Jaha?!?!

Vart fan är min snö?! 

Nu börjar det gå för långt. Det är snart december.






Saknad

Bra grejer!



Bild från igår, snodd av Soffan! ja.. ni ser ju, kvällen var bra!


And you can't hurt me anymore. Cause I left my heart in my other pants.

Gårdagskvællen var så jækla grym!

Faktiskt tror jag att den ligger bland topp 3 av alla utgångar hær. Sov några timmar føre vi børjade parta och vaknade helt utvilad, glad och ruskigt pepp. Sådær att man riktigt kænner i hela kroppen att kvællen kommer bli bra!

Så en riktigt kul førfest och en sjukt kul bussresa till hemsedal senare har hela vår grupp intagit dansgolvet och står dær i flera timmar! Perfekt mængd alkohol, perfekt atmosfær och massor av kul mænniskor!

Och inte ens idag har det varit særskilt jobbigt, lite sliten och kanske aningens tunga øgon men øver lag en vældigt førlåtande bakfylla. Perfekt liksom.

och vet ni vad?

OM EN VECKA ÅKER JAG!!!

Hemsedal

"A smile is a curve that sets everything straight"

Okej, så himla illa är ju inte dagen egentligen. Det vände där någonstans runt 12 när jag bestämde mig för att det nog trots allt är ganska bra och att jag för fasen är den som bestämmer över mitt liv. Bestämmer jag mig för att jag inte har ångest och mår dåligt, ja då är det ju så det är! 

Sömn några timmar och så blir det partaj i hemsedal. Kanske inte direkt så att min kropp älskar mig för detta beslut men vet ni vad?! man lever bara en gång. 

Och jag är ju trots allt bara 21.

I've got soul but I'm not a soldier.


Okej. Nog før att det sker att man tar dumma beslut men gårdagens kan slå mycket. Utgång vid klockan ett då man ska upp klockan sex?

Note to self; Om det redan vid førsta klunken PEPSI kænns som att man inte riktigt ær hand i hand med sig sjælv, fortsætt då før allt i værlden inte med øl. Och om mængden mat under dagen motsvarar storleken på din næve, førsøk att hjælpa hjærnan till slutsatsen att alkohol eventuellt bør intas i måttliga mængder.

Eller helst inte alls.

Och som om dagen inte redan var førjævlig så har snart all snøn regnat bort.


Seriously?

Let it snow, let it snow, let it snow

Lycka det är att vakna upp utvilad, dra undan gardinerna och mötas av vitt vart man än kollar. 

Nästan så man får tårar i ögonen av glädje ♥

Glömde min kamera på fjället, typsikt!! tänkte ta mig ut på en promenad och ta foton, men får nöja mig med bara promenaden. Men först frukost hos Kajsa, i detta nu försöker hon griljera en julskinka. Ska bli spännande att se om hon lyckas! 

9 dagar kvar. 

Jag är bara ett enda stort leende idag.

Schmaker gott


Bästa reklamen någonsin eller?!?!?

Man måste ju bara älska Norge.

Kærlek

Hela fjællet ær fullt av SNØØØØ!!!!!

Kanondag!

Har haft en sån sinnes bra dag! 

Var hos läkaren imorse och fick mina sömntabletter utskrivna (glömde köpa dem efteråt dock så därav den sena timmen ikväll). Tog sedan en fika på stan med massor av skratt i några timmar innan vi gick in till Libris och inhandlade lite pyssel. 

Satt sedan med Johanna och skrev ner "motivational quotes" på massor av julkort, samt en personlig julhälsning. Sedan försökte vi hitta de mest avlägsna byar och platser som finns i norge och så tog vi ut en person i varje ställe som vi sände korten till. 25 stycken allt som allt. Ett ska skickas till Alex Schulman också. Och ett till Özz Nujen. 

Kvällen avslutades med en ruskigt spontant beslut om bio, vilket innebar att vi fick hetsköra lite för att hinna dit i tid. Eftersom vi bor i en enorm metropol med så mycket filmer att välja mellan att man inte kan hantera det, tog vi det säkra före det osäkra och körde Twilight igen.

Dreggelnivå i de scener Jacob är med; HÖG. 

Soova nu för att orka upp i lagom tid imorgon, en liten utflykt till Ål för att äta frukost står på dagordningen!

Vackra Johanna! den mest fotogeniska människa jag träffat i hela mitt liv?


snart åker vi!

