Galaway girl

Hemkommen efter en riktigt bra kväll på Leonardo´s och Den Glade Viking!

Stammisstället för alla irländare bjöd på en helt underbar liveshow med en flytt tillbaks in i hjärtats glömda skrymslen till låten "Galaway girl". Herregud vilken jävla underbar låt det är. Musiken, dialekten, stämmningen och sällskapet gjorde att ett leende satt som klistrat på mungiporna och ögonen hela aftonen..

Visst saknar jag den där speciella känslan på sicilien, det där underbara som gör Taormina till ett ställe som inget annat kommer kunna mäta sig med, men ikväll hade jag kul på ett sånt sätt att man formulerade om känslor och tankar och insåg att det kan vara värt att titta ut från sin lägenhet oftare än brukligt.

Imorgon jobb och sen på kvällen Castell San Miguel. 


Godnatt kära vänner, siktet är inställt på Irland. Livet blir vad man gör det till och drömmar ska följas.


vem kunde ana att den här kvällen skulle hjälpa mig att finna mig själv :)

töööl

SÅ typiskt.

bara för att jag var så lycklig med Photoshop har nu min dator bestämt sig för att programmet innehåller en trojan och ska blockeras. (ja det är nedladdat)

okej, bra det att det inte kommer in skit i datorn.. MEN varför i hela friden måste detta upptäckas nu?!?! ett år efter att jag laddat ner det liksom.


jaha ja.. det blir väl att kapitulera och köpa det på riktigt.


Photoshop

 

Vet ni vem som äntligen äntligen lärt sig att arbeta i photoshop :D wiho, det var då rakt på tiden!!

okej mycket kvar att lära men nu kan jag ju åtminstonde arbeta med lager och göra i varje fall några effekter! En systemkamera på det här nu och jag är lycklig! :)




Funderar på att ha den här som ny header? ska dock lära mig lite till hur man fixar och tricksar med bloggrelaterade saker innan jag börjar förändra för mycket :)


Söndag

Hemkommen från en powerwalk med sambo. PLA visade sig från en fin sida med en helt underbar solnedgång!

Kaos på jobbet idag, och imorgon är en ny vecka. Livet rullar på och jag går på autopilot. Jag önskar jag inte gjorde det, har jag dock något val?

saknar sicilien nåt så gräsligt! Om jag har den minsta möjlighet kommer jag söka mig tillbaks till sommaren.. nog fastnade det i mitt hjärta <3

önskar jag hade godis.. men icke, det får bli päron och morötter istället. Inte riktigt samma glädje för det.

kommer strax, ska bara sætta på mig ett par cowboybyxor

En dag fylld av djupa funderingar och ett och annat livsavgørande beslut. Visserligen inte før min egen del men nog påverkas man av kænslan runt omkring. Nostalgiskt men beslutsamt.

Jag vill så mycket och jag vill ingenting.

En timme kvar tills jag slutar, då får det bli poolen en stund, simma några længder och bara ligga på en solstol och inte tænka. Jag tænker før mycket.


Men från en sak till en annan..
Jeans heter cowboybyxor på danska.

nej, det ær inget skæmt.

Ibland så kanske jag saknar en dag som förut

Jag stängde aldrig nånsin några dörrar
Jag bara gick ut
Och du fråga och jag svara
"Det är klart att jag saknar en dag som förut"

För det kanske känns svårt när ljuset har släckts
Vi är mitt i vår mörkaste tid
Det kanske känns hårt, men när minnena väcks
Kan jag fortfarande höra ditt liv


För man saknar sånt som man inte har
Och man saknar allt som man inte har kvar


Vi märkte nog aldrig riktigt vad som hände
Förrän allt var slut
Och så kom vintertid och jag tror att jag kände
En dag som förut

För när snön hade kommit och marken hade täckts
Var vi mitt i vår ljusaste tid
Nu har löven fallit och minnena väcks
Jag kan fortfarande höra ditt liv


väntan och lukter

Har fortsatt att förbättra mina matlagningsskills idag och resultatet var häpnadsväckande. Mästerkock next call?

fast okej, eventuellt att jag använde lite väl mycket vitlök.. tur att jag är i min ensamhet för har nästan svårt att själv stå ut med lukten :)

Hoppades så innerligt på att få svar den här veckan men icke. Nu måste jag vänta hela helge. Gah! Om jag bara får veta, ett Ja eller ett Nej. Nu går jag bara runt och kan inte fokusera på något alls, får jag ett nej kan jag ju bara gå vidare´, ta nya tag och göra nya planer.

