Ny mobil

Idag köte jag en ny mobil.. några tusen borta igen.

jaja.. pengar vad är väl det mer än papperslappar?


Ikväll blir det Dear John.. dock har jag svårt att tänka mig att den slår Remember me som i särklass är en av de bästa filmer jag NÅGONSIN sett.. herregud vad jag tjöt till slutet på den filmen!

fast förresten.. "Prinsessan och grodan" kan förresten konkurrera om den titeln den med! fy bubblan vad rolig den var!!

Glass på strandpromenaden eller lakritsbåtar under täcket? svårt det där..

then it put me up side down

Det har hänt så jäkla mycket.. jag vill uppdatera och berätta om allt men åh jag orkar inte.

Jag har i varje fall ätit hummer för första gången i mitt liv.. blivit bjuden på en middag som om jag skulle betalat den själv troligen hade kostat mig halva min årslön eller något i den stilen.

Jag har tappat mina skor, mina nycklar, funnit mig själv i en liten by någonstans jag inte vet var det var, festat på världens underbaraste terass, gjort otroligt korkade grejer och ja.. vänt mitt liv lite upp och ner.

Kanske jag inte ens längre är singel.. ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt.


men men, man får väl tillstå att mitt liv är ganska mycket underbart att leva just nu :) och idag ska jag till ETNALANDIA och bada i världens största vattenpark, gå på zoo och blåsa såpbubblor!


det är livskvalitet

Torsdag

Igår hade jag verkligen en av de bästa dagarna på länge!

Först gick utflykten på dagen sjukt bra och jag var verkligen på topp och sedan på kvällen gick jag ut och åt middag med R. Gud vad roligt jag hade, så härligt att umgås med en människa med precis samma ironiska humor som en själv och som man verkligen har saker att prata om hela tiden!

Så först åt vi middag på en superfin restaurang och sedan till Letojanni för en drink. Och jag körde för första gången här på Sicilien! :O haha, gud vad nervös jag var! trafiken här är ju helt extrem och det var mitt i natten men oj så kul det var att äntligen få köra bil igen!

och nej, det var ingen dejt Carita! eller mamma!

jaja, gårdagens roligheter uppvägdes dock sälvklart av att dagen idag varit totalt kaotiskt! helt hemsk med ton och ton och ton att göra!

Men jag och Taru unnade oss lite lyx och åkte iväg till LIDL och dagrömde om respektive hemstäder.. älska LIDL när man är utomlands! allt ser alltid likadant ut. Och efter det så massa glass på strandpromenaden för att nu jobba några timmar igen och avsluta kvällen med en promenad och "Remember me"

och vet ni vad..

IMORGON ÄR DET FREDAG! :D :D

internet

jaha.

Jag hade mitt internet utan problem i 6 dagar. Nu är det sönder. borken, kaputt, dead.


jag är för uppgiven för att ens bli irriterad.

cosmo!



Lycka är att hitta cosmopolitan och glamour tidningar på SVENSKA!

WIHO!

Blue Spirit?

Fy bubblan vilken stressig dag det varit idag! allt har hänt och det är banne mig ett under att jag ens hunnit med att andas. Men ändå.. jag trivs ganska bra när det är såhär, man måste vara snabb, göra rätt, bestämma, stå på sig utan bara den och ha en lösning när det inte ens finns någon. Alla förväntar sig det av en, ibland förvånas jag dock, grupper på 60 pers med en medelålder på 40 som utan tveka lyssnar på varje ord som en 19åring säger och är fast övertygade om att denne kan och ska lösa alla problem som uppstår.

För man gör det verkligen, man löser allt! och oftast är det enda man har till hands en liten mobiltelefon som hjälp. Innan jag började, när jag precis fått reda på att jag fått jobbet var jag livrädd, och under mina veckor på Blue Acadamy ökades den här rädslan bara mer och mer. Jag hade hela tiden en panisk tanke om att jag aldrig skulle klara detta, att jag aldrig skulle klara av att räcka till, vara så stark och beslutsam som man måste och kunna ta det ansvar som man får.