Första biljetterna bokade ♥

Paris










Sov inte så mycket inatt, men under de timmar med stängda ögonlock drömde jag mig tillbaks till Paris. Vaknade och gick igenom bilderna därifrån. En sån enorm lycka att jag snart, snart är tillbaks. 

Måste häda lite, för även om jag älskar stockholm är det inte staden jag tänker på när jag tyst sjunger för mig själv;
Av städer jag känner i världen, är du den stad som har allt.

Och det är alltid något mer

Borde sova men en överdosering av koffein gör det omöjligt. 

Har haft en bra dag, lite utmaningar och kreativitet. Egentligen har jag en väldigt bra period över huvud taget just nu. 

Dragningen åt något större har dock gett sig tillkänna igen, små pockande puttar.. som när någon väcker en efter en lång, behövlig sömn. Man kan redan i sömnen känna dem, de där försiktiga försöken att väcka en. Någon som talar om att nu, nu snart är det dags att öppna ögonen och ta sig an världen. 

Välkomnar det och räds det. Räds det för att jag vet att om det står på sig finns inga alternativ, räds det för att jag vet att det kommer innebära en hel del ledsenhet. Välkomnar det för att det inte finns något annat som någonsin fått mig att känna mig mer levande. 

Min autopilot börjar hacka. Och jag börjar känna mig redo. 



Rogers Park




 Återupptæckte en gammal spellista på spotify! Denna ger mig fortfarande lite gåshud!

22 november

Vaknade imorse, kastade av mig mitt fluffiga duntäcke, hoppade i understället och skidkläderna och kastade mig ut i de meterhöga snödrivor som låg utanför min dörr. Kastade mig runt i detta vita vinterland i flera timmar innan jag drog på mig pjäxor, skidor och svischade nedför manchesterbackar på flera kilometer innan jag avslutade med en varm choklad på toppstugan. 

Eller så vaknade jag i en ganska ostädad lägenhet, skänkte en misstrogen blick till högre makter över den totala brist på någonting vitt utanför fönstret. Gav mig i lag med städningen i en tröja som hängt med sen nian.. åt tre skorpor till frukost och stod och frös ihjäl utanför dörren innan jag insåg att jag stod i en vattenpöl och har nu inga tofflor. Nu gör jag det jag tycker är roligast i hela världen; städar garderoben. 

ja så kanske det kan ha varit. 

Minns inte riktigt.

Längtan!!

Sitter och planerar resan med Kajsa innan jobb!

WAAAAH vad jag ser fram emot det!!!!!!


20.11.11


Inställd resa

efter MÄNGDER med strul kring Kenya resan blir det idag så att den ställs in. 

Väldigt trist på ett sätt men samtidigt så ganska okej då säkerheten är något tveksam samt att det verkligen varit så sinnessjukt mycket problem. 

Och nu kan jag äntligen förtella om vår Plan B som egentligen är det vi båda verkligen, verkligen ville. Vi ska åka på en JULRESA genom några städer i Europa i 2 veckor! Paris och London är självklara destinationer och så får vi pussla lite med de andra platserna. 

Har ni en aning om vilken lycka det är för en sån julälskare som mig att få fira jul i några av Europas största städer? att få sitta med i Albert Hall och lyssna på en julkonsert, stå under Eiffeltornet när snön (förhoppningsvis) faller ner. 

Jag är så lycklig att jag inte ens vet vart jag ska ta vägen.

 


.

Changes is the essens of life. Be willing to surrender what you are, for what you could become.




Utmaning och driv

Wah vilken dag! 

MÄNGDER av jobb och kanske har jag varit i mer produktiv form andra dagar. Trots det, kändes härligt med lite utmaningar. 

Just nu går jag på energi som egentligen inte existerar och detta innebär ju självklart att tankeverksamheten rör sig i okontrollerade banor. Just idag har det funnits mycket tankar kring framtiden, har haft en ruskigt bra tid på Gol nu det senaste, och egentligen har jag det fortsatt! men någonstans börjar det dra och streta. Den där sanslösa rastlösheten som vaknar till liv.
Nåväl, om lite mer än två veckor blir det Kenya!! resan innehållande precis alla problem som möjligen kan uppstå. Men strunt i det, för det handlar om att RESA, att röra på sig, att få byta ut vardagen och att vara på väg igen. 

tänk att en dag vakna upp och vara färdig. Att känna att man inte måste kämpa och streta efter det som ligger ännu lite längre, ännu lite högre och ännu lite svårare. Att inte drivas så hårt innifrån, att bara vara förnöjd. 

