Shopping

"Med en enkel tulipan, på bermärkelsedan.." har jag lust att sjunga till mig själv idag men icke, jag fyller inte år. Däremot ska jag pallra mig iväg till Ikea YEY! och Decathlon YEY! för attinhandla både julemat och ridkläder :)

Fast det är ju klart.. först ska man ju ta sig dit också. Det vill säga köra bil dit. Alltid en lika spännande upplevelse.

men i varje fall, IKEA! det var verkligen längesedan!! så najs.



Världens minsta Ikea när vi var i La Palma. Idag blir det förhoppningsvis ett i vanlig storlek


bananchips

Jag har fastnat för bananchips. Dels för att de smakar okej men främst för att de smakar okej samtidigt som det står "natural snacks" med stora bokstäver över hela påsen. Enjoy without bad conciousness står det på en annan del.

Inte på en enda liten milimeteryta står det "innehåller lika mycket socker som ett paket ballerinakex"

Nej det fick man tydligen googla fram själv. Efter att man köpt upp en halv pall med bananchipspåsar.


Så nu sitter jag här alltså hamstrandes på dessa bananchips som är lika onyttiga som ballerinakex men som inte ens ger en bråkdel av den syndiga njutning som ballerinakex framkallar..


Vilken tragedi.


Försenad

Jag är fruktansvärt kissnödig och lite försenad till jobbet.

Top Notch stunder som denna!



Det går bra nu

Livet är sådär bra just nu!

Är glad och lycklig, hemlängtan håller sig borta och jag känner mig till och med hemma här på tenerife.. okej, 90% beror ju på stallet! Älskar att åka upp dit och rida och bara pyssla med hästarna och att veta att jag kan göra det när som helst då jag inte är på jobbet. Min tränare är också så otroligt bra, känns så fint att redan se resultat och känna att det går åt rätt håll.

Men också vardagen generellt.. nya mål i jobbet. En större motivation hjälper gärna till att få en att satsa lite extra. Mer energi till vardagen, gick ut med johanna till leonardos i tisdags och trots att det var bara vi två var det en av de roligaste kvällarna på länge!

jaa, det här livet är ju upp och ner men just nu är det fint. Finare ändå vore om jag som genom ett under kunde träffa Carita under min minisemester hemma.. Vännen om du läser detta så ska du veta att jag saknar dig nåt så väldigt!

Men snart dags då, hemresa till snön och det nya året. För ett år sedan satt jag jag vid den här tiden på året och letade inspiration i backarna i branäs. Livet har tagit många steg därifrån upp och ner :)

En summering får komma snart. Men från en snöfylld vardag i branäs till en solig himmel på Tenerife känner jag att året ändå har varit en väg kantad av lycka och mod.

Söndag

Kom hem från flygplatsen nyss, gick riktigt bra idag!
Hemma nu några timmar och sen så tillbaks igen och ta emot de sena flygen från Norge.


Är så väldigt sugen på lussebullar, det är ju ändå lucia imorgon.. Svenska Kyrkan här har faktiskt ett luciatåg ikväll men eftersom jag ska vara på flygplatsen kommer jag ju inte kunna se det ändå :( lite ledsamt. Dock ska jag iväg till Sabina och baka lussebullar i veckan istället :)


Det är mycket snack om sommardestinationerna, nu är det ju snart dags att välja igen.. Är 99 % säker på att jag väljer Sicilien i första hand, eller kanske andra efter sardinien. Jag saknar det verkligen, atmosfären, människorna, skönheten, ja alla de där små sakerna tillsammans. Har svårt att tänka mig att jag skulle trivas lika bra på en annan sommardestination. Svårt det där ibland.

Tror jag har bränt mig ute idag också, stod i solen och tog emot gästerna, 25 grader och strålande sol men nu fryser jag när jag är inomhus.. sova vill jag också!!


kanske man ska göra en stund nu iof..

Peppsnack

Jobbat ensam med Tiina på kontoret idag, peppsnack blev det massor av och hon fick mig att inse att livet nog är längre än vad man tror och att det finns massor av plats att stoppa in roliga saker i!

Stallet gick okej, hon kunde ha lyssnat bättre på mig men jag antar att jag får vara snäll mot mig själv, det är okej att vara ringrostig efter såhär lång tid i sadeln. Nästa vecka är tre lektioner till inbokade.

