Wall-e

Strax sova, kollade dock på Wall-e nyss och är lite konfunderad. Söt film för all del men måste säga att den egentligen var riktigt kass. Ju mer jag tänker på den, desto sämre ter den sig.

Ville bara dela med mig.




Tankar

Har stått i köket och lagat mat i en timme. Kikärts och kidneybönsburgare, ruskigt gott! Handlade lite vin och ostar med tidigare, en hel del vinkonsumtion här! strax upp till sara och färga håret också, börjar kännas lite dassigt i färgen.

Känner mig lite fundersam ikväll, det känns som världen står still. Att någon tryckt in en pausknapp. Allt går i sitt makliga tempo och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Å ena sidan är det skönt att inte känna stressen att allt springer ifrån mig med samtidigt känner jag mig olustig med all den här passiviteten.

Sitter och kollar mycket på Norge, men det blir väl inte förrän till hösten. Sen lockar ju alperna ganska mycket, har tänkt mig att plugga upp matte C i sverige från augusti till december och sen åka iväg och säsonga på skidor igen. Saknar det så väldigt mycket.

Samtidigt saknar jag lite "vanligt" liv också. Ha en bil, lägenhet, vänner som inte bara bor över hela världen utan gärna lite närmre inpå. En verklighet helt enkelt.

Men var sak har ju sin tid och det känns så onödigt att skynda på saker. Man får ta det som det kommer.

Haha ibland har jag sån lust att bara skaka om mig själv, har en sån noja över att livet bara går och jag inte gör något vettigt och att jag snart är gammal och grå och alla chanser och möjligheter är borta och så när jag egentligen tänker närmare på det så inser jag att herregud! jag är egentligen bara 20 år.

Nej nu får det bli en tur upp till dansken och färga hår!

Majs


Gissa vem som förätit sig på rostad majs idag.. usch nu mår jag illa.



Home is where your heart is


Hittade en helt underbar akustisk version av en av de bästa låtarna som gjorts. Första gången jag hörde den var faktiskt i september 2009 och fortfarande fylls jag av en sjukt stor känsla av glädje när jag hör den.

En sån där låt som får mig att förstå varför jag har valt det här livet.





There was a place in my hometown where I use to wander
Above the trees I saw a big black cloud of thunder
Summer rain in my face like snowflakes falling from space
It was so beautiful, and then I passed the mountains
I went coast to coast, and from star to star
That's how you learn, just who you are


Home is where your heart is
Find where you belong, start to take control, show a little soul
Then you feel who you are
Home is where your heart is
Find where you belong, start to take control, show a little soul
Then you feel who you are

There was a time I couldn't see myself growing older
But then I went for a walk when I came back I was so much taller
Maybe try to find something that I could be part of
But I decided to leave, and then I crossed the river
I went coast to coast, and from star to star
But that's how you learn, who you really are


But I leave you with a kiss, there's so much more than this
When you know who you are

Oh, what you know, stop to think
Start to feel, and then you'll heal
You got to rise to the occasion, you got to read between the lines
Then maybe you'll find, who you are inside
When I look into your eyes, I feel what you feel
Come take my hand, let's go for a swim

But I leave you with a kiss, there's so much more than this
When you know who you are


Regn

Ääntligen hem från ett mördarpass på jobbet!

Det regnar idag, och då menar jag inte smådroppar eller ens regnar vanligt utan det kan endast göra sig rättvisa i jämförelse med ett syndafall! Fy sjuttsingen!

Nu ska jag handla lite mat och gå hem och bli genomdränkt!

Och jaga mask. Men det orkar jag inte utveckla.


One Piece

OnePiece® Marius Purple 

  OnePiece® Selbu


OnePiece® OneLove OnePiece® Lovely Pink


Hade tänkt att införskaffa mig ett sånt här underbart plagg! (förlåt mamma) men har aningens beslutsångest över vilken färg? Alla är fina! dock lite för dyra för att man ska kunna äga dem alla fyra.

Men lite lutar det kanske mot den mörkblå

Saknad

Ibland känner jag mig så maktlös när jag är så långt iväg från allt och alla jag älskar.

Önskar av hela mitt hjärta att jag just ikväll kunde befinna mig i en stad flera hundra mil bort i de tusen sjöarnas land och prata muminsvenska och ha snö upp till midjan 



All the crazy things we did those nights
They will be the best memories for me ♥


With or without you



Satt och diskuterade vilken världens bästa låt är, och trots att jag nog egentligen har flera stycken får denna mig verkligen att rysa. Kan i och för sig ha med videon att göra.. gåshud!


strålande sol

vaknade vid nio och tog mig en promenad längst med strandpromenaden, solen strålar och det är en sån där dag som bara känns så bra.

En spansk man stannade mig på vägen hem och började prata lite om vädret och turismen, en sån lycka att känna att jag faktiskt kunde komunicera med honom.. okej, nog för att jag egentligen pratade italienska men han förstod mig i alla fall! Ångrar dock att jag inte tog tag i spanskan precis när jag flyttat hit dock.

Nu är det 2 månader kvar ungefär tills jag åker till Italien. För det är jag lycklig!




Narnia

Prins Caspian och skeppet gryningen? njaa.. bättre har jag nog sett! Den var OK men egentligen inte så mycket mer.. kan iof ha lite att göra med att min dator visar förvånansvärts starka indikationer på att vilja gå sönder inom en snar framtid och hackade fram hela filmen.

Inte vet jag hur jag ska åtgärda detta heller.

Men ja, om jag bara ignorerar det länge nog kan det ju hända att det försvinner. 


Man kan ju hoppas.


Älskade häst!

Sitter helt utslagen i sängen och fryser och äter glass.. oslagbar kombination va.

Var ute i stallet idag, slet som ett djur på ridbanan med mitt monster.. var ganska mycket blåst och ridbanan ligger precis bredvid ett stort bananplantage så varje gång det blåste extra i löven hoppade hon bostavligen rakt upp i luften. Men i slutet gick hon fint i form och min instruktör som tränade en annan elev på ridbanan bredvid gav mig några fina kommentarer!

 Och trots allt bök så älskar jag det så jäkla mycket, att stå och borsta av henne efteråt och ha en mule i nacken som blåser bort håret och kittlar en, skratt och tjo med alla andra i stallet och sitta vid ridbanan titta på träningar och småprata om allt möjligt, lukten av varm häst och läder!


Träningsvärk från helvetet sen igår och är så trött så jag fryser. Men lite banan och så ner under täcket för att se nya Narnia!


Årets första gymbesök

Min årsdebut på gymet blev dagens stora händelse.

Ingen konstigt med det kan tyckas, var och varannan människa gymar efter juletider och gymmen är fulla av smått överviktiga och tafatta människor, detta gym ligger perfekt till 20m bakom vårt kontor.

Dock finns det ett litet men. Eller ja, egentligen ett stort men. Ett biffigt men.