Men man gör det. Så enkelt är det, man gör det för att man måste göra det och till slut är man ledare och problemlösare ända ut i fingerspetsarna. Självklart har jag helt underbara arbetskamrater och en chef som är den bästa som finns och alla hjälps vi åt, men även om vi i grunden är ett team så är 70 % av alla problem som uppstår mina att lösa och i de flesta fall är jag ganska själv.

När en gäst ringer mitt i natten och skriker för att hans/hennes barn ramlat och slått i huvudet och behöver åka till sjukhus - då är man själv. När man är fem mil från stan och tre personer fattas - då är man själv. Personer som frågar om ALLT, kräver, skrattar, hoppas, väntar, tycker, tänker.. och du ska stå där, veta ALLT, skratta tillbaka, svara, ge besked, fixa, lösa, finnas.

Så otroligt krävande. Och så otroligt underbart.

För även om det här jobbet är mer mentalt krävande (och även fysiskt ibland) än jag någonsin kunnat föreställa mig är det man får tillbaks så otroligt mycket mer. Värmen när en hel buss applåderar åt en riktigt bra utflykt, skratten som ekar i bussen när man skämtar med någon gäst, uppriktigheten i alla varma kommentarer, alla kramar, klappar på axeln och berömmande ord och glädjen när jag personligen gjort så att ännu en persons "holiday dreams coming true"  och allra mest känslan av att veta att:

Jag inte bara klarar precis allt, utan jag gör det även ruskigt bra.




innansovning?

gah!

Då jag inte orkade springa till kontoret igår kväll och kolla när min dep. buss gick så utgick jag från mina upplock och antog att den avgick vid sju.

så upp klockan kvart i sex och till kontoret tio i sju för att inse att nej, min buss går inte alls vid sju utan nästan en hel timme senare. En hel timmas sömn till spillo alltså. AUX!



Vad är motsatsen till försovning? finns det ens en motsvarighet? eller är folk sällan så dumma så händelsen inte uppstår tillräckligt ofta för att man behövt uppfinna ett helt ord för det?


Shoppingmania

Om jag har shoppat, att jag har shoppat! Gud vad jag har shoppat!

Det vore enkelt att gå in på internetbanken och se hur mycket cash som spenderats idag, men efetersom jag inte känner för att få en hjärtinfarkt struntar jag i det.

Jag kan iaf tala om att bland mina inköp kan hela tre partyklänningar ses! och världens snyggaste High heels. Visserligen kommer jag slå ihjäl mig i dem och killen som jag spanar in måste aningen vara två meter lång eller så kommer jag få nackspärr, men då får han banne mig vara jäääkligt snygg.

tarvligt det där med skor när man är över 170 som tjej, exakt 172,5 är jag och i normala fall undviker jag skor med skyhög klack. Det vill säga det gjorde jag innan jag flyttade hit. För HAHA åt den som tror att man kan hitta skor med mindre än 10 cm klack. nada, existerar inte.

men strunt i det för jag är förälskad i mina skor, nästan så kär att ett benbrott är värt det.


och förresten så tänkte jag dela med mig av lite erfarenhet på eder livsväg
Blanda inte ihop ordet casso och cazzo på Italienska. Det är lätt att uttala det fel och casso betyder bröstkorg vilket var det jag pratade om till den förstummade personen framför mig. 

Cazzo däremot.. ja låt oss säga att det helt enkelt inte betyder bröstkorg.







morgonlöpning

Man vet att man har kommit långt i livet när man kan titta på foton på någon man beundrar (inte kändis) och vars liv verkar vara så kul att leva men man bara gläds med personen och tänker
- Fan vad skoj! men inte skulle jag ens överväga att byta bort mitt liv.


Sitter och äter frukost, jobb till 12 och sen iväg med Satu till Catania. Åh vad jag älskar den staden.. inte helt omöjligt att jag en vacker dag i obestämd framtid bestämmer mig för att där, där vill jag bo.