Men men det hjälps ju knappst med grämeri, svaret lär ju inte komma fortare för det.


urk urk på burk.

gräsligt vad jag luktar vitlök.

Morgonkalas

Ja imorse vøcktes jag fyra gånger av otaliga anledningar.. men okej, svårt att vara sur nør en av personerna ringer av den enkla anledning att de har glæmt byta tid på klockan och alltså har gått efter svensk tid en veckan :)

sen så gick jag upp och gick till jobbet för jag skulle vara där vid åtta.. framme tittar jag hastigt på schemat och inser att nej det skulle jag inte alls det, jag skulle vara här vid 12 :)

yes yes så kan det gå när man är förvirrad.


sådär som det kan vara ibland

Hemkommen från en ganska så bra show. Det är kul att se människor som verkligen leverar en känsla i det de gör.

Jag tog dock hem tidigt. Igen. Helt säkert uppfattad jag som en ganska trist person i party och utgångsmätaren men jag har verkligen ingen lust. Det handlar inte om trötthet, inte om tidiga morgonar på jobbet, inte någonting i den stilen utan helt enkelt: jag har ingen lust.

En vän sa häromdagen "jag kommer nog alltid vara en sån person som väljer en hemmakväll framför utgång" och jag insåg att ja, en sådan person kommer jag också alltid att vara. Inte det att jag inte har kul när jag väl går ut, oftast har jag det! På sicilien var jag ju ute vareviga kväll och hade verkligen hur otroligt kul som helst men jag tror nog att det var undantaget snarare än regeln. En period av galenskap, fruktansvärt rolig sådan visserligen men ändock, bara en period.

Är man så tråkig som person? om man inte kan tänka på annat än hur skönt det skulle vara att ta hem, dra av sig sminket, sätta på myskläder och krypa upp i soffan med en bra bok eller film när man är ute på sådant som "bör" vara kul?

nej, det vägrar jag tycka. Jag tror mer att det handlar om att jag verkligen vet vem jag är. När jag var inne i ett förhållande var jag verkligen typen som alltid valde min kille framför allt annat.. inte för att det är speciellt hälsosamt att ALLTID göra det, men på något vis tror jag att jag kommer vara den som är sådan i 90 fall av hundra. kanske inte väljer killen förresten, men väljer det där som kommer på köpet.. myskvällar varje dag i veckan, aldrig ha någon press på att man måste med, måste göra, måste, måste, måste.

Nope, ingen är mer nöjd än jag när jag får krypa ner i sängen med en bra film på datorskärmen.

Mitt liv är så händelserikt så min personliga sfär måste vara nedvarvning och bara existens. Det är för mig livskvalitet.

Ibland kan jag sakna ett förhållande. En omöjlighet med mitt liv nog vet jag det.. men ändå, ibland kommer tanken.

Alma

Back to work again.

Men det kändes helt okej faktiskt :) ikväll ska vi iväg med alla team och se en av showerna som hålls nere i byn. Ska bli ganska mysigt faktiskt, att se lite folk igen. Förhoppningsvis kommer showen vara bra också och ännu lite mer förhoppningsvis får man lite att äta till.. gud vad hungrig jag är!

På tal om mat, igår lagade jag en hyperavancerad måltid med ganska knasiga ingredienser.. eller vad sägs om rödlök, balsamvinäger, socker och russin i samma rätt? men ojoj nog slog jag huvudet på spiken och levererade en fullträff alltid! smaskigt var det.

