Random





Årets kort? Båda från kräftskivan. Knäppaste och roligaste festen på länge?!

oj vad saker som hände. Inkluderat lite grästuggande och en övertygelse om att sova ute vid en forsande flod. Men det jag minns.. kul!

Kära Heslafamilj, vad skulle jag göra utan er?

Det blir en spännande vinter.

.

"The only thing that stands between a man and what he wants from life is often merely the will to try it and the faith to believe that it is possible"

- Richard M. DeVos


Stänga dörrar och sluta kapitel.

Idag skiner solen och jag är lycklig för det!

Sen finns det kanske andra saker att inte vara lika glad för, men när man vet så vet man, och vet man inte så vet man ju egentligen visst. Så därför stängs dörrar och fokus förändras.

Snart har jag ferie och det finns mycket att vara glad för. Så därför väljer jag just det; att vara glad! resten dör när man inte tänker på det.

Nu lite minishopping i metropolen Gol city.


Passet funnet!

Åh insåg att jag helt glømt bort att berætta.

Ni stackare som gått och oroat er før min skull, bitit på naglarna och inte kunnat sova. Ni kan nu sluta med detta!! før Tadaaa; PASSET ÅTERFUNNET!!!

ja herregud, 1600 behøver aldrig læmna kontot (eller ja.. hehe) och jag behøver inte få vetskap om hur det ser ut innanfør væggarna på svenska ambassaden i oslo. Och viktigast av allt, jag behøver inte stå och bråka med Italiensk flygpersonal om huruvida jag kan eller inte kan åka på ett provisoriskt pass.

"Nu øverdriver du" kanske någon tænker. "Ett provisoriskt pass gæller ju æven i Italien och det vet ju flygplatspersonal om"

Och det kan ni ju få tro om ni vill. Men Italien ær Italien. Och hur mycket jag æn ælskar detta vackra och passionerade land, så kan man helt enkelt inte komma ifrån att om man har ens den minsta avvikelse från normen gællande viktiga saker som har någonting med admiistrativt arbete, extra arbete eller någon form av byråkrati att gøra så kan Italien inte helt ømøjligt vara det værsta land som finns att vistas i.

Men nåja. Hur det nu æn må vara med den byråkratiska delen, kan man ju inte annat æn bli målløs av kærlek nær man ær på plats och har vyn på kortet framfør sig.

Sicilien, jag ælskar dig.




Frulle

Mysig morgon på Gol Bakeri!

Älska att äta frukost på fik, älska att äta allting ute över huvud taget.

Det är med total säkerhet jag vet att när inkomsterna börjar rulla in på lite högre nivåer än nu så kommer majoriteten av dagsintaget av mat intas på restauranger. Jag har bara ingen ork, vilja, lust eller tid att stå och laga. Och fy bubblan vad trist att spendera en timme framför spisen för att sedan äta upp allt själv på fem minuter.

nejdå. Tacka vet jag en bra restaurang utan massa disk efteråt. *tjej som saknar denna del av guidelivet till MAX!*

Ja tänk, tror jag kan räkna gångerna vi åt hemma på sicilien på en hand. Nästan i varje fall. Men så var ju prisnivån kanske lite annorlunda än vad som är i Norge. Herregud säger jag bara. Makalöst.

Nu blir det jobb, erbjöds ledighet men tackade nej! inte dåligt va?!
här hör jag ett unisont -VAD DUKTIG DU ÄR! 
 
Ja. Tack! det var snällt sagt.

Have you ever had the feeling that no one knows





Underbart ♥



Så mycket tankar.


För mycket sömn

Okej, nu måste det vara nog.

Igår sov jag till 12, idag till 13 ?!?! Har bokstavligen ont i huvudet av för mycket sömn.
men okej, min kropp kanske behöver det.

Ruskigt lugn period just nu, inte mycket fest. Jag är så fruktansvärt asocial, instängd i min lägenhet med diverse filmer flimrandes på datorn. Okej, nu är jag oftast inte helt själv men ändå.. eremit är mitt mellannamn i dessa tider. Som en lång väntan på något. 