Var iväg på min morgonlöpning också, ni vet i filmer där huvudpersonen alltid hejar på alla och möter samma personer dag ut och dag in? så är det här också. Först möter jag personen som fyller på med bensin på macken, sen kommer damen med en gammal golden retriever i koppel och håret upprullat på papiljotter, sen kommer det medelålders paret som raskt promenerar och till sist har vi affärsbiträderna på min gata.

I början såg de lite misstänksamt på mig men nu ler de igenkännande och hejar glatt. Haha jag känner mig riktigt välkomnad! Även om damen i papiljotter ser aningens galen ut med sin huva på huvudet och sitt nattlinne.

Men tja, kläder som kläder, ett nattlinne duger väl lika bra som något annat att rasta hunden i :)




Film

Har suttit och kollat på Love Happens med Satu.

fruktansvärt förutsägbar film men lite fin så nog snyftade jag till i slutet ;) I would also like to have a really handsome, smart and rich man! Nu NU NU vill´jag ha honom, sen imorgon vet man ju aldrig.

nu står jag dock inför ett fruktansvärt svårt val.. antingen titta på ännu en film och äta massa chokladpudding. eller gå ut och springa en runda.


å enda sidan skulle det vara underbart att bara mysa ner sig ännu längre ner i sängen.. men å andra sidan skulle min kropp verkligen behöva en löprunda. 


men det är söndag idag.


Gud sa att man ska vila på söndagen.



Grannarna

Godmorgon världen!

eller okej, godmiddag i alla fall :)

har hunnit med en långpromenad till Gabbianis och inhandlat frukost som jag sedan förnöjt tuggat i mig på min terass! Det är ganska härligt får jag nog tillstå själv. Ledig idag, så frågan är vad man ska hitta på.. min lägenhet är i stort behov av städning.. eventuellt sanering så jag får väl börja med att ta tag i det!

Det vore nice att gå till stranden så får se om jag hinner med en sväng dit, måste även till kontoret och ta hand om lite grejer samt gå och inhandla en påse godis till en liten pojke som varit sjuk under hela semestern! :( stackarn!


Mina grannar (wie jag har äntligen sett dem!) håller antingen på att danska jitterbugg rakt ovanför mig eller så försöker de borra sig ner genom mitt tak. Inget av de känns speciellt uppskattat, nåt som däremot är aningens underhållande är deras utbrott och svordommar som med jämna mellanrum överröstar min musik. Jag kanske ska ställa mig och börja spika upp tavlor.. men å andra sidan tror jag nog inte budskapet går fram utan mer troligt är att jag kommer ha en hel familj skrikandes och hyttandes med nävarna på obegripligt snabb italienska strax utanför min dörr.


å ja det är lite hemtrevligt med lite ljud ibland.




Min röda färg framhävs verkligen när allt annat är vitt, lite sorgligt när jag faktiskt inte ens är röd utan äntligen fått en någolunda jämn brun färg, notera även min stekpanna vid min högra axel :)


Lördagskväll

Nu har jag precis smällt i mig hur mycket jordgubbstårta som helst. Eller man skulle nästan kunnde säga att jag smällt i mig grädde med lite tårta i mitten. Taru har nämligen fyllt år så självklart måste det firas!

Jag är dock lite småfrustrerad, efter en sådan sockerchock är nämligen min energinivå uppe på helt makalösa nivåer. Det tillsammans med det faktum att det är lördag och att jag är ledig imorgon skapar en riktigt taggning inför utgång.

vilket är väldigt lyckat när ingen INGEN kan följa med mig ut eftersom alla ska jobba imorgon.


det är så jäkla typiskt. När jag för en gångs skull verkligen känner för att festa och inte bara hänger med "för att" så ska alla andra vara så jäkla lama. Hua. Mina val bestod i att ringa Roberto vilket jag inte riktigt vågar göra och att gå ut själv vilket jag utan att ens behöva tänka närmare på inser är en fruktansvärt dålig idé.

Så nu sitter jag här alltså med en skittråkig bok, fläkten på högsta läge och glasögonen stadigt på plats. Inte ens godis kan jag trösta mig med eftersom jag mår illa efter tårtan.


Solo la mia fortuna!