Gymet bakom vårt kontor och likaså det enda i området är nämligen tillhåll för biffarnas biffar. Ingen och jag menar INGEN har ens antydan till ett normalt armmått utan deras överarmar är lika stora som mina båda lår tillsammans vilket säger en hel del.

Så ja, jag och mina 7kg hantlar gjorde vårt bästa men trots att mitt ansikte antog en plomminlila nyans och mina biceps darrar vid ens en tanke på att lyftas kunde jag inte komma ifrån känslan av att vara något felplacerad.

Men skam den som ger sig. Jag får ta mina komplex i handen och svälja stoltheten!


Sara på som väger 45kg har det ju ännu värre ;)

Internethat

En av mina största idoler, eller ja.. närmare bestämt mannen jag en dag ska gifta mig med är Alex Schulman.

Därför blir jag bedrövad, ja djupt olycklig när mitt internet inleder någon form av protestaktion i form av total stendödhet när jag försöker öppna hans blogg. Och när jag efter några år faktiskt lyckas få upp sidan och suckar lyckligt så kan jag riktigt höra ett illvilligt skratt från den där jäkla saken när det visar sig att inte en endaste bild går att se.

Det är sånt här som gör att mord begås ute i världen.

Storm

Världens storm ute, var och sprang längst med strandpromenaden och vågorna slog nästan in över räcket. Läskigt men ganska fint också !

Nu har jag lagat kyckling och ska inta göraingentingposition framför "Coco before chanel".


skomani

Inom loppet av ca 1 timme har jag hunnit köpa tre par skor.

Bara så ni vet.

Nattvandring

Inatt skedde något märkligt.

När jag gick och lade mig igår kväll hade jag på mig trosor och t-shirt.
Imorse när jag vaknade hade jag på mig detta PLUS en tjocksocka.
Den andra låg på golvet bredvid sängen.

Alltså..

Någon gång mitt i natten måste jag ha gått upp, gått hela vägen till garderoben och tagit fram mina tjocksockor. Gått tillbaks till sängen och tagit på mig en av dem, lagt den andra på golvet bredvid sängen och somnat om.

Då undrar jag lite grann för mig själv: var det något fel på den andra strumpan?


jag minns liksom inte.



A dream always starts with a dreamer

Tog en riktigt lång promenad istället för löpning, städade, duschade, lagade mat och tittade på En shopaholics bekännelser. Trots en del fördommar innan filmens början måste jag erkänna att jag faktiskt gillade den, sådär härligt tjejig och romantisk. Att man blir galet kär i killen gör den väl inte sämre heller. Gud vad snygg han är!

Nu lite Italienskaläsning och sömn








Justin Townes Earle - Rogers Park


Kärlighet

Riktigt härligt att slösa bort några timmar vid poolen! lite brunare har jag nog allt blivit :)

Var några engelska guider där nere och två av dem är tillsammans, det var så väldigt gulligt när de låg en bit ifrån varandra och solade, efter en kvart reser han på sig och går fram till henne och frågar om hon inte glömt smörja in sig med solkräm (hon var engelsk = kritvit) och så smörjde han in henne och gick tillbaks till sin solstol. Det var så man blev varm i hjärtat!

Nu ska jag ta mig en löptur och sen städa lite inför sambos hemkomst imorgon!

Samtal

Var uppe hos sara en sväng, tack för välbehövligt skratt! Skönt att veta att man inte är ensam om vissa åsikter och känslor.

Imorgon är jag ledig. Om solen tittar fram blir det varma stunder vid poolen, dominerar molnen får det bli en sväng till Santa Cruz med kameran i högsta hugg.

Värkande fötter

Tillbaks på kontoret, vilket dag!

nu ska jag bara gå hela den långa vägen hem (1km) innan jag äntligen kan ta av mig mina klackar! Glädjen är oändlig för att jag faktiskt investerade i ett par eccopumps för annars hade det inte varit mer än två par blåmärken längst ner på mina ben.

Dock älskar jag vår flygplatsuniform, har kavaj som tillägg till bilden ovan och nog längtar jag tills mitt jobb tillåter mig att gå i skräddarsydda kostymer och snajsiga klackskor mest hela tiden!

men nu, gå och hämta lite tapas på grannrestaurangen och så ett låångt bad.

flygplatsdag

Lars Winnerbäck och solsken på benen!

Snart får jag ta på mig uniformen och klackskorna och försvinna ut till flygplatsen för några timmars arbetande. Men ska bli kul om det inte är några förseningar vill säga (peppar, peppar ta i trä) Var ett tag sen jag var där ute och nog går timmarna fort i det tempot!



från sicilien visserligen!


7 sanningar

7 saker om mig som inte så många vet!

  • Jag älskar saltgurka och kan istället för godis äta upp en hel burk under fredagsmyset
  •  Jag har en mjukiskatt som jag haft i 10 år och som jag fortfarande blir arg och ledsen för om någon av mina bröder gör något elakt med. 
  •  Min favoritfärg är blå
  •  Jag tycker faktiskt om att stryka
  •  Min hösta önskan är att äga och driva en egenstartad och framgångsrik hotellkedja som ska finnas över hela europa samt ha en firma som sysslar med investeringar.
  •  Jag är väldigt social men har svårt för att verkligen bry mig om folk sådär på riktigt, gråter sällan vid avsked men om jag verkligen börjar få en djupare relation till personen i fråga är det vänskap som kan hålla för livet från min sida. 
  •  Det utan tvekan viktigaste på killar och egentligen det enda som spelar någon roll är ögonen.

se där vad man kan sitta och skriva ihop när man har en trist siesta att inte göra någonting med!


...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem.




Egen bild


Kväll på balkongen

Vi fick ta hem lite tidigare från jobbet idag då de skulle spraya hela kontoret med gift. I förebyggande syfte för kryp.

Tog mig en lång löprunda och hoppade ner i badet sen, var ett tag sen så härligt att mjuka upp musklerna lite. Sitter nu på balkongen med en filt och levande ljus och försöker läsa kompendier till i sommar. Långt kvar kan tyckas men det är mycket som ska in och jag vill verkligen kunna allt!

Danskarna har fest, lite sugen var jag på att gå innan men börjar tidigt och det är trist att gå hem när alla andra drar vidare. Men värker skönt i benen efter löpturen och är sådär härligt trött i kroppen efter att ha legat i varmt vatten så länge så är ganska nöjd med att ha stannat hemma.

Imorgon har jag siestapass så får hålla tummarna för att solen vill skina.


regn

Vaknade idag och tänkte ja att nu ska jag banne mig gå och bli lite brun (fasligt dåligt med det på sista tiden). Men först morgonpromenadm och vad sker? jo i takt med min promenad kommer dom.. sakta obönhörligt kommer de glidandes tills det enda som finns kvar är stora skuggor och irritation. De där jäka molnen.

Så ingen solning vid poolen idag inte.

och samtidigt som jag skriver detta så börjar det regna också..


