ligga lange och fundera.

Man kranglar till sa mycket i livet, man sætter grænser før vad man orkar och inte orkar, før vad man borde eller inte borde och man kænner hela tiden efter om man nått sin græns. En græns som egentligen inte ens ær i nærheten de gånger många ger upp.

Och egentligen ær allting så fruktansvært enkelt.

Så enkelt som att varje dag vakna, se sig i spegeln och sæga "Idag tænker jag vara och gøra det bæsta jag bara kan" och så gør man det.

Man gør det i varenda liten arbetsuppgift, i vartenda litet møte med någon annan och i varenda liten handling.


Før då går man i slutet av dagen och lægger sig med vetskapen om att man hela dagen gjort sitt allra bæsta. Och om man gør detta varje dag innebær det att man gjort sitt allra bæsta hela livet. Att man gjort något av hela sin potential och gett sitt yttersta. Och då helt pløtsligt spelar egentligen inget annat någon roll, eller hur?

Och om man ger sitt yttersta varenda dag i varenda sak, finns det då några grænser før vad man kan åstadkomma?


Så från och med idag, varje dag, varje minut och varje sekund:

Nothing less than my very best.


Sjukdag

Vaknade mitt i natten och kände mig helt sjukt illamående, efter en hemsk andra halva av natten valde jag att sjukanmäla mig och stanna hemma och kurera mig hela dagen. Illamåendet minskade dock under förmiddagen så imorgon blir det tillbaks till jobbet!

Har gjort absolut ingenting idag, legat och läst och halvsnyftat mig igenom tjejfilmer. Blir galet känslig när jag är sjuklig. Bridesmades och Something Borrowed var filmerna jag såg och förutom en längtan efter prins charming i skräddarsydd armanikostym med namnet Dexter så infann sig också ett litet intresse för New York.

Kanske vore något att plugga där ett år innan jag tar tag i min riktiga utbildning?

Tål ju att tänka på i varje fall.

Gjorde för övrigt 2009 års test till diplomatprogrammet på UDs hemsida. Ha.Ha. Nåväl, nu vet jag ju i alla fall vad kommittologi är för något.

Nya utmaningen är att göra DNs nutidsfrågor varje vecka med alla rätt! Så illa svårt är det ju faktiskt inte, och jag måste slipa på allmänbildningen lite.

Det värsta med att inte ha gjort ett enda dugg på hela dagen är ju att sömnen tydligen vägrar att sammarbeta. Och jag har sjuvakt imorgon.

 yey.






01.00

Borde verkligen ligga och sova.. upp klockan halv sju imorgon. Men har så svårt att varva ner efter jobb, speciellt efter kvällar med såhär mycket att göra.

Nåväl, gånger med än mindre sömn har ju funnits och klarats igenom.

längtar så mycket till julen, och nyår, och kenya och våren.. åh tänk så mycket som finns att se fram emot. Tanken gör mig lycklig. Och käraste Johanna är hemkommen! så äntligen får jag ge mig in i hetsiga diskussioner om politik igen! Har suttit i min ensamhet med aktuellt och agenda och diverse dokumentärer medans jag i brist på andra att diskutera med brustit ut i hetsiga komentarer mot datorn?! Varningssignalerna börjar lysa..

Hösten här är för övrigt den vackraste jag sett, måste försöka ta med mig kameran ut någon dag. Allt är helt gyllene och rött. Älskar hösten, utan tvekan min favoritårstid. Stor kofta, halsduk, vantar, uggs och Daniel Powter i öronen på en promenad i byn.

Nej, måste tvinga mig till att sova nu. Kommer ha ångest imorgon och ska ju troligtvis vara dubbel så kan nog vara bra att vara lite utvilad. Och egentligen har jag ju inte ens något vettigt att skriva, skriver ju mest för skrivandets skull, bara massa ord.

Godnatt!


RSS 2.0