Glatt samtal

HAHA!

okej om ni ger en kille fel nr med flit.. se till att ändra på mer än en siffra.


det kan annars tydligen hända att ni får mottaga ett samtal från en glad kille som suttit och testat fyra olika nr och är riktigt nöjd för att det nr han "råkade skriva in fel" blev rätt till slut.


och jag tänker inte lägga någon värdering i om det är charmigt eller helt enkelt fruktansvärt korkat.



dock tror jag att det lutar lite åt det sistnämda.

confessions

Ibland saknar jag bara så jättekonstiga saker.

Jag är knäpp! varför vill man alltid bara ha det man inte kan få? nu var det ju jättelänge sedan och det var inte ens någonting, och det som var tog jag stenhårt död på eftersom jag tvivlade på allt. Oj jag hoppas att inte fel människor läser det här även om jag tvivlar på att någon förstår.


jaja, det är för sent och totalt omöjligt. Han har en flickvän och jag bor i Italien. yey, rika odds.


och ändå.. så är han nog den enda som hade klarat av att få det att funka och stöttat mitt val av liv.



Kan man operera sig för tankar och känslor, min diagnos: fel och för för stor tankeverksamhet.



wet shirt

Vi kan ju bara lite enkelt börja dagen med att konstatera att tvätta alla arbetskläder sent kvällen innan man ska använda dem om man inte har en torktumlare kanske hör till kategorin "en aning sämre idéer."

funfrekkingtastic.  

Dagens lärdommar



Vad vi har lärt oss idag:

1. Om man försover sig och det står mellan att hinna äta frukost eller dricka kaffe; välj kaffet. Att ha hand om en grupp på 80 pers utan koffein i kroppen = inge bra.  

2. Om man har en ganska krävande guidning framför sig kan det vara bra att sova ordentligt innan. Att kämpa för att hålla ögonen öppna medan hur mycket folk som helst lyssnar på vartenda ord du säger och har en miljon frågor kan skapa en viss irritation.

3. Ta aldrig, ALDRIG en annan väg än vad du tänkt dig. Att stå i bilkö på vägen hem i två timmar kan även det orsaka en viss galenskap hos folk.

4. Om en persons ansikte är vitare än hennes platinablonda hår. chansa inte, ja troligen kommer hon spy inom loppet av tre minuter.

5. Om du ska gå i "lokalbefolkningens" område, ha inte korta shorts.

6. Ha heller inte ljust hår och ljusa ögon och undvik för allt i värdlen ALL ögonkontakt

7. Ännu hellre, gå inte ens dit.

8. Lite inte på Expert. Jag älskar Expert hemme, alla mina mobiler är köpta där, kameror, allt! så förstå min glädje när jag upptäcker att mitt älskade Expert finns här. Förstå även min sorg när den medelålders "viktige" mannen slänger en blick på min mobil och säger No, och sedan för att understryka, No ännu en gång när jag frågar om de kan titta på den och laga den. När jag bad om Internet slänger han fram det dyraste de har och säger att jag man får tillgång till 100h i månaden. Okej, 3h om dagen. 

9. Undvik att ta sönder din mobil utomlands.

10. Svara inte på vänliga Italienares oskyldiga frågor om vägen såvida du inte finner det trevligt att ha en följeslagare hela vägen hem som vill bjuda dig på en drink eller ännu hellre få ditt telefonnr.

11. Och om nr 10. mot all förmodan sker, be dem inte dra åt helvete för de gör de ändå inte. Ge dem bara fel nr.


Och nej självklart köpte jag inte det där jäkla internetet. Jag rafsade hastigt åt mig en mp3 och sprang sedan till en lokal affär där jag köpte ett vodafone internet som jag kan använda hela FEM timmar om dagen. jezzes, fem timmar om dagen liksom..




det är grejer det.

 












It takes a fool to remain sain

Hur i hela friden tar man reda på vad det är man vill här i livet.



Kärlek, jurist eller ekonomiutbildning, eget företag, rikedom, makt.

så ser mina nästa milstolpar ut.

mygg

jag hade 6 myggor i mitt sovrum inatt..