Home is where your heart is

Nu kommer det ett bamseinlägg här om livet innanför huden så om ni inte orkar läsa en roman så hoppa över :)

Mamma frågade hur det var idag, ni vet man svarar så ofta på sånna frågor utan att ens tänka, det är bra liksom. Vad ska det annars vara. Men idag gav jag mig tid, hur är det egentligen? och jag insåg att jo, det är bra. Det är faktiskt väldigt bra just nu.

Det har varit så mycket kaos inom mig, så mycket tankar om vad det är jag egentligen gör med mitt liv vad jag vill med framtiden och ja, helt enkelt Vad Är Det Jag Vill. Och nej, jag har fortfarande inte kommit på exakt vart jag ska börja kämpa men jag har nog gett mig själv lite tid att andas. Vetskapen om att jag i sommar ska till en plats jag verkligen älskar har gett mig en slags ro igen. Det känns meningsfullt att vara här och jag ser äntligen fram emot något igen! Det kanske är den viktigaste skillnaden, att jag faktiskt längtar efter något konkret.

Försökte ringa angående högskoleprovet idag men fick inget svar. Hoppas på att svenska skolan här på teneriffa har möjlighet att ordna så att jag kan skriva det här. Behöver ha med mig några sånna tror jag. Antagningspoängen för juridiklinjen är väl inte de lägsta. Å andra sidan motiverar det mig verkligen, det här med att kämpa! Att behöva kräva av mig själv att jag måste prestera mer och mer. Jag behöver nog det för att fungera som bäst, får fortsätta ett steg i taget sådär. Sluta vela så mycket tror jag. välj något, Kör! Sådär som jag var så bra på förr.

Men ja, det är bra! Det gäller att ha perspektiv ibland. Man glömmer det där man lyckats med, När jag var ynge var min stora dröm att resa i hela världen, att jobba med att flyga omkring och se precis allt som fanns att se. Och nu är jag där. Det gör mig glad att känna det självförverkligandet. Visst vet jag att man måste ha nya mål, nya drömmar att kämpa mot och jag håller på att finna ut vad det är, men man ska nog inte låta sig själv glömma nuet. Att ta det för givet, det där man kämpade för.


Men ja, imorgon är jag halvledig, på tisdag ska jag ha ridlektion, snart är det carneval, förhoppningsvis 3 veckor semester och sen är jag på luffen igen. Sådär med hela livet i en resväska och ingenstans att kalla hemma. Men ja, egentligen är det då som det är bäst. Trots mina klagomål och överdimensionerade tankar.

Lite sådär att det är i de där stunderna då allt jag har och är ryms i mina händer och i min kropp, när inget håller mig fast varken bakåt eller framåt utan jag är så fysiskt fri man kan vara.


Ja det är då jag känner mig som mest levande.
 


husfrusysslor

Idag är en glad dag!


Har snackat danska hela dagen och nu är jag banne mig grym på det!

Efter jobbet måste jag iväg och handla mat. Jag älskar verkligen att handla mat, strosa runt där inne och fundera på vad man ska laga för mat. Då känner jag mig sådär vuxen ni vet. Lite som det där med strykning, jag älskar att stryka! eller älskar och älskar men tycker det är fruktansvärt rogivande och gör det gärna, kvällens syssla med p3 på i bakgrunden kanske?

Nu är jobbet slut! shopping och en stund vid poolen!


Mi manca

Taru lade upp massa bilder från den underbaraste sommaren som existerat och jag fick en flashback! Saknad, saknad och saknad!

Galna nätter dansandes på La Giara eller Morgana, varenda kväll på balkonger med några flaskor vitt vin och massa skratt. Restaurangbesök på fina ställen var och varannan kväll och glassar på varenda servering. Bruschettor och pizzor. Ciao bella och Buongiorno. Mandelvin, galna scooterförare, higheels, långa samtal på stranden, galna bussfärder, bruna ögon och fikonkaktusar 

Det är mig en evig lycka att jag åker tillbaks till Italien i sommar. Dock kan jag ibland undra om jag borde ha satsat på att åka tillbaks till just sicilien. Men jag tror jag får det bra på sardinien också. Önskar av hela mitt hjärta jag kunde åka nununu! ♥










Sängliggandes

Solen skiner och himlen är blå. Och vad gör jag?

jo det ska jag minsann tala om. Jag sitter i min säng och gör absolut Ingenting.

Sedan igår kväll har jag läst ut två camilla läckberg romaner (tack johanna ^^) och ska snart börja på den tredje och sista. Min enda produktivitet idag har bestått i att resa mig upp ur sängen och öppna balkongdörren. 


Men jag måste ändå få säga att fy bubblan vad jag älskar min säng.



men en sån här skulle ju onekligen höja trivselnivån nåt snäpp..


risigt tangentbord

Undrar hur mycket smulor och sånt som kan komma ner i tangentbordet innan det går sönder.


Svar inom snar framtid skulle jag tro. 




 Om jag nu inte investerar i den här sanslöst meningsfulla tingesten!


bra där

Hade sånna ofantliga chokladcravings så gick.. nej kröp eller ja, släpade mig ner till affären för att inhandla choklad och diverse mat. SÅ vad händer?

JO! jag äter så mycket choklad så jag mår illa. Nu får man betänka att jag mådde illa INNAN jag åt chokladen. Och nu mår jag alltså ännu mer illa. Det vill säga extremt illa. Jag valde till och med affären som låg nedåt gatan för att jag inte orkade uppbåda energi till att gå uppåt. Helt ologiskt då det blev sjukt jobbigt att gå uppåt hem sedan med en kasse i handen.

Efterklok kan man ju vara.

Sjuk

Jahaja. Hem från jobbet och nu ensam hemma utan ens skymten av något socialt liv.

Hade så svinont att jag inte kunde gå hem ens utan var tvungen att få skjuts, efter 2 timmars sömn känns det bättre men då är det bara att inse att man är helt allena, inte har något speciellt gott hemma, inte har några bra böcker. DOCK har jag ett internet som gärna vill använda sig av 5 minuter vid varje byte av sida och helt saknar sammarbetsvilja gällande buffring av program såsom solsidan.

Tilläggas ska att grannarna över mig antingen övar cirkusnummer eller har tjuvar som tar alla deras möbler då ljuden som kommer uppifrån är helt makalösa.

Om det är en dålig dag?

Ja det är en dålig dag.


shopping

Tog en tur till Playa de las Americas centrum för lite spontanshopping med Olivia! Rea här och inte var den dålig, smått irriterande att lönen inte kommer förrän nästa tisdag och jag är ganska så pank fram till dess.

i alla fall inhandlades en beige kavaj på Zara samt halsband och pärlörhängen.

Härnäst står promenad på dagens schema men har himlens ont i magen så kanske får man unna sig att bara ligga uppkrupen i sängen med en vetepåse resten av dagen!




Amava l'Italia!

vaknade upp idag med världens magont, frös så in i norden och helt molnigt ute. Jag som hade planerat en heladag under solen med Olli! crapcrap.

