Härliga tider!

Typ underbart eller?

Jaaaaaa! 

Fy bubblan vad jag älskar att leva i ett vinterland. Mår så himla bra när jag är ute, ja det är verkligen det känslan som beskriver bäst. Helt enkelt att jag mår så otroligt bra. 

Börjar få in tekniken nu också, då är det ju en del roligare.. och perfekt pistade spår och ingen blåst i ca -8 grader. Och så en härligt bubblig Bella på spåren bredvid. SÅÅÅÅ underbart. 

Nu är jag lite taggad för fest, får se vad de andra har i åtanke.. 


Gå på tur!

Missade ju tydligen världens fest ute igår :(:(:(

Men okej, liite gött att vakna och vara pigg och glad! Cred till Bella som trots medverkan igår blir med mig upp på fjället för massor av längdskidåkning!

Mitt underställ luktar inte hallongodis precis känner jag, men vad gör väl det!

Så himlens skönt att få vara helt ledig idag! känner mig pepp och glad med massor energi! perfekt för en heldag på fjället.

Och inte blir det sämre av att ha denna underbara låten spelandes på repeat hela morgonen


.

"Some people go through life trying to find out what the world holds for them only to find out too late that it's what they bring to the world that really counts." – Anne of Green Gables


Oh a Swedish girl thinking

Hur ofta träffar man på en engelsman vars först högt uttalade mening på svenska är "Helvete Lars Olof" ?? 

Helt grym kille, skrattade på jag höll på att kissa på mig. Och det är inte illa med tanke på att jag var helt nykter, riktigt trött och satt med folk som var dritpackade. 

Käkar avocadomackor i underställ och lyssnar på musik. Bra morgon! Tänkte försöka ge mig ut på en promenad, om jag nu ens kan gå ute vill säga.. har snöat konstant i 4 dagar. Men vilken underbar stämmning det ger!

Nåväl på med skorna!



Och den här videon? gråtvarning!

Träning

Upp tidigt så jag skulle hinna se på nyheterna och äta frukost innan jag nu beger mig till fjället och ska åka längd. Gud att man mår bra när man har planerat in något under dagen och inte bara vaknar och degar innan jobbet. 

Har gjort upp ett ganska gediget schema inför februari med 3-4 pass träning i veckan. Längd, alpint, ridning, zumba och simmning så finns ju lite variation. Jag är en sådan där som inte riktigt klarar av att hålla motivationen uppe när jag blir uttråkad, gött då att både skidåkning och ridning är något av det bästa jag vet och zumba och simmning är ju ganska roliga träningsformer. Pepp pepp på att jag ska klara det! Måste verkligen få tillbaks en del av min svunna kondition och form! 

Helst allt! 

Nåväl, hälla i mig ett glas berocca och så iväg! 

image description

Life is just like a cup of coffee


Säsongsglädje

Sliiiten tjej! 

Dansketuren var bra! tog det lite lagom lungt och sov ändå mer än förväntat. Dock blev det mycket ändå, och känner mig lite hängig och sliten ikväll. Meeen gjorde bra grejer ikväll. Håller alla tummar och tår, detta hoppas jag verkligen på. 

Är lite "tänkig" ikväll. Har säkert lite att göra med bristen på sömn. Tankar kring framtiden hägrar ju såklart en hel del, börjar dra i den där rastlösheten något så otroligt.. och kanske börjar europa bli för litet? tänker Whistler nästa vinter.. hade gjort vad som helst för att få ha en vintersäsong i sommar också, går ju i Australien elle Nya Zeeland men krångel med visum och sådant. 

Jag vet att folk tycker att jag är knäpp när jag säger detta men jag säger det ändå; jag har inte det minsta intresse av att ha sommar igen. Hade det varit bara upp till mig hade jag satt vinter på heltid fram till 2014 runt mig. Okej en vecka i syden en gång per vinter, men inte mer utan det räcker mer än nog. 

Saknar skidsäsongandet nåt så otroligt, inte just Branäs som ställe kanske.. det är nog för litet. Men själva atmosfären, vakna och hoppa i understället med en gång, ha på sig pjäxor varje dag, susa nedför kilometerlånga backar.. åh! Får typ tårar i ögonen. Nog för att det är härligt att bo ihop med alla här på Hesla men det går inte riktigt att jämföra. 

Nåväl, får se till att överleva sommaren bara så är planerna för nästa vinter måånga!! 







Dansketur!