Fast jag tror också att om den dagen någonsin kommer,
då kommer mitt liv ha förlorat sin mening.

Smakprov

Sitter och redigerar bilderna från Barnkalaset, här har vi ett litet smakprov! Ser lovande ut eller hur? haha har fått mig några goda skratt!

Har en huvudvärk från helvetet, har ätit endast en SUNKIG toast från Narvesen och har en troligen halvskadlig mängd koffein i kroppen. Men trots det är jag väldigt glad, mestadels beroende på att jag vid varje blick mot fönstret möts av vita grenar och snö på marken ♥

snart, snart är det möjligt att konsumera lycka på hög nivå i backarna!

Sen kväll

akkurat hemkommen efter ännu en seeen kväll.

Tänkte vara helt utan tillsatsämnen ikväll och körde till Pers, men fick snällt parkera Hugo i garaget då påtryckningarna blev för stora. Efter x antal Hot shots och en efterfest hos C. som faktiskt var väldans trevlig sitter jag nu ännu en gång hemma i min soffa och har aningens tyngre ögon än vad som är helt hälsosamt. 

men vet ni vad? just ikväll (och de flesta kvällar under denna period) bryr jag mig inte ett dyft. 

Mina ögonlock väger sanslöst dock och måste snart kapitulera inför ohanterbara doser av sömnlöshet. Imorgon blir det promenad till stan och kaffe på Pers. Kanske låter vi saker vara lite komplicerade. Har dock utformat en särskilt lång utläggning till just den tesen, får dela med mig en dag då hela hjärnkapaciteten inte enbart måste användas på rättstavning. 

Men nu får jag frigöra mina ögon från linserna och kanske ta tag i framtiden. 

Sover sittandes. Kanske dags att se sig besegrad.

Jöbb




Receptionsmöte och kvällsjobb. Nog har jag en fin arbetsplats, eller hur?


17 november

Drog mig iväg till Pers igår med N. Bestämde mig hastigt och lustigt att åka till Hemsedal efter lite påtryckningar och peppade järnet, hemma för hämtning av linsgrejer och ting blir beslutet ett annat och kvällen slutar med att jag sitter fram till klockan sex i morse med C. och pratar politik och livets mening. Men faktiskt en väldigt trevlig kväll. 

Så knäppt när jag somnat så sent/tidigt har ingen förmåga alls att sova längre än till 11 ändå, blir så fruktansvärt rastlös av att veta att det är dag. Så nu frukost på bakeriet med Erika, ska bara försöka få igång Hugo. Igår ville han inte starta utan startkablar. 

I -10. Vad sker vid -30?! 

Kul att se.

Filosofi

Sitter och filosoferar med Johanna. 

Ett samtal om kärlek och olikheter och allt därimellan. Konversationen når sin höjdpunkt när följande dialog hittar sin plats i livets bok. 

Jag; (med håret ståendes rakt upp i frustration) Vad FAN hände med raka puckar?!
Johanna: (med fruktansvärt pedagogisk stämma, med händerna runt låren och benen rakt upp i min soffa): Det är inte så många som kan skjuta med raka puckar.. de flesta suger faktiskt på hockey.


Jaha.

Där har vi alltså svaret.

Sometimes when I close my eyes, my heart opens without a warning

Drömmar! 
Don't we just love them sometimes. 

Nåväl. En lussebulle till frukost och dagen kan väl inte bli annat än bra! 


Satan i gatan vad jag måste ta tag i löpningen idag. I den här takten är jag snart tillbaks alla kilo plus en hel del julränta. På med skorna och understället så är det bara att bege sig ikväll. 

Men först lite produktivt arbete.

Julbak

Sitter här halvdäckad i soffan och väntar på att sömntabletten ska verka och jag får glida in i sömnen. Mår fruktansvärt illa, kan bero på den ganska extrema mängd julbak jag stoppat i mig. Kan också bero på linserna, tror jag haft dem i två månader?! måste börja föra anteckningar över när jag byter. 

Har haft en underbar kväll med underbara människor. Bak och kärlek i mängder, kul att städa bort det imorgon.. fast Johanna diskade åt mig vilket ju minskar arbetet med ca 80%. Tack! 

Känner tröttheten komma krypandes, och tankarna. Så klart. Herreguuud vad jag tänker mycket när jag är trött. Så därför, sängen och sömnen! 




Chocolate chip cookies, Lussebullar, Knäck och Fudge. Liite gott eller? :)

Changes

Lite variation behövs, känns härligt att vara brunett igen!