Kan heller inte ha min lektion imorgon utan måste vänta till nästa vecka!

Har suttit och pluggat Italienska, lite glad för att jag knappt glömt något alls!

Una volta che vado alla mia amata Italia, Sarà la migliore estate mai ♥


bild av Peter Rosendahl Dam


Snakker du Dansk?

Danska, Danska och Danska

snart är hela jag en dansk.



För övrig är detta vad som kom upp på google när jag sökte på "dansk"


rimma på Month

Fick idag reda på att inget ord i det engelska språket rimmar med "month"

Detta har varit lite av min huvudsyssla denna morgon. Alltså att finna ett ord som faktiskt rimmar. För inte att jag kan ta detta för sanning förrän jag sälv spenderat en ansenlig mängd av min dyrbara tid på att finna ut om det verkligen stämmer.

Lite som när någon säger att man inte kan slicka på sin armbåge och det är sedan det enda man försöker göra hela dagen.


Slående produktivitet kännertecknar dagen minsann.


...

Ibland när jag tänker lite för mycket,
och känner lite för mycket

så saknar jag honom verkligen.



DreamTeam

Fick ett mail av finaste Taru, saknar henne verkligen! Kastar fram lite minnen och sånt men underbart i varje fall att vi bor i Italien båda två i sommar så blir det lite billigare att prata i telefon. Och så har jag ju en ännu större anledning till att åka och semestra på sicilien!

Jette skrev iof och sa att mina partyskor fortfarande ligger där på kontoret haha!

Saknar verkligen DreamTeam Sicily ibland <3



internetkatastrof

Stomp the yard fick bli mitt sällskap ikväll.

Håller på att få ett mindre sammanbrott på mitt internet också. Inte kan jag ringa någon kundservice eftersom ingen spanjor någonsin snackar engelska och det är en aning tveksamt om min icke befintliga spanska kommer klara sig ens till första meningen.

Det är inte det att jag dör utan internet, men det är bara så fruktansvärt irriterande att ha det men ändå inte ha det om ni förstår vad jag menar.


menmenmen.

Sällskapssjuk

Hemkommen efter ett härligt ridpass! Hade fortfarande kvar energi efteråt så gick hem istället för en taxi och är nu helt mör i kroppen! vet förresten inte om jag sagt det tidigare men det jobbar verkligen en ruskigt snygg kille med sån där härlig brittiska på gården! FYI liksom.

Företagsparty på Leonardos ikväll och hade nog varit kul att gå men är fruktansvärt tveksamt om jag orkar dra på mig kläder och smink och ta mig dit. Däremot vill jag verkligen inte vara ensam hemma heller.. usch längtar efter sällskap! skönt att jobba imorgon igen haha

Smält allt lite, men fortfarande väldigt glad! men än är det tid kvar flyttar ju inte över förrän i april så man får väl fortsätta leva i nuet. Måste måste måste verkligen ta tag i mina semesterplaner, annars blir det inge kul när man står där i sista sekunden och inga flyg finns eller nåt och man får ha en vecka här bara.

Nej nej inte okej.

Man in the moon - Nils Löfgren ♥

Sardinen

YEEES!!!!

Marianne ringde nyss och gav oss besked om sommaren och för min del blir det SARDINEN!!

chanserna för det var så små att jag verkligen ställt in mig på att åka hem efter annat besked, men livet ville annorlunda så nu hoppar jag upp och ner på stället och vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv.

Åh håll i hattarna allihop för jag ska tillbaks till mitt älskade, älskade Italien ♥




Tänk att jag drömde inatt

Godmorgon spanien!

Solen strålar och klockan är bara nio, får bli en långpromenad som avslutas med lite handlande på Mercadona. Sen pooolhäng fram till fyra. Eller ja, planen är väl det men med min rastlöshet i åtanke så är väl en kvart därnere mer rimligt.

Drömde att jag fick Österrike som ny destination, ett pyttelitet ställe i bergen, det var jag och en tjej till ensamma hela sommaren och hon var verkligen skitjobbigt. Jag vet inte om jag ska se det som ett omen.. fast å andra sidan har vi ju inte österrike som destination!


Det blir vad det blir och blir det fel blir det vad jag gör det till!

Spa

Hemkommen efter några timmar på spa, guud vad skönt och välbehövligt. Känner man sig sådär härligt avslappnad och trött.

Ska skiva lite gurka och youghurt och sätta mig en stund med Frodo, Aragorn och Legolas. Ledig imorgon så helt okej med uppesittarkväll i 3,5h à la sagan om ringen. Och imorgon blir der riidning, wiho :)


Och ett mycket spännande besked!

Danskamorgon

Härligt kul morgon på kontoret! skratt och flum i mängder

Lite nervös för imorgon jag, men hur konstigt det än låter så är jag mest nervös för att få något jag vill ha, då blir det en kämpesvår beslutning. Får jag det inte så blir det med lätt hjärta jag somnar på källen.

Övar danska med Sara, hur ofantligt förvrängt detta nu än kan te sig inte minst i mina forna kollegor från branäs öron så tycker jag det är så himlens roligt att snacka. Kan ibland fundera på hur jag överlevde en hel säsong som skidlärare åt 70% danskar i vintras när jag verkligen inte förstod ett smack!

Nåja, ikväll spa med mina kära kollegor!









Bilder från promenaden igår!


Ensam

Tog mig en fin promenad längst med stranden, vilken vacker kväll!

Lite ensam känner jag mig dock då Johanna är iväg med sin familj och Olivia inte var hemma. Danskarna är ju sjuka båda två och Tiina på smester. Jag behöver nya vänner. Och någon från sverige som kommer och hälsar på!! väntar och väntar gör jag på en uppbokning men icke, total ignorans möts jag av från allehanda hörn. Det är ju så man börjar misstänka att man är på gränsen till bortglömd.

Skrev en viktig text nyss. Kändes bra, imorgon blir det fler.

En annan sak som blir imorgon är bowling och spaa med teamet. Så underbart!



jaa.., önskar jag kunde visa några av bilderna jag tog men då mitt internet tycks ha inlett en strejk på deltid så känns det föga troligt att bilden kommer upp inom den närmsta timmen. Lägger det på en kudde av sammet och försöker igen imorgon.



Kvällstid

Åh vad jag vill ut och rida nu! suttit och läst denna blogg och fått massa längtan. Idag blir det nog försent efter jobbet utan får ta och åka ut på fredag och lördag.

Tänkte ta mig en långpromenad med kameran i högsta hugg, ta på mig kläder som inte är uniform och springa ut i det underbara vädret! Kvalitetstid, ska se om jag lyckas fånga solnedgången ikväll.

glädjerus

Vilken morgon!

Jobbade själv då Sara är sjuk och det har varit gaalet mycket! Men oj vad kul jag haft. Jag funkar bäst när det är såhär, annars blir jag så uttråkad och totalt omotiverad.