SEX MYGGOR!!

har ni en aning om vad det gör med ens sömn? jo de förintar den, likviderar antalet sovtimmar till noll.


Så nu har jag siktet inställt på att under min siesta vända land och affärer runt tills jag hittar ett myggmedel som förintar allt inom en mils radie.

Baby Poolman

Min busschaufför påstår att barnvagn heter Baby Poolman eller Karuzelle på Italienska.. jag vet inte riktigt vad jag ska tro.

jag menar kom igen..  Baby poolman?! ännu mer suspekt blir det när han utbryter i gapskratt när jag säger till han att gå ut och hämta "baby poolman"

Karuzelle överväger jag inte ens som alternativ.


Men okej, om ni någon gång ska köpa barnvagn i Italien så vet ni ju vad ni ska be om nu.

Ni ska be om en baby poolman.

Nyinflyttad granne

Nu har jag stått och dansat i min løgenhet med ljudet på full volym och terassdörren öppen ett tag. Mest för att se om min granne skulle reagera och faktiskt komma ut och hälsa på mig. Men icke.

Så jag överväger att baka en kaka och gå över med den, hade varit en ypperlig idé om jag haft en ugn vilket jag inte har. En köpekaka känns lamt. Kvarstår att vänta ut henne och slamra i dörrarna så mycket jag kan.. så kanske jag iaf får se henne när hon skäller ut mig för allt oväsen :)

vad gör man inte för att få se hur grannen ser ut liksom.


slurp

Jag har precis druckit upp en stor mugg kaffe innom loppet av en halv minut.

jag vet inte om det är imponerande eller bara korkat..


men fy sjutton vad illa jag mår.

Fotbollshysteri

Åh idag ska jag hålla vølkomstmötet helt själv! vi är ju alltid två stycken då det är mycket att hålla styr på men idag blir det alltså bara jag! det ska bli spännande att se hur det går :)

För övrigt är det hysteri här. Inte minst igår, anledningen? jo.. Italien mötte Paraguai i fotbolls VM.

Jag har faktiskt aldrig varit en speciellt stor fotbollsentusiast. Jag har försökt gilla det och på senare tid faktiskt kunnat kolla på någon match då och då och tycka det är roligt. Men herremingud igår.. Hela gatorna var klädda i Italienska flaggor, folk samlades i stora hopar på alla caféer, barer och restauranger och stod och skrek och tjoade och hade sig.. och jag? ja jag fann mig själv stå på helspänn och vifta med händerna och komma med förskräckta eller glada utrop i nästan lika hög mån som Italienarna själva. Det är svårt att inte smittas av denna fotbollsglädje och för första gången i mitt liv kan jag verkligen förstå varför man följer den här sporten med sådan intensivitet.

Så till nästa match blir det till att inhandla en Italien tröja och köpa sig färg så man kan kladda ner Italiens flagga i ansiktet. och jag vet själv inte om det är sorgligt eller roligt att jag faktiskt ser fram emot det!


Förresten lyssnade jag på och förstod nästan ett helt samtal på Italienska innan idag! :D YEY!

chokolad

Gah.

Carita åkte hem idag och jag bærjade nästan gråta inför alla mina gäster. Inte bara för att jag kommer sakna henne för hon kommer ju snart tillbaks men mycket för att jag hade gett näst intill vad som helst för att vara den som satt på flyget hem.

urk säger jag bara.

Nu ska jag ta mig en långpromenix och rensa mina tankar och köpa chokladpudding :) säg de problem lite chokladpudding inte kan bota lixom.


Team Sicily

Jag sitter och funderar lite på om jag ska orka ta mig bort till frisören.. men å andra sidan har jag inte den blekaste aning om hur jag vill att mitt hår ska se ut. Svåra problem det där.

Jag borde gå ut och springa men jag orkar inte det heller.

blök.


Idag hade vi för övrigt lite personalfotografering, så låt mig presentera the Awesome team of Sicily!