Bloggpaus igen! Ibland behövs det

Käkar superfrulle och packar väskan, om två timmar går bussen som ska ta oss till båten som i sin tur ska ta oss till köpenhamn!  Bästa personalfestupplägget?

Ska försöka ta det lite lugnt också, en tredagars fylla känna lite slitsamt. Och måste ju vara i form för skidåkning när jag kommer tillbaks! Men några glas och lite dansande blir det allt.

Ska bli härligt att få bege sig iväg lite, böjar dra lite i resnerven.. längtar tillbaks till Paris, man kanske skulle ta sig en weekend dit nästa månad. Nånå det spörs.
Är det förresten inte semledagen snart? 






Dagens inspiration



Kanske inte direkt applicerbart i det arbete jag har just nu, men helt klart intressant!

Walk off the eart



Bästa?

Nordica Mint

Har grus i ögonen efter en natt med ganska så lite sömn. Får ta igen det i eftermiddag, ska leka pensionär nu några veckor till. Bortsett från när jag lever i backen, alltså 80% av min lediga tid.

Gårdagen var grym! Fick till väldigt bra åk i backen och baksmällan försvann helt i den friska luften. Bästa var ett skidköp av förra årets modell vilket resulterade i över en halvering av priset. Lycklig tjej jag var när jag fick det beskedet. Visserligen inte de snyggaste skidorna.. de var kanske lite tjejiga, men bestämde mig för att för designen inte fick vara prio ett. 



Så ett par Nordica Mint är det alltså framöver! 

Men först ett par timmars jobb.

I'm a champion!



Tja när vi ändå är inne på galet bra tal!

You can make a difference

Sitter här och ska tagga för fest när jag stöter på det här klippet. Är ju helt sanslöst att jag aldrig sett det innan?!?! 

Ted.com är en av de mest välbesökta sidorna på min dator och jag har där sett mängder med makalösa tal och föredrag, människor som berört mig och verkligen imponerat mig men utan att tveka en sekund är detta något av det bästa jag sett. 

festlusten lyser lite med sin frånvaro.. har istället nästan tårar i ögonen. 

Se det! 


All season are beautiful for the person who carries happiness within

Skidlektionen gick riktigt bra! Var kul att få vara skidlärare igen även om jag kanske kände att jag nog inte kommer börja jobba med det på heltid igen. Jag älskar verkligen att åka skidor och vill utvecklas så mycket jag bara kan men inte genom att lära ut.

Tog ett par åk i skidorna jag hade på prov, men de var alldeles för stora. Tungt och klumpigt blev det och jag trivdes inte alls med dem på fötterna. Trist verkligen för de är dösnygga.. men får bli ett par Nordica Unknown Legend istället.

Tog en tvåtimmars tur med längdskidorna också, helt underbart!! Perfekt väder och utsikt över flera kilometer. Är helt fast i det här med längdskidor, har ni inte testat så gör det, man kan inte låta bli att älska det. 

Men allt det och 8h jobb efteråt gör ju sitt och jag är helt slutkörd! Hela mitt väsen kräver sömn så får nog lägga mig innan jag kollapsar här framför datorn. 

Godnatt ♥



Skidskola

Så blir det alltså skidlektion imorgon. Första gången på över ett år.. Är lite nervös faktiskt!

Men förhoppningsvis går det bra, har ju gjort detta tusen gånger innan och det lär ju vara lättare att ha en norsk elev än alla de danska jag hade!

Pepp pepp! Kul ska det bli i varje fall


I'm still looking up

Att den dagen jag är som mest sliten i kroppen är just den dag då det är galet livat på jobbet. Jag som verkligen tycker om och längtar efter dagar som denna hade lust att lägga mig i fosterställning i bakrummet och stoppa i mig choklad på löpande band.

Okej. Jag kanske eventuellt gjorde det en liten stund. Men inte på långa vägar så länge som jag hade lust till..

Nåväl. Klaga borde jag nog vänta med att göra till imorgon. Tror att chanserna att det kommer finnas en enda muskel i kroppen som inte gör ont lär ju vara helt obefintliga. Sån framförhållning som jag har så stretchade jag ju. Inte.

Nåväl. Lätt värt det.

Nej, nu ska jag gå och se hur mina Simsar mår, se till att deras behov är fyllda, lägga dem för natten och sen lägga mig själv för natten innan det är dags att gå upp kl. 7 för jöbb! 






Langrännski

Inga brytna ben, inga svordomar (ok inte så många i vart fall ) utan bara massa härlighet!