Tuggar i mig päron i mängder, kan tyckas som ett något tvivelaktigt val av föda när man sitter vid en dator då ordet klibbigt tangentbord vid det här laget är en underdrift. Men ack så gott.

Ledig halva fredag och hela lördag.. ska man kanske flyga över till La Palma eller ta sig till Puerto de la Cruz eller La Laguna? ingen riktig lust att stanna här i Las Americas, tölstad det är vad det är!

men ÅH FY BUBBLAN VAD JAG ÄR GLAD!


http://www.tenerifephotos.com/wp-content/original/2009_01/playa-de-las-americas-night.jpg



http://www.realholidayreports.com/hotel_reviews/images/Playa_Honda_Playa_de_las_Americas_1.jpg




http://www.siam-park-tenerife.co.uk/images/straende/las_teresitas.jpg


Här bor jag, Vart bor Du?


"Varför måste jag vandra och vandra, det finns väl många klokare bestyr"

En kväll med mycket funderande. Främst på framtiden, svårt det där. Att välja rätt.
På fredag får vi reda på vart vi hamnar i sommar. Jag vill inget hellre än Italien men chanserna är kanske inte dom största. Lite dumt av mig att inte välja sicilien men tänkte mest att där har jag redan varit, behöver något nytt!

Ibland blir jag trött på att vara mig själv. En sån där rastlös själ, kommer jag någonsin känna att jag vill stanna på en plats? ibland längtar jag.. hem till en lägenhet, ett fast "normalt" jobb och hund och pojkvän. Men samtidigt känner jag mig själv så väl, jag klarar det inte. Klarar inte av att vara "fast" någonstans.

Har i varje fall bestämt att om jag inte får det jag vill nu på fredag så är det dags att dra vidare. Världen är stor, finns mycket att se. I sommar blir det nog antagligen Norge i så fall. Till vintern skidlärarjobb igen, om jag nu inte på något konstigt sätt finner ut exakt vad det är jag vill plugga. Saknar det jobbet så väldigt och platser att jobba på finns det ju gott om. Alperna drar ju. Men det gör jag nog även om jag är kvar i det här jobbet över sommaren, tjänstledigt eller sluta för att börja sen igen. Vintern ska vara i snön. Platsen för att studera måste bli Umeå, två flugor i en smäll. Snögaranti.


Vad är det jag vill egentligen? Sådär från djupet? Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Frågan är om det någonsin blir en vetskap eller om man bara ska köra en väg och se vart man hamnar. Och blir man någonsin nöjd? eller är det kanske poängen med det hela, att man inte ska bli nöjd utan alltid kämpa sig vidare.

"Jag tror att om jag någonsin stannade upp så skulle livet förlora sin mening"

Kanske är det mer sant än jag förstår.

Det är inte det att jag är missnöjd, jag har det bra. Frågan är bara vad är nästa steg. Hur förverkligar man sina drömmar om man inte kan se dem. Hur förverkligar man sig själv.

Nåja. Livet är bra. Egentligen så är det förjäkla bra.








tisdag

Är helt galet stilla på jobbet, sitter och försöker utveckla en mer givande variant på att rulla tummarna än den befintliga, Om man rullar motsatt håll efter var tredje snurr blir det lite mer intellektuellt krävande. Det kan ju vara bra för er att veta.

Har även suttit och gjort mig en lista över saker som driver mig till vansinne. Små saker i vardagen som gör att man inte är långt ifrån att begå mord. Varför väljer man att fokusera på en sån lista kan man ju undra.. tja, en liste på bra saker vore för kort.

1. När man tar fel flaska i duschen och får massa balsam i handen fast man ville ha schampo.
2. När man skalar ett ägg och så försvinner allt med det där jäkla skalen och kvar blir skit och ingenting.
3. När man möter någon som går mot en på gatan och så byter man sida och så gör den andra personen det också och så försöker man igen och så gör han OCKSÅ det.
4. När man beställer hämtmat och så får man FEL mat.
5. När det är för få som vill beställa mat så de kör inte utkörning på under 10€.
6. När man laddat hem 56% av 9GB vilket tagit 3 år och så trycker man på starta och så börjar den om.
7. När folk pratar med en fast man bara vill trycka in en strumpa i munnen på dem så de ska hålla tyst
8. När folk går i SNIGELFART på trottoaren och lämnar så mycket plats att gå om på att en mask skulle ha svårt att trycka sig emellan.

ja.. finns väl mer men det här var väl det som spontant kom upp


Mio Min Mio


"Då slet han av sig den svarta manteln som han bar över bröstet
"Se till att du träffar hjärtat" skrek han "se till att du hugger rakt igenom mitt hjärta av sten. Det har skavt där inne så länge och gjort så ont" Jag såg in i hans ögon. Och i hans ögon såg jag något underligt. Jag såg att riddar Kato längtade att bli av med sitt hjärta av sten. Kanske var det så att ingen hatade riddar Kato så mycket som riddar Kato själv. "

Älskade Mio min Mio, ikväll blir det Astrid Lindgrenmys ♥

 


Pilutta dig!

Suttit och plitat med ett Astrid Lindgren collage, riktigt fint om jag får säga det själv! En fröjd för ögat.

Dock inget som kan läggas upp för allmän beskådning i form av en bild då mitt kära internet och jag för en never ending fight om hastigheten på uppladdningar. Jag anser att en hastighet över 3kb/s inte är ett helt orimligt krav men trots ändlösa diskussioner (läs skrik och bitmärken på vodafonenyckeln) tycks vi helt enkelt inte komma fram till någon form av förlikning.

4 dagen i rad jag börjar kl. 12 imorgon. Gurka. Jag älskar sovmorgon men är aningens lamt att inte få återse mitt kära näste förrän halv nio på kvällen.

Godnatt

Gah!

Ååhh vilken överskottsenergi jag har!!

reslust

Nu tar vi bort julen här på kontoret. Usch för det, en riktig julmänniska är jag! Skulle lika gärna kunna vara jul året runt om jag får bestämma.

vill boka en resa nuuuu! det riktigt kliar i fingrarna och jag bryr mig inte så mycket om vart. Det är långt till den 25 februari :( jag vill åka nunununu!

Så vill jag att det ska vara fredag om min framtid tar sitt vägval, mycket spänning! 



Bilder från häromdagen



Observera att Olivia inte är sur, hon bara ser ut så ;)





Pannkakor och en fin sambo






Njutning och ja.. mindre njutning :)


1o januari

Lite lamt idag, tufft att gå ut och löpa! Men gjort blev det :)

Igår hittade jag en mycket bra grej. Om inte fredagen går som den ska kanske man har ett fullgott alternativ! Ganska glad för det får jag säga

den 10 januari idag redan. Herreminjesus. Vart tar tiden vägen?
Innan man vet ordet av är man väl gammal och gråhårig.


Ja jag säger då det.


kväller

Olivia sjunger "you make me feel, like I'm living a teenage dream" och kollar på hotell i Madrid.