Jag har ont i ögat.. just F.Y.I. I och med den meningen kan jag också kläcka en hemlighet. Jag visste inte vad den förkortningen stod för förrän tre veckor sedan ungefär. Ja, ni får gärna skratta lite, jag bjuder på det. Min förklaring skulle kunna vara att jag kommer från vetlanda. Folk är inte så överavancerade där.


Nu är det lite dravvel känner jag. Ut ur uniformen och hoppa in i aftonutstyrseln. Kjol, top och kavaj.

Jag försöker verka obrydd och neutral. Men hey, jag faller itu av frustration och galenskap.


Lap year = otrolig film (eller kanske mer killen i filmen? OMG I fell in love.)

17/11-10

Jag hatar att vänta.

ännu en gång, HAHA!

herregud. hela min morgon har gått åt till att se pensionärsjävlar igen.. har förjäkla ont i magen av allt skrattande!

Mamma berättade att min lillebror hade fnyst lite då de såg första avsnittet och sagt "någon har visst snott kinas idé" och ja gud vad jag minns i skolan när vi satt och kom på alla de där galna idéerna man kunde göra, attans att man inte gjorde något av det hela :P

nu bär det iväg mot flygplatsen.


pensionärsjävlar

okej.. delar av föregående inlägg kan ju bara ignoreras.

Pansionärsjävlar är det bästa program jag NÅGONSIN sett! herregud, har kramp i magen av allt skrattande och kommer troligen sitta uppe fram till två och köra mig igenom de avsnitt som kommit ut.

Hur och vem kom på denna briljanta idé?? människan är ett geni, och medverkande pensionärer också. Ja jag säger då det..

det här förgyllde hela min vecka.

och nu så får vi se

jaha ja. Så var man tillbaka i soffan efter en riktigt lång dag.

Själva huvudsyftet med resan till gbg ska jag lämna utan vidare kommentarer. Jag gjorde verkligen det jag kunde, nu får vi lämna resten i ödets händer :) inom en vecka vet jag hur min framtid ser ut. På ett ungefär i varje fall.

En fika med Victoria hanns med också, har ju inte sett henne sen jag flyttade ut ur mitt kära Bangla i branäs så det var verkligen kul!


jaa vad ska jag skriva? dör lite av tanken på att jag ska sitta sex timmar på flyg imorgon igen. Herreminjesus. Det tar knäcken på mig. Man skulle ta och införskaffa sömntabletter för sånna tillfällen, alternativt en Dostojevskij roman.

Nu ska jag försöka finna några avsnitt av pensionärsjävlar eller vad det nu heter. Även om jag finner det föga troligt att programmet kan leva upp till mammas lyriska berättelser.



Departure

Tower of power jo tjena :) jag kom till busstoppet innan jag insåg att en tripp till Siam park var ganska så oaktuell såvida jag inte ville tillbringa besöket lutad över en papperskorg, blottandes min frukost.

Så igår gjorde jag ingenting!


Men idag, dam dam daam da daaaa.. SVERIGE!! åh så kul de ska bli :) visserligen har jag ju ett schema mer tight än ett ålskin och hinner inte träffa ens en bråkdel av dem jag velat men strunt i det, jag får sätta fotavtryck i nysnö och äta pepparkakor och mysa med ulliga katter! det är lycka det.

Fast eftersom jag är ganska så säker att planer är försinkat några timmar är det ju töligt att ta sig ut till flygplatsen och sitta där och vänta.. suck suck.


Nu lite MixMegapol och sista sekunden packning.

Tower of power

Gårdagskvällen var UNDERBAR!

gud i mitt hus vad jag skrattade och dansade.

middagen var helt underskattad.. buisnessmen i hårt knutna slipsar trodde jag, men ojoj vad de kunde släppa loss! Börjar med tat jag sitter íntill en sicilienare som man kan samtala fina minnen med!! godaste middagen jag någonsin fått i mig och sen dans utan tankar med chefen till Orup! och han var så jäkla bra, verkligen en känsla av sverige!