 
Den totala motsatsen till den hierarki som råder på kontoret. Men vi hade alla en bra dag så däför tänkte vi att Peters pojkdröm för en gångs skull kunde få bli verklighet.. som så bara på ett enda kort.



Tjusigt!



<3


mat!

Min kväll består av ostfyllda grillade tomater, vinägergrillad kyckling, dear john och nåt glas vin.


åh fy så hungrig jag är! dock kollade expediten lite udda på mig när jag köpte tre flaskor vin och massa öl. För det första så dricker inte tjejer öl här och för det andra så om de nu dricker över huvud taget så är det vin men de köper i varje fall aldrig tre flaskor på en gång.

men jag menar..

ska det va så ska det ju va.

Förresten så var jag precis och handlade smink och sånna grejer, Helena Rubenstein och Seiness (?) fick följa med mig hem till det lagom trevliga priset av 1600 kr :)


jaja.. det man inte tänker på har man inte ångest för så jag kastade kvittot och ska nu fokusera på mina tomater :)

Vinterlängtan

Jag blir knäpp på att det finns så mycket att välja på! miljoner program på hundra olika universitet :S



och ännu värre är det när det är så jäkla varmt.. fy bubblan vad jag längtar efter snö nu :(













kontorsjobb

Det är söndag idag. jag hade glömt att det var söndag idag.

jaja!


Sitter på kontoret och ska jobba fram till tre, lagom kul. Pappersarbete är inte direkt min starka sida. äh ja, ska kolla runt lite på olika universitet också, tror jag ska söka lite så får jag sedan se om jag tackar ja om jag kommer in. Ibland vill jag bara plugga och ibland vill jag göra en säsong till.

vel vel!


Det börjar bli så jäkla varmt!! och när jag klagar skrattar folk bara åt mig och säger vänta du bara till juli. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur jäkla varmt de kommer bli..

Och FY BUBBLAN vad jag längtar till min semester!! Det ska bli så himlens kul så de finns inte :)


men åh måste försöka alstra lite produktivitet!

Yesterday night was a GOOD night

Imorse hade jag sovit i två timmar och hade en baksmälla som jag inte trodde man kunde ha, de tillsammans med arbete resluterade i en jäkla massa hat imorse.

Faktiskt så mycket hat att jag satt och gjorde en hata lista i huvudet, sen skrev jag ner den men innan jag kan publicera det så dog min dator. Men jag tänkte ändå summera lite vad det finns att hata här i världen

- personer som går för långsamt - jag menar KOM IGEN! hade det varit meningen att vi skulle gå som sköldpaddor hade vi sett ut som dem.
- personer som går mitt i vägen - Om man nu helt nödvändigt måste förlora i tempo mot en snigel kan man väl i alla fall göra det placerad så att de som har lite mer bråttom kanske kan slippa bli gamla och dö av ålder innan man är framme
- Värme - okej, bara för att jag valt att bo på ett ställe med tre dagars regn om året btyder ju inte det att jag tycker om att bli grillad varje dag, lagom gud, lagom!
- personer som inte kan bromsa normalt - nej, det är inte optimalt att bromsa in tre meter från bilen framför och förvandal personen bredvd till ett stort mänskligt klistermärke. Varje bromsning.
- Äckligt självsäkra "charmörer"  - Ciao bella hit och ciao bella dit.. NEJ jag vill INTE ha några jäkla telefonnr, INTE gå ut och äta och definitivt INTE om du är över 30! troligen inte om du är under heller för den delen.


haha, efter några timmars sömn har jag dock lugnat mig lite :)

Igår var så jäkla kul! efter 12h shopping, 5000kr mindre, 3 blåsor mer och några förtvivlade sammanbrott vid miss av buss var jag jäkligt nöjd med min dag och totalt inställd på att slappa hemma i soffan. ha. ha. tji på den, alla skulle ut och jag med, inget att säga till om. Så efter några vinglas på tortuga så bar det av till taormina och en sjukt rolig kväll.