Semestern måste ju slösas någonstans eller hur, så det får nog bli tre nätter där. Återstående vecka är det ju också frågan var man ska placera? Vetlanda kanske? vore himlens kul att få se alla, och inte minst få se själva småland igen ♥

Fast det finns väl kanske andra platser jag hellre vill till så det får spörs.

Nu ska jag steka ägg och sedan inta mina galet goda kvällssötsaker. Fryst fruktpuré (d.v.s. fryst barnmat på burk)

mumma!  

Morgonbestyr

Vilken dejlig morgon!

Vaknade klockan åtta och tog mig en promenix på stranden, lagade frukost och lunch till senare och tog iväg till jobbet. Hann även bli stoppad av en spansk man som ville ta sig en pratstund sådär på förmiddagen. Så på knagglig spanskitalienska förde vi ett mindre samtal om språk och ursprung.

Tog lite bilder från min matlagningsmorgon, P3 på i bakgrunden och en strålande sol

 













Integritet

Suttit och tittat på Hundtricket i min ensamhet. Sambo sitter i rummet bredvid och tittar på trollkarlens lärling. Så otroligt härligt att bo tillsammans med någon som har samma behov av eget utrymme, ingen som blir sur utan vi har skitkul tillsammans men om någon av oss inte är social vilket händer en del så är det okej med att sitta var och en för sig. 

Ett tag hade jag lite problem med det där, den privata sfären. Har ett extremt behov av att få vara ensam ibland och gränserna runt min person sträcker sig ganska långt utanför, tycker det är lite obehagligt med folk som kommer för nära inpå både mentalt och fysiskt och kan nog bli ganska stel i sånna situationer. Kan ju skapa en del jobbiga situationer i förhållanden om inte annat.. har haft ett närhetsproblem i alla mina förhållanden på ett eller annat sätt. 

ta det här med att ligga och hålla om varandra när man ska sova till exempel, det som ska vara så mysigt och underbart. För all del en stund men ska jag sova så drivs jag till vansinne. Eller sitta i soffan och hålla hand? Man blir ju galen. Och det här med vänner som klänger på en? jag älskar mina närmsta vänner men om jag inte känner en person tillräckligt väl blir atmosfären genast ganska frostig om jag ska tvingas stå ut med att någon kramar och är för nära fysiskt.

Ja nu vet ni ju det också :)


Sitter och skriver med en vän från italien.. gud vad jag saknar det där språket och ja, hela atmosfären! Sicilien kommer alltid vara speciellt ♥


Matlagning

Har precis tagit sönder hela munnen efter att ha ätit min hemmagjorda kycklinggryta som innehöll ett halvt kilo paprikakrydda och en liter "picante sauce" dvs, typ tabasco. Detta till trots är det nog det godaste jag ätit på länge.

Men faktiskt var det så starkt att mina ögon tårades..
och min näsa började rinna
så starkt att det svartnade för ögonen och jag tror att världen kan ha stannat ett ögonblick


Ja, you get the point

det var starkt.

siesta

Håller på att läsa boken "igelkottens elegans" av Muriel Barbery, jag som faktiskt älskar böcker som är sådär abstrakta och diffusa har lite svårt att se det där speciella i den här. Otroligt välskriven för all del och nog är den fin men jag kan faktiskt inte få någon känsla för den. Och med tanke på att den är på topp tio i sverige borde det ju vara någon särskilt? men ja, får väl kanske ge den lite mer tid är ju precis i början av den nu bara.

Hemma på siesta, lugn dag på jobbet. Tankar börjar stillas och kanske är snart livet helt och hållet i de gamla vanliga banorna.

En kan ju höppes.



 mitt rum från igår


The love of my life

Har varit uppe hos Olli och ätit en MEGAmåltid, tzatziki med bröd, ris och gryta och så pannkakor med massa sylt. Självfallet viin till också. Prat om jobb och hemlängtan, pojkar och kärlek, framtid och dåtid. En kväll med en väldigt hög mysfaktor helt enkelt.

Berättade för dem om min stora kärlek här i världen.. den som betytt mest för mig av allt (nästan iaf) och som har och alltid kommer ha en stor del av mitt hjärta. Vem, kanske ni undrar.. och det ska jag tala om för er: Wictor! Min älskade lilla citroeng. Tyvärr så står han i detta ögonblick på en skrot några hundra mil härifrån och har tagit sitt sista hjulsnurr. Det är en stor sorg.


nu behövs lite sömn, imorgon är det jobb med siestapass. Innebär att jag förhoppningsvis hinner med lite nödvändiga saker såsom ligga vid poolen och bli brun och handla mat.

Puss ♥

Klagomål

Johanna hittade en artikel på metro innan.

Bara för att spegla min vardag.

Varje år tar resebolagen emot uppemot 30 000 klagomål från semestrande svenskar. Metro har ringt till några av de största flygbolagen och Allmänna reklamations­nämnden och topplistat de tio knasigaste.   

På fel ort. En medel­ålders man upptäcker på väg hem från semestern att det står ”Las Palmas, Gran Canaria” på biljetten. Mannen har hela tiden trott att han varit på Palma på Mallorca och vill ha pengarna tillbaka för resan.

naken granne. En kvinna klagar över att det finns en naken kvinna i fönstret på hotellet bredvid, som maken glor på. Kvinnan kräver pengar tillbaka efter­som det förstört semestern.

singelflyg. Ett gift par väljer att boka sittplatser långt ifrån varandra på flygresan. Ombord får de ändå sitta tillsammans eftersom flygbolaget utgått ifrån att det blivit något fel. Maken kräver ersättning för att han tvingats sitta bredvid sin fru under flygresan.

tv-sabotage. En äldre dam påstår att volymen ändrats på hennes tv. Kvinnan är helt säker på att hotellet har en knapp som går till alla tv-apparater och att en av de anställda sitter och skruvar upp och ner volymen hela dagarna.

full service. Ett äldre par påpekar att det står i välkomstmaterialet att ”guiderna finns tillgängliga 24 timmar om dygnet”. Enligt paret måste det betyda att de ska komma och fika och umgås med gästerna privat minst en gång om dagen.

för mycket info. Ett medelålders par be­klagar sig över att rese­guiden på bussresan till Italien lämnar för mycket information och upprepar den gång på gång. Detta gör att paret känner sig omyndigförklarade.

solgaranti. En familj åker till Kanarieöarna. Men dessvärre blir det bara sol två dagar av 14. De anser att researrangören borde ringt upp och meddelat att vädret var dåligt på Kanarieöarna och kräver därefter en ny resa med garanti för sol denna gång.

ingen kärleksdusch. Det nyförälskade paret klagade på att duschkabinen på hotellet var för liten, vilket gjorde att de inte kunde duscha tillsammans och därmed förstördes deras semester.

för sen middag.
Ett medelålders par åker på skidsemester till Alperna. Hotellets sena middagstid i kombination med långsam servering gör att paret kommer i säng för sent och därmed är för trötta för att åka skidor på dagarna. 