Perfekt kväll

Blev en väldigt tidig kväll hem, klockan är bara kvart i ett och jag sitter i soffan. Men vi började ju redan åtta så blev trött och kände att det var tid att sova. 

Har haft en sån underbar kväll, Skrattat så jag gråtit och verkligen stannat upp helt stilla emellanåt, bara lyssnat på allt stoj och kännt en sån otrolig lyckobubbla för att få tillhöra det här gänget och få vara med om sådana här kvällar. Har blivit några riktigt bra kort också! Ska bli kul att gå igenom kameran imorgon. 

Gud vad skönt det är att sitta här helt nykter och ändå ha gjort något. Har druckit endast tre öl de senaste två veckorna och har all lust och vilja i världen att fortsätta ha det på den här nivån ett tag. Självklart kommer jag vara den första att kasta mig på resor till Hemsedal när som helst och hur som helst, men allt mer utan alkohol. Har fortfarande ruskigt kul, men slipper all den där ångesten som nästan alltid kommer på köpet. 

Några sidor läsning och så sängen, imorgon en tur på fjället för att sedan ha myskväll. Eventuellt hämta hem N om han får okej på det. 

Godnatt ♥

Kalas

Superpepp inför barnkalaset ikväll!

Marie och Frida har brytit normerna och istället för en sliten fest med massor av drama ute kör vi en kväll där vi bejakar barnen inom oss! yeye. Okej, som ni ser på bilden hade jag och Kajsi inte direkt den största striktheten gällande att det skulle vara knytet till barn.. Cowboys. Men det kan ju vara Barncowboys.

Och får rysningarn av den här låten, helt jäkla underbar




"I don't wanna leave you but I must keep moving"

Åh hjälp vad många gånger det är exakt så det kännts. 


Men nu BARNKALAS! :)

Nu när allt är grönt

Morgonstund har guld i mun

Eller okej, idag hade klockan 11 haft mer guld.. lite trött. Men kärlek till sömntabletter just nu, somnade direkt när jag faktiskt gick och la mig och har inte vaknat en enda gång. 

Morgonens repeat; 




Just gotta have faith

Har haft en sån bra kväll. 

Visserligen fick jag åka hem från Hönefoss utan N. då han inte fick skrivas ut likväl. Men trots detta så var det trevligt att hälsa på honom och dessutom riktigt härligt att få köra en bit. Tänker på ett så bra sätt när jag kör bil, känner mig så fri och då blir automatiskt tankarna så mycket mer förankrade i den jag är och speglar oftast vad jag i grunden tycker. 

Svårt att förklara. 

Väl hemma tog jag mig en löptur/promenad (glömde knäskydd och fick kapitulera med springandet efter halva vägen). Den märkligaste sak skedde på vägen hem, stannade vid bron som finns den sista biten och stod och såg ut över floden nedanför, förutom bilkörning är löpning en sak som ger mig en sån härlig frid och känsla i kroppen och medan jag reflekterade över mitt liv så fick jag en sån stor lyckokänsla som nästan gav mig tårar i ögonen. Den senaste tiden har varit ganska tung emellanåt men nu är jag verkligen påväg tillbaks. Finns så mycket att vara glad och tacksam för om man bara öppnar ögonen och ser det. 

Och helt seriöst, medan jag tänkte dessa tankar och kände denna glädje så föll en snöflinga från himlen. Ni vet ju hur jag har tjatat om den där snön, sneglat upp mot himlen och muttrat mitt missnöje till högre makter. Och just i den sekund som jag faktiskt accepterade saker inom mig så kommer den. Okej nu låter jag som någon som borde gå på medicin kanske men det var ett märkligt ögonblick. 

Stod där länge, länge och bara log och försökte fånga flingorna i händerna. Hej Kina 3 år. 

Det jag egentligen vill ha sagt var att det har varit en väldigt bra dag och att jag i just detta ögonblick känner genuin lycka  ♥



Underbaraste idén någonsin!

Håll alla tummar och tår! 

Har fått en helt sanslöst bra idé och hoppas nu mer än mest att den går att genomföra. Vill inte ventilera ännu, hoppas för mycket men i sinom tid kommer ni kunna dela min glädje!

ÅÅÅHHH jagvilljagvilljagvill!!!

Men lugn nu. En dag i taget. 


Nu en två timmars resa på en väg som normalt sett tagit 40 min om den legat i sverige. 