Detta trots att vi åkte helt fel och fick saxa oss upp en kilometer för ett berg.. Samt ha hela löper Max en km av hela turen. Resten gjorde vi egna spår.

Men det var härligt, härligt!

 


Morgonmys!

 

 


In love



Eh ja?! Här går man och funderar och undrar över vad man ska köpa för skidor, velar mellan tusen olika och så dyker DET HÄR upp rakt ur ingenstans för att någon som har alldeles för många skidor hemma bara råkar ha dessa underbara ståendes helt oanvända?! 

MEN och det finns ju faktiskt ett men. Ett ganska stort MEN faktiskt. Skidorna är nämligen 185 långa.. jag är 173. Fast okej, det är ju inte direkt genomgående pistskidor precis och nog är det ju ganska göttigt att glida fram på mycket skida om det är puder. Men frågan är om inte det kanske är några centimeter i överkant ändå.

Nåväl, har dem hemma på prov. På lördag är det upp till bevis, då ska vi ut och åka! HÅLL ALLA TUMMAR för att det fortsätter vara kärlek efter några timmar på dem i vanlig pist. 

Men okej, passar dem inte är det inte döden egentligen. För har sett ut ett par andra som kanske är lite kärlek på också.. men en sak i taget!

When you find the place where you belong

Hemkommen från Hemsedal och är helt mör i kroppen. Oj att det kändes att det var ett år sen jag sist stod på skidor, har tappat en hel del i teknik och mod. 

Men gud. Vad jag har saknat det. Insåg nog inte förrän jag faktiskt stod där på toppen och tittade ut över backen och fjällen hur mycket jag faktiskt saknar att stå så varje dag. Att springa runt i underställ hela tiden, att inte intressera sig för andra kläder än skidkläder för att det är det enda man har på sig och för att de är så jäkla mycket snyggare!! 

Nej, jag är inte färdig med skidsäsongandet. Nästa vinter bor jag i Hemsedal eller Åre. 

Åh har fortfarande det där lyckoruset i kroppen, den där känslan av att det inte finns något annat som gör en lyckigare i den stunden. Kylan mot kinderna, ansträngningen i benen, ljudet av skidor som skär genom snö. När jag får lön köper jag ett säsongskort och på torsdag köper jag förhoppningsvis ett par grymma skidor!! Om inte på torsdag så i helgen. 

WAAAH så underbart att återupptäcka hur jäkla AWESOME det är med livet på skidor!!! 








Och Rickards enorma varg som var så sinnessjukt söt!!


Vänskap

Jag är en person som när jag väl släppt in någon i mitt liv, verkligen ser den personen som en vän för om inte hela livet så i vart fall länge länge

Det gör mig ingenting att det går veckor innan jag hör ifrån personen för jag vet att han eller hon alltid finns där när jag behöver honom eller henne och likaså så finns jag alltid där när den behöver mig. Är ingen svårunderhållen vän med andra ord och har man bott på så många ställen som jag ju ändå gjort får man en annan inställning till vänskap och perspektiv på att det finns så otroligt många olika typer av relationer till andra människor.

MEN jag blir irriterad när jag gång på gång får stå tillbaka och "glömmas" bort för att något annat var viktigare. Kan verkligen bli trött när vissa vänner bara finns där när man mår dåligt, är deprimerad eller något jobbigt hänt. Som att när jag mår bra inte är viktig nog?

Gudarna ska veta att jag kan vara dålig på att komma ihåg saker och att många sms i ren glömska lämnas utan svar. Det finns ett och annat planerat skypesamtal som jag inte hunnit till så jag klagar verkligen sällan över sådant.

Men när det sker ja.. Nästan alltid från samma person, då tänker jag att det inte handlar om glömska längre. Utan bara om rent ointresse. Och jag inser att man ibland glider ifrån personer man aldrig trodde det skulle bli svårt med.

Och jag bryter sällan med folk som jag faktiskt börjat bry mig om. Men ibland kanske det inte är lönt att kämpa för viss vänskap.


Gotteri

Har haft en bra dag. En riktigt bra dag faktiskt, saker har bara klaffat!

Undrar om det har att göra med att jag faktiskt tar tag i saker nu. Inte bara väntar på att tiden ska gå. MEN vill inte avslöja så mycket än, får förhoppningsvis svar om inte allt för länge.

Jobbelijobb imorgon och sen friiii i två dagar! Och vet ni vad jag ska göra då??