Fullt med spanjorer. Det finns för många spanjorer i Spanien och de pratar bara spanska.


taget från metro: http://www.metro.se/2009/03/22/56331/10-knasigaste-klagomalen/


Middagsbjudning

Önskar mig hem idag.

Men Olivia ska laga mat till oss så det är ju en glädje. Mina matlagningskunskaper är ju på gränsen till oroväckande. Och med denna kärlek till Grekland som hon besitter kan man ju utgå från att det i varje fall blir tzatziki till. Lite San Valentin och det blir perfekt!

men detta till trots.. jag längtar lite hem.


Kontoret

Minipanik på kontoret då alla har ångest över vad de ska välja, idag är sista dagen för ansökan till vinterdestinationerna. För er som undrar så går det till på så vis att man söker tre val, skriver en motivering och inom två veckor får man reda på vart man ska bo under 6 månader. Ofta är det inte ens på en av de tre platserna man valde.

Denna gång tog jag ju platser där det är extremt liten chans att komma till så troligen sätts jag på annat håll. Inte så intressant dock.

Men ja, det bidrar ju till en hektiskt stämmning här, tur dock att det arbetsmässigt är lite att göra. Jag som inte orkar hetsa och redan sänt ansökan sitter istället och googlar roligare saker, som bilder på skidåkare och snö :) ge mig!

För övrigt är det 28 grader varmt idag och strålande sol. Om ni nu undrade.


Härlig morgon

Vilken underbar morgon!

Gick upp vid åtta och tog en powerwalk längst strandpromenaden, så härligt när man är ute lite tidigare och det inte är något folk ute. Underbart med när solen skiner ner på en och man känner lukten av havssalt och nygräddat bröd från alla fik

En dusch och så ska jag laga till lite gröt och så mot jobbet!



Sovrummet idag (det är mer städat än det ser ut att vara)


Trollkarlens lärling

Ligger i sängen och äter solrosfrön, massa levande ljus tända och balkongdörren öppen. Kvalitet.

Tittade nyss på filmen trollkarlens lärling. Jag som är en STOR fan av Harry Potter blev här en aningens besviken. Nej, den levde inte upp till några förväntningar. Velar nu mellan om jag ska sätta på Avatar (som jag sett två gånger redan) eller faktiskt gå och lägga mig riktigt tidigt ikväll.

Har varit så produktiv idag, jobbat legat vid poolen, gått en långpromenad och städat lägenheten. Nu är det sådär mysigt fint och jag är trött i kroppen, tänk om man kunde vara så duktig varje dag!





Bild från La Palma under inspektionsresa



La Palma, vad jag tyckte om den ön!


Vänskap

Ett samtal med min finaste sissel, några ord och formuleringar och man blir så varm. Hjärtat du är en helt underbar person och jag är så glad för att du finns i mitt liv <3
 
Nu pep mobilen till med ett sms från Jocke, utgång ikväll.. hmm.. haha frågan är ju om det inte vore skönare att sitta hemma och bara mysa med levande ljus och en film med Johanna.

 


Underbara, underbara vänner, ni snackar om mitt mod och själförtroende men utan er vore jag absolut ingenting ♥


Hästjobb

Åh Det ringde från sicilien nyss.

ett jobberbjudande som Groom för en hoppryttare i sommar. Nu har jag beslutsångest till max.. Jobba med det jag älskar på platsen jag älskar. Gaaah, fast okej, egentligen vet jag ju att det inte går jag skulle jobba ihjäl mig och så skulle jag inte ha något privatliv. Men ändå, drömjobb?

Måste lämna besked imorgon, det blir nog en del tankar inatt. Ledig från 12 dock, handla mat, städa, ligga vid poolen, träna och så tända ljus och titta på film ikväll ♥

 

 


Allt går

Hemkommen från Destination Unknown. Lite givande var det allt, inspiration men kanske framför allt en del ändrade tankar. Men för min del är ju destinationsvalen ganska så spikade.

SÅ Kina Lewandowska, nu får du banne mig ta tag i saker minsann.

Nu eller imorgon? nja vänta på svar från Ugglan i Nalle Puh ;) goda råd äro dyra och vore tarvligt att inte få någon annans perspektiv innan man sätter sig själv på hal is.



Ibland handlar det bara om vilket fokus man har.


Everybody is changing and I don't feel the same

Hemkommen efter en löprunda. Känner mig lite duktig om jag får säga det själv!

En timme innan jag måste börja bege mig mot Marylanza, tittar lite på gamla inlägg sedan 2009. Ganska kul att se vad som hänt sedan dess. Bättre nu eller då? mja.. ibland då helt ärligt.

nänä nu är det pepp som gäller. En idé har formats och nu ska jag bara hitta lite mod så kör vi sen!



Utsikt från en av balkongerna



Redo för en löprunda, ser ni julgranskulan som hänger i mitt rum?


Skidferie ?

Sitter och kikar på semester, en dag på jobbet och det känns redan som det behövs.

25-28 spenderas i Madrid, men den har jag ju några semesterdagar att ta ut mer.. ska man sikta på en skidresa igen? Fy bubblan vad jag vill det. Men så är frågan om det isf blir till Branäs eller någon annastans. Känner jag mig själv rätt så gäller det väl att börja planera i god tid dock


Destination unknown

Suttit på jobbet sen åtta, fick en hjärtinfarkt när jag kom då det talades om att jag skulle köra en utflykt då guiden som skulle haft den vart sjuk.

Förstå mig rätt, utflykter är riktigt skoj men inte när man får veta det fem minuter innan och inte förberett någonting. Samt att att det var 2 månader sen jag studdade den.


Ikväll har vi "destination unknown" lite information om olika länder och jag ska få den stora äran att berätta om hur det var att jobba på sicilien. Imorgon är det också dags för att söka.. Min ambivalens till trots söker jag nog, följande blir det

- Sardinien
- Portugal
- Kefalonien

Chanserna på just de destinationerna är ungefär 3% stora. Men strunt i det, söker man inte får man det ju inte överhuvudtaget. Men å andra sidan är jag ju ganska säker på att destinationen för min del börjar på S.

Man glömmer

Middagen var riktigt trevlig och maten fruktansvärt god, härligt att få prata ihop sig lite med fina människoroch få tankar på roliga saker.

Nu är det dock sent och hjärnan snurrar på högvarv.

För en gångs skull i livet vet jag precis vad det är jag vill ha. Och så finns det inte en tillstymmelse till chans att jag kan få det. Och för första gången i sånna här sammanhang så är det inte på grund av beslut JAG tar utan vad jag än är beredd att göra, så går det ändå inte.


Så när möjligheterna är lika med noll, vad gör man då?

Middag på Malibu

Okaay, mot Malibu för middag med Johanna och Olivia!