Sen en sväng på viking för lite guidesnack för att därfrån ta sig till dubliner med finaste Sanna och träffa bandkillarna samt Orup för samtal och stoj till fem på natten. En sån där underbart skoj kväll. Synd dock att alla utom en som var med igår är folk som ska hem igen och inte har något med tenerife att göra i vanliga fall :( jaja ikväll kör vi igen.


Nu har elin tvingat med mig till Siam Park. Tredje gången jag är bakis när jag ska dit. Av tre gånger. Suck suck, men jag har ju sagt till mig själv att jag ska åka den där himla Tower of Power innan jag drar härifrån så idag passar ju utmärkt.

Men jag kommer svimma av skräck :)

Galamiddag

Fått massa nya läsare så funderar på om jag blivit länkad någonstans? ingen aning om varför och vart dock :)


Idag är en sån där dag då jag saknar skidåkning så galet mycket!! Ni vet den där helt galet undebara känslan av att stå längst upp i backen och titta ut över pisten, klockan är åtta på morgonen och backen tom på folk. Solen går upp över bergskammen och man bara har en sån där enorm lyckokänsla i magen. Gud, det om något är ju höjden av livskvalitet.

Men än får jag vänta lite på det där underbara.

Ikväll blir det alltså galamiddag. På med partystrassen och higheels och fånga en taxi. Ska bli kul att se alla buisnessmans lossa på slipsarna och slå klackarna i taket. Verkar se lovande ut om man tar stämmningen innan idag med i beräknande :) ska även bli riktigt kul att se orup uppträda :)

fast det får bli en lite pösigare klänning.. efter all choklad jag stoppat i mig idag är det ett under att jag inte rullar fram. Sorgligt Kina, sorgligt.

Nåt annat som är sorgligt är att jag inte ens masat mig upp från sängen ännu

tidsoptimisst, javisst.





Gaah vad gjorde man inte för att vara där!



fina Branäs



Livskvalitet <3


yey

Ögongodis!


Say whaat ;)

Rasism

Åh jag blir så irriterad. Denna smygrasism som finns i Sverige är ju sanslös. Hade ett samtal med en människa över msn och det är så man sliter sitt hår.

Och det är en sån jävla gräns med, på nåt sätt känns det inte bara som rasism utan någon slags diskriminiering mot fattiga. För det är ju knappast någon som är rasist mot nån som är vit, kommer från england och är egentligen precis som vilken svensk som helst, nej då handlar det om något intressant, kulturutbyte ja allt annat än en snyltare.

Har vi däremot en flykting från mellanöstern, då är det någon jävla tattarjävel som ska sno svenskarnas surt betalade skattepengar. Ja då jävlar ska vi kasta ut han härifrån så fort som möjligt innan han förpestar den svenska fina luften med sina skumma värderingar och konstiga vanor. För visst stör det, visst stör det att dom sitter och lyssnar på sin blattemusik även om vi inte hör den .. för vi VET ju att dom sitter där och vi VET att dom säkert samtidigt röker hasch och vi VET att dom också förtrycker sina kvinnor och tvingar dem att underkasta sig slöja för vi VET ju att inte en enda vettig kvinna skulle frivilligt ta en sån på sig. Svenskar VET så mycket.. är det inte konstigt egentligen.. tänk om vi hade den vetskapen i exempelvis cancerforskning ojoj då hade vi nog snart botat det helt.

Jag blir ruskigt irriterad när någon klankar ner på en utländsk kvinna som inte kan göra sig förstådd, för hon är en jävla blatte och om hon kommer hit ska hon fan lära sig spåket och anpassa sig. Det är skitsamma fullständigt om hon har ett helt raserat liv bakom sig som hon ska bearbeta, för icke! krigsflyktingar eller flytktingar från svält och död ska minsann inte få tid att bearbeta saker nej nej dom ska ANPASSA SIG EFTER NORMEN. För det är så man gör här i Sverige. Det är bara dom fina, dom som lyckats födas in i landet ja det är till dem man sparar sina sympatier, det är dom som man förstår att dom går till en psykolog för en traumatisk barndom. En pappa som var alkolist, usch det är så väldig väldigt hemskt.. att blatteungen uppe på flyktingförläggningen hade en pappa som blev nedskjuten framför ögonen på en det skiter väl vi i, det är han säkert van vid att se sånt så det är inte så hemskt. Han är ändå en jävla tjuv så det var bara rätt åt honom.