BO I MINA PJÄXOR!!

eller ja, i vart fall på tisdagen. Då ska jag vara först i kön till liften vid öppning och de ska få bära bort mig skrikandes vid stängning.

Men på måndag ska jag bo i någon annans pjäxor. Ska nämligen testa på det här med längdskidor för första gången i mitt liv. Spännande spännande. Tänk va, jag har alltså jobbat som skidlärare men aldrig i mitt liv stått på ett par längdskidor. Inte helt okej.

Men på tisdag så! Milslånga spår i tysta fjäll, bara jag och skidorna...

och kanske en ambulanshelikopter. 





Skidorna jag förälskade mig i efter ett åk och VILL HA!! men som jag tydligen inte kan få tag på någonstans?!


Hey I heard you were a wild one

TRÖTT!! 

Åkte hemifrån vid elva och kom precis innanför dörren. Vill bara lägga mig ner och sova men måste laga till massa lax innan den blir dålig. Kan man ju göra imorgon tänker ni, men nej det kan man inte då man börjar vid sju och alltså måste gå upp kl. halv sex. 

nånå laxen gör sig ju inte själv bara för att man gör sura miner. 

Nu minst en timme med verklighetsflykt i HIMYM innan jorden får kalla tillbaks mig.

WYWH

Skrattgropar och glitter i ögonen. 

Morgonens musik






Brabrabrabra!

Födelsedagsfirande

Tidigt hemkommen från Ivers födelsedagsfirande. Kvällen var riktigt kul men började redan vid klockan sex så blev lite trött, fick skjuts också så passade på att bli med hem!

Har dansat och dansat och dansat, ruskigt kul att ha en sådan kväll och känns verkligen bra att jag kan ha så skoj utan att vara onykter. Ett glas vin och ett glas champagne, min kropp kommer älska mig imorgon! Inte mina fötter dock.. Så mycket dans i så höga klackar = köttfärs av trampdynorna.

Nåväl, lätt värt det!

Vilken ruskigt bra dag det har varit.


04.01.12


And sometimes I wonder what could have been.

Har en liten irriterande ovana. Får nämligen perioder när jag bara kan äta precis samma sak till frukost. kvittar om jag går upp kl. 7, 10 eller 13. Är alltid sugen på exakt samma grej, och får jag inte äta det så blir hela dagen typ förstörd. Nu ät det alltså Axas Glorious Müsli med helmjölk och russin. Håller en tallrik i handen medans jag skriver. Men okej, detta går att leva med. Värre var då jag hade pannkakscravings varenda dag. Kul att stå och steka pannkakor kl. 07.30 varenda dag. 

Ibland funderar jag på det här med terapi. 

Ska dra iväg med Kajsa snart, troligen till Geilo. Kände att jag vill iväg lite, bara få komma bort några minuter och andas. Har varit väldigt intensiva helgdagar. Och igår åkte många, värst med joahanna. Kommer sakna henne nåt så gräsligt. Men de andra också, klyshigt att säga men jag avskyr verkligen farväl. Är en sådan som helst vaknar en timme tidigare för att smyga in i bilen och dra innan någon annan vaknat. 

Nåväl. Födelsedagsfirande ikväll, (läs: fylleslag som kommer att spåra). Ska bli väldigt trevligt med middag och umgänge men när festen drar igång på riktigt beger jag mig nog hemmåt. Tar med Hugo så jag slipper tjat om alkohol.

Vit månad it was!






Idag saknar jag Paris.

(Kajsas bilder)


02.01.12

Trött och sliten men glad. 

Hade ju nyårsfirandet igår kväll istället. Blev en riktigt bra fest med massor av dans i riktigt höga klackar = liite ont i trampdynorna just nu. Men värt. Det som dock inte var värt var allt alkoholintag. Drack rätt mycket, bland annat en flaska champagne som jag beställde in?! 

och insåg imorse när jag vaknade att det inte fanns någon som helst anledning till att dricka så mycket. Egentligen inte till att dricka alls. Jag är helt säker på att jag hade haft nästan lika kul utan alkoholen. Så mitt första nyårslöfte blir att ha en vit månad i januari. Till att börja med, blir det bra så förlängs det. 

Kvällen idag slog dock nästan den igår, fick den perfekta ideén att sätta fast ett rep bakom Hugo och åka tefat. Riktigt riktigt skoj med massor av skratt. Så med skidhjälm och googles turades vi om att sitta bakom och skrika för full hals. Awesome! 







några bilder från partybussen!

RSS 2.0