Men ska hämta hem N. och då är det okej att stå ut med lite jobbigt väglag.
Jag, Hugo och radion mot Hönefoss.

11.11.11





Sån härlig dag! Vaknade av massor av skratt för att sedan sitta inne hos Erika och äta scones och mysa. Med pyjamasen fortfarande på åkte sedan jag och Johanna för att sola men bestämde oss för att bara åka vidare och kom till Ål där vi stannade för att ta en fika. I pyjamas alltså, såg eventuellt lite roligt ut.

Och kvällsaktiviteten ser ni ju, julpyssel och städning. Nu luktar det pepparkaka och jag har en riktig glädjeboll i magen! Nu fattas bara snön ♥

Tillbaks på ruta ett

Välkommen hem Kina.

Inte ens en natt hann jag vara hemma förrän karusellen börjar snurra. Ett sms klockan halv fyra får mig att flyga upp till N. som har kollapsat igen och måste tas med ambulans till sjukhuset. Var så slut både mentalt och fysiskt att jag bara satt och skakade medans ambulanspersonalen tog hand om honom.

Nu är läget stabilt och han mår bättre, men fortfarande finns det så mycket under ytan som behöver upp och ut. Allt vi kan göra är att finnas där för honom och stötta honom mot rätt håll.

4 timmars sömn på över 50 timmar och en hel dags bilköring börjar sätta sina spår, är mer död än levande just nu och allt jag egentligen vill är att krypa upp i soffan med en stor filt och bara gråta ut lite av tröttheten och sedan sova mig igenom allt.

Istället jobb till halv tolv. Ikväll blir det tungt.

Äntligen Hemma

Efter en sån djävulskt lång väg är jag äntligen framme! 

Sitter fortfarande kvar i en form av mild chock över den makalöst urusla standard som Norges vägnät befinner sig i. Hur detta i övrigt underbara land kan ha en sån imponerande låg kvalitet på vägarna övergår mitt förstånd. 

Kanske undrar ni om inte detta är lite en överdrift men jag ber då å det vänligaste att åka en mil eller två in i vårt kära grannland. Att ligga i x hastighet på motorvägen från stockholm till gränsen för att sedan sakta ner till 70?!?!?! resterande bit av vägen kan ju få vem som helst att börja tugga på ratten i ren frustration. 

Att sedan Gpsen väljer att sluta fungera precis utanför Oslo och lurar in mig mitt i centrum så det tar mig en timme att hitta ut igen kanske inte direkt skapade mer harmoni inom mig. 

Nåväl, nu är jag och min käre man (bil) äntligen hemma och har nästan packat upp. Johanna kommer från jobb strax och då blir det en tur bort till Pers för att ta igen all socialisation som inte existerat idag. 

Ganska skönt att vara hemma måste jag säga ♥



Och trots allt så blir jag bara mer och mer fäst vid det här lilla landet!


Resor

Strax redo att bege mig. Först till Shell och byta däck, lite handling och så 90 mils körning. 

Blir lite nostalgisk, kastas tillbaks några år till en liknande morgon utanför min lägenget i Myresjö. Lilla Wictor helt fullpackad med mitt liv och en gråtande mamma, och en resa full av förväntning 50 mil uppåt för en första säsong som skidlärare. 

Så märkligt hur livet har förändrats, är jag ens samma människa som då? 6 månader tänkte jag vara borta, 6 månader och sedan komma tillbaks och ta tag i livet. 2 år senare är den där disiga novembermorgonen fortfarande det sista minnet jag har av Vetlanda och mitt gamla liv. Har inte ens hunnit med en visit. Och planerna på att åka tillbaks är sedan länge försvunna. 

Men nåväl, ingen tid för sentimentalitet. Är fruktansvärt lycklig över de vändningar livet har tagit och trots att det stundvis har funnits frågetecken kring val av liv och trots att jag egentligen tror att min medfödda rastlöshet egentligen bara har matats i takt med att flyttarna har blivit fler kan jag helt enkelt inte tänka mig ett annat liv än det jag haft och har. 

Men nu, Ingen vit Wictor utan en röd Hugo och en lite längre stäcka!

Tankar

Produktiv dag! 

Däckbytet började jag i vart fall på, men fick ge upp när jag insåg att det skulle på spacerplattor som gjorde att fälgen inte riktigt satt helt fast. Så imorgon innan avfärd blir det att försöka hinna med ett besök på någon verkstad för ett snabbt däckskifte. 