Den där tandlösa kärringen som man skrattar bakom ryggen på, den där mannen med den sjukt skrattretande mustachen som bryter som en dåre, killen som försöker dölja osäkerheten bakom svordommar och en stenansikte. Alla dom där blattejävlarna som ska komma här och sno och förstöra och vända om allt som var så bra så bra. Tattarjävlarna.

När fan ska vi inse att dom också är människor? Att kvinnan som låter en harang av arabiska ord ösa över dig kanske bara försöker förklara att hon inte förstått att man inte fick göra så, för det var inte någon som förklarade det för henne, hon kanske sa förlåt tusen gånger och försökte vara så trevlig som möjligt men eftersom ingen förstår och det låter som bannor är hon ändå en blattefitta. Att hon sen kanske går hem och gråter, för att en tjugoåring får henne som har upplevt så mycket att känna sig som världens smutsigaste och dummaste idiot, det skiter man ju i.

För visst får man skylla sig själv om man flyttade hit. Det här är sverige det. Välkomna

Kackerlackseliminering

Vaknade yrvaket upp då telefonen ringde i örat på mig. hade alltså somnat ien hel timme halvliggandes i sängen med datorn halvt på knäna och telefonen två centimeter från örat. Hoppade tre meter vid signalen.

Men ja, då är man trött.

fast å andra sidan kan man också överväga om det har lite att göra med de extrema ångor som finns i min lägenhet just nu.. jag vandrade nämligen in på SuperDino innan idag och inhandlade den dyraste och största flaskan med kackerlacksspray jag kunde hitta. Sen sprayade jag. Och sprayade. Och sprayade lite till.

Så nu sitter jag i ett litet moln av illaluktande kackerlacksspray som gör mig aningens yr i huvudet. Men ja, de kan det ju vara värt, nu kanske jag änligen kan sova en hel natt utan att vakna var tionde minut och se mig runt för att dubbelkolla så att inget i min närhet har sex ben och långa spröt.

Imorgon sovmorgon! och på kvällen blir det middag. Galamiddag som vi som jobbat tillsammans med statoil ska närvara vid. Galammiddag med galaklädsel alltså.  

ja jag måste genast springa och ta fram min balklänning som består av enorma mängder tyg och som jag packat ner i min enda resväska hit för att jag hade så mycket plats och så ska jag hänga upp den


Ibland blir man ju ledsen.



och såhär snygg är jag när jag sitter och snyltar på lussebullar och kanelbullar från statoil


Tillbakablick

Vaknade helt outvilad. Vad hade jag inte kunnat ge för en riktigt god sömn!

men icke.

Har ingen ork idag, får bli att luta mig tillbaka på mina kära koffeintabletter igen. Och jag som faktiskt hade lagt ner dem. Ibland måste man.

fick en länk av min finaste Nelle, musik som man lyssnade på under speciella delar av livet, under sånna där känslostormar som sveper över en ibland. Vilken nostagli. Nog var det tufft då, men i vissa avseenden enklare än nu ändå. I vaje fall kändes det kul att gå tillbaka lite.

La Palma - män på gränsen till nervsammanbrott

Nu måste jag borsta tänderna och sätta på mig uniform. Strax kommer skjutsen och så blir det ännu en dag med Statoils konvent.

Godmorgon!

Konvent och kackerlackor

Jag är en fruktansvärt dålig bloggare i perioder.

Men vad gör väl det,  man kan väl inte vara bra på allt? fast jo föresten.. det kan man visst :) 

Veckan hittils har varit ruskigt bra, iof med ett litet undantag.. mer om det sen. Vet inte om jag nämnt det tidigare med Statoil har ett megakonvent med flera hundra personer och jag och två kollegor har fått den stora äran att vara vårt företags ansikten i konventcentret. Ett jobb som hittils inneburit en massa snack med härliga personer, gratis sponsormat och saker och allt vad det nu kan tänka sig vara, underbara föreläsningar <3 och enorma mängder godis. Till och med gratis snus och cigaretter.. nästan så man önskar man nyttjade tobak för en gångs skull. Har även varit uppträdanden av bra band och kul artister.. bland annat så fanns Linda Bengtizing på plats och sprang runt och Orup väntas på fredag.