Jag träffade faktiskt mannen i mitt liv igår. Det var helt sjukt och jag trodde bara det hände på film att man såg någon och kände en sådär helt oförklarlig dragning. Det fanns dock två problem,
1. Han var från Irland och skulle åka hem på onsdag
2. Han hade flickvän.

okej det andra skiter jag lite fullständigt i, men vi kan väl enkelt konstatera att Irland inte ligger så optimalt till rent geografiskt när man bor i Italien. Inte om man bor i sverige heller för den delen. Så nu överväger jag alternativen att luska reda på hans address och bostätta mig granne med honom eller helt enkelt ingripa så han missar sitt plan hem och jag hinner utveckla hans känslor för mig till riktig kärlek så han självmant flyttar till sverige med mig.

jaja, jag får väl sova på saken.

here we go again

Idag känns det som jag fått en sten i huvudet.

åhh! nu kommer en sån där jobbig period igen när jag bara vill hem, hata! jag börjar allvarligt överväga att bara jobba med detta en säsong. Jag vet att det är världens bästa jobb men man vänjer sig, det är inte WOW längre och utan bara en verklighet.

kanske det vore härligt att flytta till stockholm och ta något jobb eller börja plugga? men till vad?


kalasbajs.

Hært på kontoret

-Okey, I really don't like one of these vegtables..

-WHAT!? you don't like one of us??

...

-just say something in polish, so we can hear how it sounds..
-what should I say then?
-introduce yourself or something
- Jag heter Kina och kommer från Vetlanda..
- okay.. Isn't that swedish?

...

Well, it was not so fun, I din't like the place.. But then I drank some bear until I felt comfortable

...

-So! Now I'm done with the excursion list for tomorrow!
-Okay, how many scandies are there?
-I don't know yet!!, give me some time!!


...


je,´och de ør mae dejligt, så går man up til 3000 meter och der sir du mae mae jord, och sen sir du mer jord och sen kan du se ønnu mer jord å det ør så jakla brilliant och je, jag bare elsker de pissemeget!

...

-Pardon, hur kan jag ta mig till bussen (på franska)
-okey, vo aller right forward, puis you take droite och then sinistra, comprende?
-no.. but thanks anyway (på franska)


Skrutt

bløh vilken skruttransfer!

Och nu ør jag så hungrig att jag skulle kunna döda någon, men som tur är står borden på Valentinos dukade och färdiga så jag kan smälla i mig vad jag nu vill ha

och min kära mamma har ringt och kollat mina pengar och de är tydligen på G, tack mamma! man är ju lite handikappad när man är här nere gällande sina egna spörsmål med myndigheter. Men alltså, om några dagar kan jag "Shop til I drop"

yey!

Dude, where is my money?

Dagen kan inte bli annat än bra när man loggar in på facebook och möts av ett låångt mail från bästaste Sissel <3

Flygplatsdag idag, transfer och sen välkomstmöte.. och idag är den dagen jag borde fått in mina skattepengar, så vart fasen är de?! usch sorgligt hur svårt det ska vara att fixa saker när man inte bor i sverige, men fy för mitt liv om de inte kommer in på kontot den här veckan, ja då vet jag ju en som är grillad!

Blää, men nä nu väntar bussen


Mobilens sista stund

Äntligen lite produktivitet!

Jobbat, sovit, läst, städat, sprungit och.. tagit sönder min mobil. Japp.. finito! inte bara den utan hela jag är finito för hur fanken ska jag klara mig utan mobil va? ja det kan ju någon svara på. Shit och pitt och mandelröv.

Exakt sex månader fick vi tillsammans jag och min lille vän, jag vet inte hur jag ska reagera.. surrealistiskt. En mobil ska inte gå sönder, den ska tjäna en i alla väder, hur mycket vatten och sand den än får i sig! så är det faktiskt bara.

Och igår missade jag vår fest som vårt "kompis" företag ordnade.. de hade hyrt den finaste båten här omkring och seglade ut med den längst med kusten.. och jag, vart var jag? jo på en annan båt som guide till klockan ett inatt. Men okej då, egentligen klagar jag inte.. sex av de timmarna låg jag på en av de underbaraste stränder jag vet och simmade och solade med några gäster

Det spelas utanför min dörr här, riktigt gammal italiensk musik, sådär filmmysigt, ibland känns det som jag lever i en film.