Det samt att handla det sista, besöka apoteket och hämta Kajsas jacka som inte hann bli klar idag. Optimisst Javisst! 

Har inhandlat Melissa Horn och Absolut Party någonting, sjunga för full hals halva vägen och gråta och halvmummla halva vägen. Är kluven med att komma tillbaks till lilla Gol. Ska bli Så Jäkla KUL med skidsäsongen!!! och det som är mindre kul ska inte tänkas på. 


Låg i badet innan och tänkte, tänk att så få dagar hemma ändå kan få en att landa lite i sig själv igen. Är så trött på att vara vilsen, så urbota urlakad och jag ids inte "tappa bort" mig själv en gång till. Om jag bara visste hur jag vill ha framtiden, eller åtminstonde bestämde mig att det är okej att köra på autopilot ett tag och sluta fundera så jäkla mycket. Men jag antar att det är en för stor del av den jag är, får bara lära mig att alltid kunna använda det till min fördel istället för att låta det bli ett hinder. 

Och mitt i alla funderingar kan jag nu när jag är hemma få ett mer realistiskt perspektiv och faktiskt tänka att jag egentligen älskar mitt liv väldigt mycket och är fruktansvärt nöjd med hur saker är. Men det är så lätt att glömma bort det i alla bagateller. För det är ju just det de är, små jobbiga saker som hör livet till. 

Är så mycket underbart att se fram emot, och jag är full av energi just nu! Glädje och pepp. Mest tack vare de underbara människor som finns i mitt liv, men också för att framtiden helt plötsligt ter sig ganska ljus och möjlig. 



Lång dag

Gaaah Superstressad! Har miljoner saker att göra, såhär ser min dagordningslista ut;

- Ringa till Halebop och Tele 2 och bråka lite
- Besöka Nordea
- Besöka SEB
- Lämna in Kajsas jacka
- Hämta ut Erikas jacka
- Handla på IKEA
- Handla allt jag behöver ha med mig till Norge
- Apoteket
- Packa ihop allt
- Åka till Uppsala och hämta vinterdäck
- BYTA till vinterdäck
- fylla på olja, ta reda på glykolnödvändigheten, kolla vattennivån och inhandla en domkraft och fälgkors

Speciellt sista punkterna lämnar utrymme för lite panik.

Återkommer!

Frihet på fyra hjul!

Jag är med bil!! Jag är med bil jag är med bil jag är med bil! 

Haha trodde runt klockan fyra att jag eventuellt hade lite för mycket optimist i mitt antagande att hitta, se och köpa en bil på bara en dag men icke! Det man bestämmer sig för att göra, det gör man! 

Lite dyrare än jag räknade med.. men också ganska mycket snyggare än jag räknade med! 164hk så inte helt kass när man gasar och en underbar metallickröd färg :) Lille Hugo ♥ Han är ju inte precis Wictor än, men jag tror det kan växa fram ordentlig kärlek här också! 

Åkte från Uppsala och det gick himla bra, nu ska jag bara ta mig till Gol också, spännande! Jag och en nyinköpt bil i 80 mil. Yeye, FÖRSTÅ FRIHETEN!!!! 

Nåväl, nu ska jag kosa mig med familjen och se på skidor!

Waaaaah!!!

Kanske det roligaste denna vecka?

Wishes

Klädde mig för en dag på stan och när jag var färdig att gå insåg jag att vardaglig klädsel i stockholm och gol är lite åtskillt. 

Har saknat det här så mycket.. trodde det skulle bli en tankefri semester, nu är det bara mer tankar. Om än mycket positivare och om helt andra saker. 






Hemma

Sitter i soffan med lillebror och mamma och mår bara för underbart. Tänk om livet alltid kunde kännas såhär. Folk man älskar, inga krav på dagen och bara en stor varm bubbla i magen av glädje. 

Storebror åkte tillbaks till Vetlanda inatt men fick i varje fall träffa honom och Baltazar åtminstonde en stund igår. Han kommer och hälsar på mig i Norge i slutet av november så får ju se han snart igen! 

På dagens agenda står en tur till Ikea, se igenom det TON av kläder och skor som bror tog med från min gamla lägenhet och en långpromenad runt Järvafälten! Imorgon börjar biljagandet :) 

ÅÅHHH!!!! Om ni visste hur jäkla underbart det är att vara hemma, har redan ångest över att åka härifrån. Men nej fy det får jag inte tänka på än. 