Leva på drömmar. Mycket som cirkulerar i hjärnan.. som att det var ovanligt i och för sig. Kan inte riktigt skriva om det som rör sig där inne heller, jag vet ju knappt själv.

Nåväl, det finns ett bra ord för det hela; Tid. Allt handlar om att ge det nog med tid. Då får man klarhet.


Nu blir det tacos! och så ett långt skypesamtal med någon som är väldigt saknad lite senare!

.


helvete

Bara för att förtydliga ångesten från förra inlägget..




GAAAAAAAAAAHHHH!!!!!!

Idiot?!?!

Har lust att begå mord.

På mig sjælv.

Passet ær borta. Væck.

FAN TA DIG har jag lust att skrika till min hjærna som envist totalvægrar att komma ihåg någonting som har att gøra med denna livsviktiga ægodel.

Har googlat på vad jag ska gøra. Två alternativ.

1. Ta tåget hela dagen till sthlm på tisdag, sova en natt, gå till polisen och fixa nytt pass, ta tåget hela dagen tillbaks. Åka till sverige dagen innan italien. Køpa ny biljett från stockholm och kasta pengarna før befintlig biljett i sjøn.

2. Åka till flygplatsen, hoppas på att "slut på provisoriska pass" skylten på Gardemoen har tagits ner och betala 1600 och åka. Alternativt att skylten inte har tagits ned och jag får ta tåget tillbaks.


Jag vet inte jag. Bægge alternativen kænns ungefær lika.. ja vad ska jag sæga..



FØRJÆVLIGA!!!!!!!!!!!!!!

Semestertider

Biljetter bokade! Äntligen.

Oslo - Catania 6/9

Catania - Rom 13/9

Rom - Stockholm 16/9

Och sen? jaa, det får vi se. Vetlanda? Göteborg? Turkiet?

Men åh om ni bara visste hur mycket jag ser fram emot min semester, helt galet! Är så slut, har ingen lust att göra något förutom att prata om djupa saker och se på film och läsa. Men ska försöka peppa mig till utgång ikväll i alla fall.








shake the dust

Snubblade över ett namn idag. Nadia al-sakkaf. Chefsredaktör och ägare av Yemens största fria tidning.. såg en intervju med henne på Ted.com och kom därifrån vidare till hemsidan www.shakethedust.org

En liten dokumentär om människans enorma styrka, vilja att höras och vara någon.

Ville bara dela med mig, är helt rörd.


Wictor

Har æntligen kommit igång med letandet av bil. En stor grej det dær, det måste ju klaffa. Ni vet, kænslan av att verkligen ha hittat rætt. Bil nummer två ær næstan svårare att hitta æn bil nummer ett. I alla fall om bil nummer ett var "Bilen". Wictor. Det var kærlek det.

Man kan sæga att jag hade en speciell relation till Wictor, men sen var han ju också något verkligt speciellt. Jag kan nog rækna det som faktiskt fungerade på Wictor på en hand. Vaken broms, gas, dørrar eller mætare kommer med i den rækningen.

trots detta, vilken bil! 30 minus(!), 30 plus men han stællde alltid upp. Nær jag sitter dær på min 80-års dag kommer jag berætta historien om Wictors sista æventyr før barnbarnen och jag kommer ha tårar i øgonen. Branæs - Vetlanda. 50 mil. Fullknøkad. Ingen luft i dæcken. Och han høll ut. Ænda till uppfarten till lægenheten. Punktering.

Han høll ut hela vægen hem, hela vintern och jag vet inte hur många mil. Och først de sistra metrarna gav han upp. Vilken kæmpe. Vilken lojalitet.

Så ja, man kan ju sæga att bil nr 2 har en del att leva upp till. Men ja, gud vad jag længtar efter den frhet en bil ger. Har saknat det nåt fruktansvært.



saknad sak!


Ræddningen

13 h jobb igår, 15h idag!

yey, vilken passion, vilken energi, vilken glædje!

nej men okej. Man måste ju børja træna eller hur? nær jag står dær om 8 år med mitt førsta hotell så kommer jag ju vara tvungen att jobba ihjæl mig. Lika bra att børja vænja sig.

Och så har vi mina magiska underverk. Mænniskans fræmsta upptæckt.