Bakisdag

Bakisdag ¨på stranden heela dagen!

är så jäkla lame så det finns inte idag, har fortfarande inte riktigt vant mig vid sättet man festar på här nere, börjar vid åtta.. smäller i sig en ansenlig mängd vin, drar till en förpub runt elva, några glas vin och sen till själva stället vid tolv halv ett för att stanna där till fem sex. Usch, imorse var jag stenad!

men okej, igår var det riktigt kul!

Det började redan med min utflykt som var så jäkla lyckad! första gången jag hade en dubbeldäckad buss så visst var det liite jobbigt att ha reda på så mycket folk, men de gillade faktiskt mina skämt (surprise liksom haha) i bussen på väg hem och det var länge sedan jag skrattat så mycket med främmande folk. Det var även kul att inte en enda gissade rätt på min ålder, 25 var det som var den generella uppfattningen! :D och när jag sa att jag var 19 och att alla som svarat över 25 fick gå hem fick jag kommentaren
- Men du måste ju förstå att vi tror att du är äldre, du är ju så jävla bra!! och då applåderade hela bussen.

jag vet att det är skrytigt men okej, jag trampar på jante för fy bubblan vad det värmde och hela jag var nog ett stort leende.

Men kvällen var ju ännu mer lyckad! tacofest med hela teamet och sen till Morgana för partaj! Jag tror vi var hemma halv sex imorse så jag är helt grusig i ögonen, ville inte sova bort dagen heller utan försökte sova på stranden utan framgång. Träffade i varje fall riktigt trevligt folk igår, värdelöst att jag har utflykt imorgon så ikväll får det bli lungt :( men nästa helg är också en helg.

två timmar kvar till matdax :( jag är vrålhungrig.. ypughurt och äpplen får det blir. Men gud, jag skulle kunna begå mord för en äppelpaj.


tjohoo vilken dag!

YEY YEY YEY YEY

och bara fær att poøngtera så YEY ønnu en gång!


idag har jag snackat hur mycket italienska som helst, okej att det var i nivå med en ettåring men strunt i det, I made my point. Tror jag, comprende?

Nu ska jag tagga caritis infær trøff med dr kosmos.



utflyktsbilder



Mamma.. det är något jag inte har berättat för dig :)



Gondol till Etna.. vari jag träffade en tysk tant som vägrade snacka engelska utan frågade allt på tyska. Intressant att veta att man har tyska skills också



Båten från stromboli, mitt ute på havet i mörkret.. kanske min vattenskräck sakta håller på att ge med sig :)


grazyy day

Crazy dag!

åh jag önskar verkligen jag kunde skriva mer om jobbet och få ur mig massa.. men då vår bloggpolicy (yepp, vi har en bloggpolicy) är hårdare än hårdast får jag snällt utelämna alla mina åsikter om saker som hör jobbet till.

Min siesta idag gick åt till att sova, snart välkomstmöte och sedan troligen back to bed. Håller jag på att bli sjuk tro? carita ska hem snart.. usch och fy och blä.. vad ska jag då göra? men eftersom hon bor långt åt ingenstans, närmare bestämt kiruna verkar det vara dåligt med flyg. SÅ jag håller lite tummar och tår över att hon inte tar sig hem. Oj vad hon skulle strypa mig om hon läste detta :)

För övrigt vilken dag är midsommar? måste googla.. trots att jag kommer vara den ensa svensk här över midsommar ska jag banne mig sjunga små grodorna och äta jordgubbstårta. Danskarna tycker att jag är en tönt och vägrar.. men haha! de har underskattat mig, jag ska allt få dem att vara med och dansa runt den där jäkla stången om jag så ska lyfta en fot i taget åt dem.


jaja, nu ska jag gå och stå och snacka inför 60 pers. Om någon hade sagt till mig att jag skulle göra det utan att ens blinka nervöst för några månader sedan hade jag inte trott dem för en sekund.

RSS 2.0