Övergångsställen

Tänkte skriva ett litet inlägg om det här med övergångsställen här på teneriffa. Dessa skiljer sig nämligen lite från dem vi har i sverige.

De är nämligen utformade på så vis att de ska ge lite extra krydda i vardagen åt diverse fotgängare som väljer att ta sig fram på sina apostlahästar.

Alla övergångsställen är strategiskt utplacerade antingen
1. Bakom en kurva
2. Skymda av stora träd eller buskar
3. Mitt i 6-vägs korsningar utan rödljus.

Detta ger en högst dramatisk upplevelse för befolkningen men också de ovana turister som flockas i halvnervösa skockar och med plirande ögon kisar i alla riktningar för att upptäcka skenande taxibilar på lagom avstånd. Lönlöst dock, jag refererar till punk 1-3 ovan.

Att gå på en promenad här i Playa de las Americas kan alltså endast egentligen rekomenderas till den äventyrslystne och orädda människan med oerhörda reflexer och snabbhet. Alternativt den som är självmordsbenägen.

Man vet aldrig hur det går, att ge sig ut på de vita strecken kan vara som vilken söndagspromenad som helst, det kan gå tryggt och lugn till och du hamnar välbehållen på andra sidan vägen med ett leende på läpparna.

Eller så finner du dig skrikandes ta ett Os-hopp för att med en hårsmåns marginal undgå dödens vingslag maskerade till ett flygande fordon och du kommer undan med blotta förskräckelsen och eventuellt svedda bakhår.

En ytterst spännande ö.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0