Och den där känslan när man rullar in med tåget i utkanten av stan, alla ljus som kommer emot en och myllret av människor som möter en på centralen. Älskade, älskade Stockholm ♥



Baltazar! Eller Dreggelmonstret som kan också lystrar till.

På väg

Wihoo!

Äntligen är jag på väg :)
Känns så fruktansvärt bra att åka härifrån just nu så det finns inte. Behöver verkligen komma bort och få andas något annat än Gol-luft.

Det är så märkligt, all stress, allt jobbigt, allt som är negativt liksom flyter bort när jag reser. Känner aldrig sådan harmoni som när jag är mitt emellen, underbarast är ju flygplatser men egentligen bara känslan av att vara på väg ifrån någonting, lämna allt bakom sig och ännu inte behöva faca det som är där framme. 

Något form av ingenmansland där jag inte behöver hantera saker eller ta tag i något. Bara andas och följa med. Jag är verkligen en runaway! men just nu är det egentligen inget problem så ids inte göra något åt det. Springa ifrån allt är väl en lika bra problemlösning som något annat? 

Okej, det där lät märkligt men ni kanske fattar?

Men strunt i det för ikväll är jag i stockholm och imorgon är lycka!

Val

Har läst och läst och läst så att ögonen gör ont om program och universitet.

Egentligen har jag ju inga direkta planer på att börja plugga än men nog drar det lite i intressenerven när jag läser om de miljarder program som finns. Är helt sanslöst att man ska välja bara ett i den mängden..

Nåväl är ju ganska säker. Eller ja.. haha, säker och säker. Att vara mig har visat sig komma med den angenäma förbannelsen att aldrig någonsin vara helt säker på någonting som har med framtiden att göra. Fast spelar väl egentligen inte någon roll antar jag, så länge man när det gäller kastar bort frågetecknen och bara kör ändå!

Det är så lustigt egentligen att de här delarna av mig kan gå ihop, å ena sidan har jag en enorm ambitionsnivå och målmedvetenhet men å andra sidan så kommer en bild av mig upp om man googlar definitionen av velighet. Jag vet verkligen ut i fingerspetsarna ATT jag vill, däremot är det aningens mer diffust VAD jag vill.

Nåväl, man prövar sig ju fram!

En halvtimmes 22-nyheter och så väntan på tjejerna så jag får säga hej då, imorgon reser jag!

hupp

Vakna klocklan halv sex om morgonen.. Yey det bæsta som finns!

Nej.

Nog før att jag ær en morgonmænniska och faktiskt tycker om att gå upp tidigt, men grænser finns ju. Nåvæl, sista arbetsdagen! Pepp pepp!!

Ytterligare komplikationer har uppstått med visumen. Kænns ju fruktansvært optimistiskt med att åka, har ju haft en 300 procentig økning i problem med den resan i jæmførelse med alla mina andra resor TILLSAMMANS.

Och jag har inte ens åkt till flygplatsen æn.

Ska jag ta det som ett tecken?!




Öppna dörrar

Och helt plötsligt från ingenstans kom en stor möjlighet. Ett samtal och några frågor senare står jag med världens beslutsångest..

Åh vad kul det vore!!

men också vad fruktansvärt jobbigt.


Får nog sova på det och fundera mer hemma i sverige.

Remind me of who I am

Vilken bra dag det har varit. Att det kan göra sån otrolig skillnad att sova!

Har skrattat sådär mycket och verkligen haft kul. Kanske har lite att göra med skypesamtalet med Taru igår ♥ Så mycket visdom som kan komma från en person haha. Nej men skämt åsido så är det märkligt hur det kan vara att prata med en person som verkligen känner en från förr.

Jag vet att jag har förändrats mycket den här sommaren och det mesta är nog bara bra förändring, jag bryr mig mer om dem jag har omkring mig, har lättare att släppa folk nära inpå och är mer öppen privat. Men de där förändringarna kan ju också komma med en del baksidor och att få bli påmind om sina "rötter" från någon som vet kan hjälpa en att landa lite i skorna igen.

En lång löptur och en promenad bort till solariet senare sitter jag framför ännu ett avsnitt av SATC och älskar att det bara är en jobbdag kvar!

Älskade Du ♥


Nordea

Efter 8 timmars sömn känner jag mig som en ny människa idag, helt pigg är ju att ta i men helt klart bättre!

Sitter och lyssnar på aktuellt och disskuterar med min dator lite. Nordea i blåsväder igen, känns ganska irriterande med all drama kring dem. En tjänstelägenhet för 22 miljoner till VDn när de ska göra besparingar på 2 miljoner? Hur många anställda kommer det handla om? Något dåligt.