Vild gissning? Någon?


Elskade Elskade koffeintabletter.

Terrorist

Vaknade och det första jag ser när jag loggar in på internet är att skatten har kommit!! 35 000 rakt in på kontot, kaaching! yey, lycklig tjej här!

Men dagen har egentligen bara ett syfte. Att få reda på vem i hela jäkla världen som tyckte det var en bra idé att smälla av två smällare utanför  mitt fönster inatt. Jag fick bokstavligen en hjärtattack och trodde vi blev invaderade av utomjordingar. Helt seriöst vågade jag knappt andas och definitivt inte röra mig på en HALVTIMME?!

så nu. Jag har mina misstankar. Och om det finns någon riktighet i dessa.. ja då.

Då är det krig.



Allt møjligt

Klockan ær 18.18. Nær jag var yngre tænkte jag att nær klockslag visade på samma minut som timma och jag sa ett namn høgt tænkte den personen på mig.

I efterhand slår dig mig att denna tanke nu nødvændigtvis inte behøvde vara særskilt positiv.. men ack, då gav den mig lite trøst i min olyckliga kærlek.

Dagen har varit vældigt bra, vaknade utvilad trots lite rødvin och en lång kvæll igår.. men kanske ær det det som gør en utvilad också. En kvæll med mænniskor man verkligen tycker om.. æven om det blev en hetsig diskusion om viktiga æmnen. Roligt det dær, har aldrig tidigare bott på ett stælle dær det har varit mer diskussioner kring politik och værderingar som hær. Gillas mycket starkt.

En månad kvar nu, sen ær jag på min ælskade ø igen. Med ælskade mænniskor. Fast lite kluvet ær det såklart.. men ingen ide att tænka på det, det ær ju som det ær ændå.

7km løprunda i regnet igår gav mig værkldens træningsværk, illa! nu har benen vilat i en månad och det ær dags att køra igång igen!

God Morgon!

Sicken hærligt morgon jag hade!

Vaknade upp och steg ur min fluffiga kingsize dubbelsæng och vandrade øver mitt fællskinnsbelagda golv før att ta ett långt bad i jacuzzin innan jag satte mig i min limousin med tillhørande chauffør och åkte upp mot jobbet vilandes med det tjocka duntæcke som fanns till mitt førfogande.

Eller så hoppade jag upp ur en halvt søndrig sæng i ett iskallt rum tio minuter innan en bucklig buss skulle hæmta mig, jag hann skvætta lite iskallt vatten i ansiktet och slænga på mig maskara som strax kletade ut sig øverallt och så hoppade jag i min skrynkliga uniform, kastade i mig en torr knæckemacka och gick ut i den redan anlænda vintern om man ska døma av temperaturen.

Detaljer.

Minns inte riktigt.




har nog førresten inte visat hur jag bor hær i norge æn. Hær har ni en bild på min lægenhet, inget speciellt direkt.. men den duger så længe.


städning

Borde verkligen städa. Det är verkligen kris. Meeeen, vad gör jag istället? inte ett dyft.

Hur jäkla svårt ska det vara med den dära självdisciplinen?! Hur ska jag få folk att göra som jag vill om jag själv inte ens kan göra som jag vill. vavava?! har jag lust att skrika åt det där andra jaget inom mig som så frenetiskt försöker kväsa alla eventuella ansatser till en rörelse som innefattar mer än rörande av fingrar över tangentbord och kliande i näsan.

okej, det sista var kanske mindre offentlig information egentligen.

Det stora problemet med städning är att det alltid börjar med en enorm mental ansträngning.. närmligen frågan; Vart ska jag börja? Redan i det första stadiet står man inför en stor mur och det suger liksom livskraften ur en att behöva lägga upp en strategi och se över röran för att kunna se det mest effektiva sättet att förvandla sin svinstia till en om inte underbar idyll så i allafall till något beboeligt.

Det är alltså där vi står nu, jag och min Cillit Bang. I vägskälet mellan att ta i med hårdhandskarna och köra genom lägenheten en gång för alla. Eller att skamfullt krypa ner i soffan med en filt över huvudet och stoppa i mig ett paket digestive medan jag i fosterställning övertygande mummlar om att det ju faktiskt har varit värre.