Imorgon flygplatsdag, blir en lååång dag. Snart åker jag hem och efter det är det nära för ansökningarna till sommaren :) wiee! (får jag inte det jag vill dör jag!)

Puss och godnatt <3

Stallet

Iväg till stallet om en minut eller två! Mina fingrar ser ut som silvriga prinskorvar.. detta för att jag har tepat dem med silvertejp. Haha,  har fortfarande inte lyckats ta mig till hästsportaffären så detta får bli en provisorisk lösning.. mina blåsor på fingrarna gör förjäkla ont!

Är galet sugen på godis, har dock ätit upp min julkalender. Jaja, det får man väl skylla sig själv om antar jag. En näve flingor får det bli!

nu måste jag rusaaa, det brukar normalt sett ta taxichauffören en kvart att förstå vart jag ska innan vi kan köra iväg trots att det är 10 minuter dit. Sisst nickade han faktiskt och hävdade att han visste exakt för att tjugo minuter senare släppa av mig framför en lägenhet.. jaja man kanske ska vara lite mer uppmärksam där bak också.


wiho, några timmar i sadel nu då!

Juletime

Urk, en hel påse med torkad frukt och nötter har jag stoppat i mig under dagens jobbpass, lite illamående är man allt.

Men lycklig, efter två burkar Toro XL blir man gärna det.. energidryck alltså. Men lite beror det också på att livet känns mye bedre som man säger på norska. Som för övrigt är ett väldigt speciellt språk, nä då är väl danska meget mer nemt.

jag slutar om fyra minuter.

Åh för örigt så har beslutsångesten gällande sommardestinationerna börjat komma smygandes.. okej jag vet att det inte precis brinner i knutarna men ändå.. jag saknar sicilien så gräsligt mycket men så vet jag inte om jag verkligen vill tillbaka.. jag har ju varit där redan, guide blev jag för att upptäcka världen. Men samtidigt, sicilien har verkligen en bamseplats i hjärtat..

Nr ett på listan kommer i varje fall vara Sardinien, en destination som jag troligtvis också inte har en chans att få. Efter det så är det: Sicilien, Corfu, Portugal och Mallorca som spökar. och bara tre får väljas.. måste fundera på djupet.


Snart är det jul, jag har inte en endaste julkänsla. Kul.

Ridining på schemat igen!

Idag blev jag lycklig igen.

Okej litre dramatiskt, men ja ni vet ju hur velig och deppig jag varit det senaste. Visst finns det många saker som fortfarade är jobbiga och jag vill komma bort från med idag hittade jag min tillflykt.

Egentligen började det häromdagen när jag och Anne åkte iväg till ett stall som ligger riktigt nära där vi bor, efter lite småpanik med en taxichaufför som lite hysteriskt förklarade att det var ett fattigt område där vi skulle bli rånade (?) kommer vi fram till ett supermysigt stall med ca 20 hästar och en glad engelsk kvinna som puttar ner världens tjockaste katt från knät och hälsar oss välkomna.

Efter att ha gått och hämtat oss varsin skimmel och gjort iordning dem (åhh myys!) rider vi iväg genom bananplantagerna och det var så jäkla kul! visserligen trillade både jag och anne av haha men det var det värt! lite till mitt försvar får jag säga att det denna gång inte var mitt fel ;)

I varje fall så fick jag reda på att det fanns en svensk instruktör som kom dit ibland så jag bokade upp mig på en privatlektion och åkte dit idag. En superbra kvinna och en otrolig givande lektion som var döden för mig som inte ridit på så länge! Att jag hade stora skavsår sen ridturen sist (red utan handskar) gjorde ju dock att det var lite jobbigare än vad det kunde varit. Så nu är det en privatlektion i veckan som gäller och kvinnan som äger ställeyt sa att jag mer än gärna får komma upp och rida den hästen jag red hur ofta jag vill då hon har lite svårt med personal just nu som kan rida till alla.

Yey vilken glädje!

och vad det är för häst? jo ett apelkastat 8 årigt sto som tävlas i både dressyr och hoppning vilket gör att jag kanske lär mig något ;) haha men hade det så varit en hafsig varmblodstravare hade jag varit glad!


RSS 2.0