Satt och såg på en debatt med Eu-ministern Birgitta Ohlsson (Fp) och Jonas Sjöstedt (V) och irriterade mig verkligen på hans enligt mitt tycke ogenomtänkta angrepp på antydan till att hjälpa bankerna i europa. Ja, som starkt blåfärgad håller jag ju inte riktigt med i den frågan av en mängd olika anledningar MEN måste någonstans ändå erkänna att när jag hör saker som detta - för detta är det ju inte bara Nordea som sysslar med utan bankväsendet över lag är ju känt för stora bonusar och diverse utgifter på högt uppsatta tjänstemän - kan jag ändå till viss del förstå den ovilja som uppstår i att hjälpa till. Nu är ju inte Nordea en utsatt bank ute i europa som behöver stöd för att inte gå omkull men bara att de är tvungna att minska på mellan 500-1000 jobb och ändå väljer denna stora kostnad just nu känns ju bara helt fel.

Nåväl, egentligen är det för tidigt för en lång politisk utläggning

Jobb!

Kvällsridning

Blev ännu en tung dag på jobbet då familjen till han som omkom kom dit. Vi var många som grät och jag hade svårt att hålla rösten stadig när jag hjälpte alla andra gäster på hotellet. En sån enorm sorg, inte bara ett liv som slutar utan en hel familj som går i bitar. Och hans flickvän.. vilken styrka att ens kunna komma.


Dagen blev i varje fall mycket bättre efter en tur till stallet med Johanna. Då ridbanan var upptagen tänkte vi rida ut. I kolmörker.. på en liten stig. Kanske inte den bästa idén jag någonsin haft. Så efter en halvtimma av irrande runt i skogen utan att se längre än två meter framför hästen red vi tillbaks och tog över ridbanan. Hon gick ¨så jäkla fint efter lite arbete, är riktigt glad för det! 


Agenda och lite TED-klipp innan det blir ruskigt tidigt i säng ikväll!


"Obstacles cannot crush me. Every obstacle yields to stern resolve. He who is fixed to a star does not change his mind."

Leonardo da Vinci














Visserligen från svunna tider och på Roncorde istället för Zaida men ändå, lycka!


Lite skit

Jag tror att gårdagen kan ha varit en av de allra værsta i hela mitt liv. Vid klockan halv två inatt var jag verkligen ett vandrande vrak och hade brustit ut i hysterisk gråt om någon så mycket som petade på mig.

Morgonen var ju sjælvklart mest traumatisk, kænner ju sjælv att jag egentligen øverreagerade men det drog upp så mycket gamla och gømda kænslor. Kanske ær dags att børja bearbeta saker.

Nær dagen då fortsætter med ett besked som nog ændå gjorde mig ganska ledsen EFTER att jag haft dåligt samvete øver mig sjælv?! så att jag hunnit gøra något som då kændes bra men som nu ær fruktansvært irriterande att jag gjorde så kænns det såklart inte så mycket bættre. Och att dagen avslutas med ett førsøk till uppsving på Pers men avslutas ganska så hastigt då ambulans måste tillkallas ær verkligen The botten nådd.

Ær så urbota trøtt på allt just nu att jag inte vet vart jag ska ta vægen. Allt kænns ju bættre idag och jag ær ganska bra att se saker från perspektiv men det går inte att komma ifrån att Gol verkligen inte ær den plats jag har allra mest lust till att vara på den hær veckan. Den lættnad jag kænner øver att få åka på Lørdag ser inga grænser.

Nåvæl, stallet idag och sængen tidigt. Behøver verkligen få sova ut.. har nog snittat 2 eller 3 timmars sømn de senaste nætterna. Konstigt att jag mår lite fel.


Men fasen. Nær botten ær nådd så kan det ju bara gå uppåt, eller hur? så egentligen ær det inte så jækla illa. Och det finns inte en chans i værlden att sånna hær saker får påverka mig en længre stund. Ge mig några dagar så ær allt som det ska igen!

När allt förändras på en sekund

Fruktansvärd dag.

Skedde ett dödsfall på jobbet och just nu är allting väldigt tungt. Detta blev droppen som fick allt att rinna över.

Hade gjort vad som helst för att vara hemma nu. Vill verkligen åka redan ikväll och stanna på obestämd tid. Men inte långt kvar i varje fall.

RSS 2.0