Drömmar

Gissa om min kropp älskade mig när jag faktisk kom i säng innan nio! och sov klockan tio. Underbart!

Mindre underbart att vakna 05.20.. men, ändå ganska okej.

Nu till dagens fundering.. tänker ibland på det här med att drömma. Att man drömmer om något eller någon som man egentligen inte har den minsta anledning till att drömma om. Inatt kom en ganska gammal vän upp i tankarna.. och jag kände verkligen hur mycket jag saknar honom!

Betyder drömmar någonting? jag har ofta tänk på det innan, men faktiskt! varför skulle de annars kännas så mycket?

give me a bed

Jag är så jäkla trött så jag hallicuinerar. Måste, måste, måste verkligen skärpa mig med sömnen! Alldeles för mycket festande och alldeles för lite tankar på hälsan.

Försöker hitta vettiga biljetter till sicilien, detta visar sig vara ett omöjligt uppdrag. Med reguljärflyg måste jag byta tre gånger och betala ca 2000 enkel väg. Återstår att vänta och hålla tummarna för att fritte får upp några lite billigare biljetter.

Ska strax gå och lägga mig. Har sjuvakt och MÅSTE sova. Senast klockan nio är det jag som ligger i sängen. Och imorgon är det jag som städar lägengeten. Grundligt. Och kastar ut en förskräcklig kryddväxt som blivit hitsläpad av en viss en och nu står och förpestar min lägenhet. Jag och rosmarin är har ingen person (växt-) kemi kan vi enkelt konstatera.


Lørdag

Sov hela 6,5 timme inatt! Inte så mycket kan tyckas med i jæmførelse med de andra nætternas 4-5 timmar så kænner jag mig ruskigt utvilad idag! Kan behøvas.. kommer inte komma hem från jobb førræn kl. 22.00 idag.

Butter och negativ ær sinnesstæmmningen idag. Alltid denna negativitet inom mig. Men okej, jag arbetar på det!

Lite mindre æn en månad, sen ær det semester. Kan ni førstå det?! semester!!!

Fram till dess ska jag førsøka øverleva.





Ibland saknar jag så mycket att jag får ont i kroppen!


Reclaim

Lyx är verkligen att få middag lagad utan att ens be om det!

Ikväll blir det klipp och klistra pussel. Om motivationen inte kommer till mig frivilligt så får jag dra hit den! Bilder på resultatet kommer

Trött!

Åh är så sinnessjukt trött så det finns inte! Ännu en natt med 2 timmars sömn. Kan bara inte sova och det driver mig till vanvett.

Får pina mig igenom dagen och så ta lite siesta när jag kommer hem, fast då står ju sushilagning på schemat också!

Joel försvann inatt. Det första tecknet på att sommaren snart är slut.. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag saknar verkligen vintern och kommer älska att kunna stå på skidor när jag vill igen, säkert kommer jobbet också höjas någon nivå. Men det är alltid lika trist när folk försvinner, denna gången kanske lite extra.

Nåväl, det där är sånt som man inte kan påverka och därför inte ska tänka så mycket på. Jag är glad att finaste Kajsa och Johanna stannar kvar, utan dem skulle jag gå under.

Sitter och bloggar när jag borde göra mig iordning till jobbet.. skjutsen kommer om en halvtimme och jag sitter med håret i en stor tofs på huvudet, helt fel kläder och inte ens en antydan till smink. Nu blir det stress. Igen. Att jag aldrig lär mig.

Better feelings

Vaknade med ett ganska mycket bättre humör idag. Väntar bara på Kajsa ska vakna upp ur sin koma och ta sig en promenad med mig! Lovade att låta henne sova länge, men tror jag ska gå in och hoppa i hennes säng ändå.

Klockan halv elva ÄR länge.

Måste hinna diska, städa, tvätta och stryka lite. Och jobba. Här finns ingen tid för några sovmorgonar halva dagarna.

Åh så härligt att känna sig pigg och glad! Tänk att ett litet samtal med de som står en närmast kan göra sådana underverk för själen ♥






Someone like you



Så underbar!

RSS 2.0