Skönt att få komma iväg lite, hemma en dag och redan är jag gaaalen. Fick en härlig löprunda tidigare i varje fall, upptäcka nya delar av stan får ändå sägas ha en liten tjusning.

Har undvikt att äta idag så jag ska vara riktigt hungrig nu, en stoor måltid sushi ska intas. Lite vin på det och man kan somna gott sen.

Upp och ner ut och in, ge mig vetskap tack.


Sovmorgon

Vaknade vid 12 idag! men det var nog ändå ganska så behövligt.

Tänkte lägga mig vid poolen och sola en stund men så känner jag rastlösheten krypa och inser att det kanske kan bli en viljornas kamp att tvinga mig själv att ligga stilla i två timmar. Får kanske bli en löprunda längst med strandpromenaden. Nu har jag sånt pepp på att försöka ta tag i mitt liv så en bra början kan ju vara lite mer träning.

För övrigt är jag fattig som en ja.. väldigt fattig person. Men äsch ja, om tre veckor är det lön ;) och man ska väl inte sura i onödan allt löser sig ju!

Tänkte ta lite bilder på min lägenhet snart och lägga upp :) det är ju faktiskt möjligt nu!


och fy attan vad jag saknar vintern.


Kameler och sömn

Hade lite svårt att somna så har suttit och pysslat lite med bloggen och voilá!

Vad tycks?

okej, nog är det väl inte superbra med övrigt än headern men sånt kan jag överhuvudtaget inte styra med så det får vara som det är. Ni får helt enkelt låta bli att kolla på det!

usch övertrött så till max att jag inte kan somna. Bra där! Lite musik i öronen kanske kan lugna.. mammas gamla husmorsknep med varm mjölk också. När jag var liten hade jag ofta sömnproblem och då kom den där varma mjölken ofta fram.. man fick dock skynda sig så det inte blev en hinna på, huh det var otäckt. Fick alltid en liten bild i huvudet av att sömnen var som en karavan och att mjölken var mitt enda rep till dem så jag inte skulle tappa bort den.

Nej, jag var inte särskilt normal som liten heller.



Det var jag och John Blund på varsin kamel mot sömnens rike!


framme

Så är man tillbakakommen. Håller på att förgås av trötthet så det får snart bli att dra täcket över huvudet och soova. Har dock en vag misstanke om att jag kan ha glömt öronproppar.. då är jag dömd.

Satte mig på planet kl. 08.00 och var framme i lägenheten 21.00. En resa som normalt tar 6 timmar. Nästa gång kanske ordet planering ska ingå i resan. Men å andra sidan får man ju uppleva saker som man annars skulle gå miste om.

Utan idag skulle jag exempelvis:

- Inte veta hur det känns att nästan inte komma med planet för att man glömt biljetten.
- Inte veta hur störiga människor som deklarerar resmålets väderleksprognos med fem minuters mellanrum är.
- Inte ha sett en film där alla djur pratar.
- Inte landat på en ö utan den blekaste aning om hur jag ska ta mig därifrån eller vart närmsta hotell ligger. 
- Inte på italienska (?) snackat med en spansk tant och försöka övertyga henne om att det handlar om liv och död att jag ska med ett plan till tenerife
- Inte veta hur det är att gå in i fel gate, bli uppsprungen av biljettkontrollanten och utan att förstå ett uns av dennes spanska harang tvingas gå ut medan alla nyfiket stirrar på en.
- Inte veta hur det är att sitta bredvid en människa på flyget som var femte minut slänger ut en arm eller fot i sömnen. Samt snarkar. Högt.
- Inte rivit av mig halva mitt hår av en GALEN frustration över de jävla spanjorerna och deras förbaskade "Manjana" DÖDÖDÖDÖ hade jag lust att skrika otaliga gånger.
- Inte komma till tenerife helt död av utmattning och tvingas vänta 1 timme på en buss. 
- Inte upplevt att ta en taxi, slänga i bagaget där bak, sätta sig och få dörren uppsliten av två galna rysskor som vill ha min taxi.

Tja ni ser. Man ska se allting som en utveckling.



blev kanske inte det finaste att ta genom en smutsig ruta men vackrare var det i verkligheten.


flygdags

Har sovit ungefär en kvart inatt. Rekord.

Låång diskussion med mamma och pappa igår om framtiden. Kanske saker klarnar något, kände att jag fann lite tillförsikt igen :) nu jäkla får jag ta mig i kragen och finna ut vad det egentligen är jag vill göra med mitt liv! Åka hem och hitta lite "hemmakänsla" plugga eller fortsätta virra runt i världen.

Måste duscha och sen iväg till flygis, älska arlanda men hata flyga i 6 timmar. Tänk att det fanns en gång i tiden jag tyckte det var spännande att flyga.. tragiskt.

Något annat som är lite tragiskt är ju att jag ätit upp 4 kindechokladbitar och klockan är halv sex på morgonen.


Jaha ja, spännande att se var natten ska tillbringas. Liggandes på hotell på fuerteventura eller i min trots allt älskade dubbelsäng i lägenheten på teneriffa. 



färdlektyr!


tomhet

Sista kvällen hemma..

Vad känner jag egentligen? hopplöshet.

Den här semestern var helt underbar och jag hade önskat av hela mitt hjärta att den var längre. Men så är alltså inte fallet. Det jobbigaste av allt är att jag inte bokat in en biljett från fuerteventura till tenerife utan hoppas på att det finns biljetter lediga när jag kommer fram.



Det är som det är antar jag. Ibland är vissa saker helt enkelt omöjliga.

Man kan inte få allt.

Nyår

Okej, 2 veckor utam uppdateringar kan tyckas väldigt länge men det ska sägas att jag varit en mycket upptagen kvinna!

Nu är jag i varje fall hemma i sverige, nyårsfirande i Branäs med älskade sissel har varit semesterns höjdpunkt. Flyget från TFS gick i söndags och efter några härliga dagar i sthlm gick bussen till Karlstad och finaste sissel.. därifrån sedan till Branäs!

Det är svårt att beskriva hur underbart det var att stå på ett par skidor igen, jag har saknat det helt galet mycket! Dock ska väl sägas att det trots nostalgin och glädjen även infann sig en känsla av att det var helt rätt val att inte jobba där en säsong till. Trots allt så handlade ju mycket av det underbara förra året om människorna då och det blir ju inte samma sak med nytt folk.

Det var i alla fall det bästa nyårsfirandet som jag kunde ha tror jag, fullt av folk som man tycker om och med känslan av kyla bitande i kinderna och knastret av snö under skorna. Det, det är kärlek. Hade gärna stannat ett taf iaf, men icke, på tisdag går flyget tillbaks till verkligheten. Men trots allt, ett nyår som kanske blev lite oväntat men som trots att det känns som att det alltid handlar om avsked var riktigt glädjegivande. Nu har jag lite energi till nya tag i arbetet.


Och ibland kan åtta månader kännas som ett ögonblick.

RSS 2.0