Inte helt illa :)

Jag är ju troligen tjockare än någonsin efter den här veckan. Hujedamig. fast å andra sidan kommer jag vara så fattig när jag börjar plugga sen att jag inte kommer ha råd med mat och det blir jämnvikt. en får ju höppes.

Veckans hemskhet var att jag igår kväll såg min första kackerlacka i lägenheten. Enligt mig enorm, enligt johanna liten. Jag väckte henne lite ynkligt och stackarn masade sig upp ur sängen för att hjälpa mig.. det slutade med att jag gallskrek och att jag nu fortfarande har en kackerlacka i badrummet men vet inte vart någonstans. Kul.

Och på lördag får jag äntligen ha en utflykt igen :) yey!! och på söndag landar jag i älskade sverige :) 12 timmars flyg, 10 timmars tågfärd under tre dagar och sen så tillbaks till Espania.


sjukling

Så sitter jag här med feber och ömhet i hela kroppen.. en av de varmaste dagarna på länge (blåsigt dock!) och jag sitter i jeans och en tjock kofta.. ägaren till restaurangen slänger misstänksamma blickar på den till och från och ifrågasatte på knagglig engelska min nationalitet. I Sverige har ni snö sa han med höjda ögonbryn, här går ni i bikini. Tror dock han tyckte det var lite mer okej när han förstod min sjukhet.. nu sjunger han istället.

Skulle behöva fylla på min mobil som är helt tom men orkar inte släpa mig bort till en uttagsautomat. Mina ben väger 10 kg var.

Egentligen borde jag väl inte sitta här heller utan ligga nedbäddad hemma men hade några viktiga mail att svara på. Ett mess från chefen nyss kom med mycket goda nyheter! Det börjar närma sig och saker ser ut att falla på plats.

Den 14:e flyger jag till stockholm, tidigt på morgonen blir det buss alternativt tåg (alt. skjuts någon??) till Göteborg. Efter ett förhoppningsvis ruskigt bra besök i NK huset så på bussen tillbaks till stockholm och sen på tisdag ombord på flyget och tillbaks till TFS. Snabba ryck.

Men det är kul, så som jag vill ha det.

För jag tror att om jag någonsin stannar upp, så förlorar livet sin mening.

Tramps like us, baby we were born to run.

I sånna här stunder fungerar jag som bäst. Okej, nu kanske jag överproportionerar saker men jag tror på att ska det vara så blir det. Man kan ju bara göra sitt yttersta eller hur? och det räcker långt. Så gott folk, om en vecka ska jag ha hand om en kul grej här nere, alltid kul med ansvar och förtroende!

Efter det så blir det förhoppningsvis en sväng till sverige i tre dagar och tillbaks. Vad jag ska göra under de tre dagarna? hihi, stora grejer på G.

Balanserande på en tunn tunn lina, men strunt i det! livet är som en berg- och dalbana. Antingen blundar man och skriker högt av sugen i magen och otäckheten.. eller så håller man ögonen vidöppna och skrattar med all sin kraft åt suget och adrenalinet. Alltid ens eget val, right?


Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr.. Oändligt är vårt stora äventyr.

1 november

NU är det gjort.

Håll tummar, håll tår och håll kvar modet.

Började inte förrän tolv idag så tog mig en låång powerwalk vid åtta imorse och sedan satte jag mig i solen på våran stamrestaurang och åt lyxfrukost med aftonbladetläsning. Lite kvalitet på det..

Och på..


--------------------------

så skrev jag igår innan datorn dog.. idag skriver jag:

två steg tagna :)



och voilá! en bild på de röda tesarna, visserligen med uppsatt hår och askass cam men here you have!


RSS 2.0